Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35 napos ciklus esetén az 5...

35 napos ciklus esetén az 5 hetes terhesség igazából 4 hetes terhességet jelent. Ergo 2 hetes magzatot?

Figyelt kérdés
Azaz, ha a menstruációm első napjától számoljuk a terhességet, akkor nekem pl. a 12. heti UH-ra igazából a 13. héten kell mennem ugye? És amikor azt mondják, hogy legelőbb az 5. hétben, de inkább a 6-8. hétben érdemes elmenni ultrahangra, ahhoz nekem mindig hozzá kellene adnom egyet, mert a baba igazából nem 2 héttel, hanem 3 héttel az utolsó menzesz után fogant. Mit gondoltok? Én így számolom...

2013. jan. 30. 12:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, én is így számolnám, mert a 21. nap körül lehetett csak peteérésed. De ne lepődj meg, ha a doki mensi szerint fog számplni és beutalókat írni, mert nem mindenhol veszik figyelembe, hogy mit mond az anyuka, mikor volt peteérés...
2013. jan. 30. 12:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Azon gondolkodom, hogy a dokinak úgy mondom a dátumot, mintha 28 naposak lennének a ciklusaim, ergo egy héttel későbbre...
2013. jan. 30. 12:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ne mondj valótlant a dokinak, mert sosem lehet tudni. UH alapján úgyis nézi a méretet, és ha a doki akkor a 12. heti genetikánál úgyis korrigálnak ha nagyon eltér a mensi szerintitől. Nekem 40-45 napos ciklusaim voltak, de nem érdemes belemenni ebbe, hogy mit hogy füllentsünk a dokinak, mert adott esetben csak magaddal szúrnál ki.

A baba születését meg úgysem lehet napra pontosan belőni.. vagyis vagy bejön de leginkább mindig van egy-egy hetes eltérés, nem ritkán több is.

2013. jan. 30. 13:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Az elso ultrahangon mert babanagysag alapjan tudni fogod (es az orvos is), hogy hany hetes/napos a terhesseg. Nekem nagyon osszevissza ciklusaim vannak, es mindket gyerekemnel halali idegesito volt, hogy tobbszor is megkerdeztek, hogy mikor volt az utolso menstruaciom, en pedig nem gyoztem mondani, hogy semmit nem jelent, mert kesobb maradtam terhes, nem tul kicsi a babam... Elgondolkodtato az otleted, hogy mas datumot mondasz (lehet, hogy en is igy csinalom a 3. gyereknel :) ). Mondjuk amikor en mentem eloszor az UH-ra, mielott azt megcsinaltak volna, mar kerdezte, hogy mikor volt meg utoljara, igy nem tudtam, hogy mit is mondhattam volna a helyedben, nekem tenyleg mindenfele szam elofordult mar ciklus gyanant.
2013. jan. 30. 13:10
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Úgy döntöttem, teljesen őszinte leszek a dokival, de azért ki fogom kérni a méretei alapján egy másik doki véleményét is.

2013. jan. 31. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!