Nyálcsorgás 34 hetesen! Van így más is?
Hihetetlen ciki,de sokszor csak úgy magától elcseppen és mindegy hogy épp hol vagyok.
Hajnalban ugyebár non stop a wc-re járok,így reggelre olyan mélyen elalszom,hogy az érthető is ,hogy tiszta nyál a kispárnám.De napközben miért?Annyira elbambulok?Vagy mitől lehet?
Így leírva vicces de egyben nagyon ciki is pl.a dokinál...
Normalis es tenyleg ciki. Szerintem.
Ugy erzem magam, mint egy idiota kolyok, amikor fenyes nappal ismerosok kozott elcsoppen a nyalam megszolalaskor.
Elvileg ezt is a terhessegi hormnonok okozzak.
Bemasolok egy cikket, amiben azt irjak, hogy az elso harom honapban jellemzo, de en 16 hetes vagyok es most jott inkabb elo, az elso terhessegemet pedig vegigkiserte szinten.
"A túlzott nyáltermelés elsősorban a várandósság első három hónapjában jellemző. Ez a tünet általában az első trimeszter végére szűnik meg. Ez teljességében fiziologikus jellegű, vagyis normális jelenség, és az az oka, hogy a terhességi hormonok rendkívüli módon stimulálják a paraszimpatikus idegrendszert, melynek következtében a nyálmirigyek jóval több nyálat termelnek a megszokottnál.
A túlzott nyáltermelést nem lehet megelőzni, de tanácsos lehet a napközbeni nassolások során inkább száraz ételeket (kekszet, kétszersültet) fogyasztani, mivel ezek időlegesen megszüntethetik a kismama panaszát. Ez ugyanis hányingert, illetve gyomorégést is kiválthat."
Köszi a válaszokat és a cikket!
Ami furcsa,hogy nem érzem azt,hogy több nyálat termelne a szervezetem,csak olyan mintha állandóan efelejteném becsukni a számat.Már csak arra leszek figyelmes,hogy szisszenek és a pólómon van a csepp.Furcsa,hogy az első trimeszterre írják,nekem ez kb.3 hete van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!