Anyukák! Nagyon nem tudok mosni. Hogyan mossam-vasaljam a babaruhákat?
a babaruhákat-holmikat a felnőtt ruháktól külön mosom, de nem válogatom szét színek szerint.
a pelenkákat első használat előtt főzőprogrammal mostam és vasaltam.
utána már a ruhákkal együtt mostam őket, 60 fokon, válogatni nem szoktam.
ha valami nagyon kakis akkor azt külön bedobom egy 15 perces gyorsprogramra, ha az kész, hozzáteszem a többi baba szennyest és egyben mosom, 60 fokos programmal.
a ruhákat az első használat előtt ezt is vasaltam, meg még utána is párszor, aztán a vasalás egyre többször elmaradt :) a pelenkákat mindig vasalom.
akkor mosok 40 fokon ha plüssök is kerülnek bele.
a vasalásnál vigyázz mert van olyan nyomat amelyik rátapad a vasalóra, azt óvatosan próbálgasd, én sikáltam miattuk néhányszor vasalót... :(
kb ennyit tudtam segíteni :)
Nem olyan cimke, hanem a bevarrt! Tudod a nyakanal vagy oldalt belul a varrasnal ami szokott lenni, azon van rajta mindig hogy hogyan kell mosni azt a ruhat, itt egy link hogy mit jelentenek a jelek! :)
Dreft baby mosószert vettem és sensitive öblítőt. Mivel nekem lányom van, ezért igen egyszerű a helyzet, mert a világos ruhák nagyrészt mindig tiszták is ugye (már a felnőttek ruháira gondolok).
Szóval, első alkalommal csak az ő ruháit mostam ki, mert ugye megtellt vele a mosógép. Simán 40 fokon, aztán a napon száradtak, mert nyár volt. Csak a textilpelusokat vasaltam. Semmit nem főztem ki. Semmi baja.
Pár hónapos korában már csak 2 mosást indítottam. Világos: ebben benne voltak az ö ruhái, meg a mi világos ruháink. Sötét: ebben meg ugye olyanok amiket nem mosnék együtt babaruhákkal.
Most már nagylány, van egy-két sötét nadrágja, ezeket nyugodt szívvel beteszem a sötét ruhák közé. Ő sokszor koszosabb, mint mi :)
Ja, és öblítő helyett használhatsz ecetet, ez kiviszi a ruhákból a mosószer maradékokat, és lágy taointású lesz a ruha. Nyugi, nem lesz ecetszagú!
Utolsó (egy sokgyermekes, tapasztalt anyuka)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!