Várandósan diétázhatok?
Ez ne most jusson eszedbe, mert nagy butaság. Majd terhesség után akard leadni.
De ha ennyire ragaszkodsz ehez, sztem beszélj egy dietetikussal és az orvosoddal is mindenképpen.
Terhesen csak mert valaki nem tud az éhségi rohamainak parancsolni, nem szabad diétázni! Mindent lehet enni, csak mértékletesen. És akkor nem fog az ember elhízni.
Ha a terhesség alatt előjön valamilyen egészségügyi probléma, akkor orvos tanácsára, ajánlására és csakis orvosi segítséggel és ellenőrzés mellett lehet diétázni.
De ha te azért híztál el, mert egy csomót eszel, akkor nem szabad diétázni.
Figyelj a mértékre, attól, hogy terhes vagy, nem megerőltető mozgásokat lehet csinálni, persze, ha orvosi tiltás nincs erre vonatkozólag és akkor nem lesz gond.
Ilyet meg ne is mondj terhesen, hogy 8 kilót szeretnék ledobni terhesen! Annak a babának tápanyagra van szüksége. Egy kismama kicsit ducibban is nagyon csinos. Ha meg már a baba nem gátja a diétának, akkor meg lehet csinálni.
Nemértem miért kérdezel véleményt ha csak rá kontrázol. Ne haragudj, de sztem bármit is irunk te a fejedbe vetted hogy diétázol. Azért remélem egy orvost is megkérdezel ezzel kapcsolatban, hátha ő jobb irányba visz el.
Az éhségrohamok, meg a terhesség miatt vannak, ez igy normális. Nem a terhesség alatt kell mértékletességet meg diétás szar*kat enni. Ne foglalkozz azzal ki mit mond. Ha baj lesz a súlyoddal a védőnő ugyis mondja majd hogy gáz van. És még azt sem tudhatod hogy rosszulléteid lesznek e, mert még lehetnek...én ledobtam 8 kilót de csak mert hánytam mint a lakodalmas kutya, azóta ez rég vissza is jött. Sőt ugye terhesség előtt a cigit meg a fog-gátlót is leraktam ugyhogy egy 10-es felis jött még előtte mégsem jutott eszembe fogyozni. Mozognii meg ha betöltötted a 12 hetet is lehet, gondolom azért van amit enged a baleseted is.
Szia!
Rajtam is van kb. annyi felesleg, mint rajtad, csak én az első babám szoptatása alatt szedtem fel, és most jön a második. Az, amit leírtál, hogy egészségesen próbálsz meg étkezni, az várandósan tökéletes, de ettől csak annyit várj, hogy nem 20 kg plusszal mész szülni. Vannak, akik fogynak a sok hányás, rosszullétek miatt, de szándékosan én nem tenném. Akármilyen egészségesen táplálkozol, sok fogyás szerintem kockázatos és káros lehet a babára nézve.
Én most már nem foglalkozom a súlyommal (persze nem eszem össze-vissza mindent), tudom, hogy szülés után majd leadom a felesleget, és most a picim a legfontosabb.
Boldog babavárást! :)
Köszönöm "nyolcas" a kedves hsz-t:)
Az első babámnál nekem se volt sok, kb 10 kg plussz a szülésig, ebben benne volt a gyerkőc is, úgy 5 kg-t kellett szülés után leadnom, ami sikerült is:)
A másodiknál már előjöttek az "ölni tudnék egy tábla csokiért" és társai gondolatok, így 20 kg jött fel szülésig, amit szülés után sikeresen leadtam 2 hónap alatt (belehúztam az edzésekbe rendesen). Most viszont szeretnék odafigyelni, mert tudom milyen gyötrelmes utána kínlódni vele, főleg, h ennek a 8 kg-nak a nagy része még nem is a baba miatt jött :( Még ha nem adom is le, de nem folytatom ezt a hízást amit sajnos beindítottam az is jó nekem, de már anyósom előtt pl nem merem mondani ha valami cukros-zsíros vacakkal kínál, h köszönöm nem mert úgy néz rám mintha ufo lennék.és ezzel nincs egyedül:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!