Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tapasztalt, sokgyerekes...

Tapasztalt, sokgyerekes anyukák, tényleg annyira nehéz lesz?

Figyelt kérdés

A második babánkat várjuk, még csak 14 hetes vagyok. Sok ismerős (és ismeretlen is..) azzal traktál, hogy mivel 2 év lesz a két gyerkőc között, nagyon nehéz lesz velük. Ez igaz?

Biztos vagyok benne, hogy egy jól kialakított napirenddel, a "nagyot" bevonva a feladatokba (az ő szintjén) minden rendben lesz. Rosszul hiszem?

Legutóbb az apósomon akadtam ki, aki kijelentette, hogy a szülés után hetekre oda kell költöznöm hozzájuk (100 km-re laknak), mert nem fogok tudni ellátni két gyereket, a férjem meg majd meglátogat hétvégente minket... Kijelentettem, hogy erről szó sem lehet. Egyáltalán, hogy juthat ilyen az eszébe? Üvölteni tudnék!

Nyugtassatok meg légyszi! Köszönöm!

2013. jan. 28. 08:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nem lesz sétagalopp, de milliószámra vannak anyukák, akik két év korkülönbséggel nevelnek gyermeket, és mindegyik túlélte valahogy. :) Én se mennék apósékhoz...

Amúgy köztem és a testvérem között is 2 év van, anyukám azt mondta, az első másfél év volt a legnehezebb. Utána már jobb lesz! :)

2013. jan. 28. 09:01
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a két nagyobb közt 16 hónap van. Szerintem meg nem nehéz, csak szervezés kérdése minden.... nekem sem volt segítségem, a férjem annyit dolgozott, hogy szinte csak aludni járt haza. Kicsit lejjebb kell adni mindenből (rend, tisztaság, nem kell mindent kivasalni, két napra kell főzni), és nem lesz semmi gond.
2013. jan. 28. 09:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem lesz egyszerű, de azért annyira nehéz sem, hogy ne tudj majd rajta úrrá lenni. Most így leírva jól hangzik, hogy jól kialakított napirend meg a nagyobbat bevonni a feladatokba, de ez ott, akkor fog igazán eldőlni, ha megszületik a pici. A lényege az az egésznek, hogy ha te nyugodtan tudsz bánni velük, akkor nem lesz nagy baj. Nem kell elköltöznöd anyóshoz, sőt ez egy nagy hülyeség lenne, de az első pár hét kicsit káosz lesz azért.
2013. jan. 28. 09:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Jaj azért ennyire nem lesz nehéz.

Ha ilyen aktívan segítőkészek akkor majd ha nem tudsz aludni rendesen a 2 gyerek miatt (úgy értem, ébrednek) akkor nyugodtan segíthetnek:) Na de iróniát félretéve.

Nekem az első 2 gyerekem között 21 hónap van.

Igen eleinte nehéz volt mert a nagyobb akkor aludta át az éjjelt végre mire a kicsi már megszületett úgyhogy egy éjszakám se volt 4.5 évig amit legalább egyhuzamban 5-6 órát aludtam volna végig.

A nagyobb sem olyan nagy, nekem nem volt túl önálló sem (fiú) beszélni is későn kezdett szóval néha úgy éreztem mintha ikreim lennének.

Etetni kellett jó 2.5 éves koráig de még sokszor utána is ha megmakacsolta magát, mikor a kicsi született, épp tombolt a dackorszak, nem öltözködött vagy vetkőzött egyedül még 3 évesen sem, 2.5 évesen még csak pár szót mondott alig értettem amit mond stb.

Viszont a kicsi hálistennek nyugis baba volt (leszámítva hogy ő is 2 éves koráig ébredt éjjelente 2-3szor) és fejlettebb is mint a kora egy kicsit így néha tényleg úgy tűnik/tűnt hogy még kevesebb köztük a különbség korban.

Most már 5 és 3 évesek. Nagyrészt szépen eljátszanak együtt. Az első 1 év tényleg inkább zombulás volt (kevés alvás szoptatás a nagyobb féltékenységi dolgainak kezelése meg a dackorszakkal való megbírkózás) de egyedül csináltam az egészet.

Úgy értem apa persze segít amennyit tud de nagyon sokat nincs itthon így rám maradnak a hétvégék nagyrészt és hétköznap is néha.

És még egyedül is megoldottam mindent szóval ha van egy kis segítség is akkor főleg nem tragikus.

A férjeddel tartsatok össze szerintem az nem jó egy kapcsolatnak ha egy nehezebb szakasznál nem támaszkodtok egymásra hanem a férjed így ki lenne hagyva.

Nekünk legalábbis erősítő hatású volt hogy együtt oldottuk meg a dolgokat.

2013. jan. 28. 09:24
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Abból indulok ki, hogy a kislányommal is voltak nehéz időszakaink, ő pl. 3-10 hónapos koráig nem aludt nappal, emiatt szinte mindig nyűgös volt, semmit sem tudtam csinálni tőle, többször volt mellgyulladásom, 14 hónapos koráig éjjel is szopizott, bejárkáltam hozzá, de túléltük. Vasalni régóta nem vasalok.. :) A háztartás egyedül vezetem, két napra szoktam főzni. Segítségem egyedül a férjem, bevásárol, fürdet. Volt, hogy éjszakázott velünk, mikor beteg volt a kislányunk.

Azért írtam, hogy bevonva a "nagyot" a tevékenységekbe, mert mostanában nagyon együttműködő. Mosunk, főzünk, érti és elfogadja, ha csinálok valamit, ami miatt éppen nem rá figyelek (ha éppen nem fáradt, nyűgös). Persze, lehet, hogy ez a dackorszakkal teljesen megváltozik, de majd csak lesz valahogy...

Mégegyszer köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek! :)

2013. jan. 28. 10:06
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Ismerösöknek igazuk van nem lesz sétagalop ,és az elmélet amit leìrtál szép de a gyakorlat az más mert testvėr féltékenység ,is feléphet ,+dackorszak,1év kell majd hogy összerázodjanak .
2013. jan. 28. 10:14
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Meg fogod oldani. :) Én is megoldottam hasonló korkülönbséggel, és rajtam kívül még rengetegen. :)
2013. jan. 28. 11:02
 8/11 pokahontas válasza:
100%

A lányaim között 2,5 év van...nem volt segítségem. Persze fárasztó volt (az egyik a bilin ült, a másikat pelenkáztam :) de életem egyik legszebb szakasza volt. És csodásan összenőttek, ma már 14 ill. 12 évesek és jól megvannak egymással..

Ha több a korkülönbség akkor lehet nem nem lesznek olyan jól meg egymással..mert a hasonló kor miatt együtt játszanak, stb..

2013. jan. 28. 11:36
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, nem lesz olyan nehéz! Én már a hatodikat várom, és mindig két éven belül szültem (volt, hogy másfél éven belül), és azt mondhatom, ha nem görcsölsz rá túlzottan, biztos menni fog! Két gyerek nem a világ! Nem tudom, miért kell ezt így beállítani! Öt gyerek már nem mindig egyszerű, de kellő kreativitással, talpraesettséggel meg lehet oldani azt is! Szóval, nyugi! Ha egy gyereket el tudsz látni, kettőt is el fogsz tudni! Ügyes leszel!
2013. jan. 28. 21:03
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó 3 válaszadónak is, különösen az utolsónak! Aranyosak vagytok, teljesen megnyugtattatok! :)
2013. jan. 29. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!