Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nektek mikor lett meg a baba...

Nektek mikor lett meg a baba neve biztosra? És mikor kezdtetek gondolkodni rajta?

Figyelt kérdés

2013. jan. 23. 19:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Első gyermekünknek 18 hetesen megtudtuk a nemét. 41 hetes is elmúltam, már a kórházban feküdtem, mire lett neve szegénykémnek. Egyetlen olyan nevet találtunk, ami megfelelt mind a kettőnk elképzelésének.

Második babánk nemét csak a születésekor tudtuk meg. Fiú nevünk volt, abban szerencsére elég korán dűlőre jutottunk, lánynévben nem sikerült közös nevezőre jutni. Bár az igazat megvallva és már kamaszkorom óta szerelmes voltam egy lánynévbe, és akármit mondott a férjem mintha meg sem hallottam volna, mindegyikben találtam kivetni valót. A vége az lett, hogy a lányunk az én szerelemnevemet kapta, az apja pedig gyorsan megbékélt.

Tervezzük a 3. babát, és már előre rettegek a névválasztástól. :)

2013. jan. 23. 21:57
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
lánynévből lett volna dögivel ami tetszett, fiúból egy sem. Természetesen ezek után kiderült, hogy fiút várok. Kb a 16. héttől mindennapos téma volt hogy mi legyen a neve, de nem tudtunk megegyezni. Amikor megindult a szülés és még nem voltak elég erősek a fájások, még mindig ez volt a téma. Aztán bedurvultak a fájások és akkor már nem erre gondoltam, meg nem is beszélgettünk. Mikor megszületett, bejött egy nővér, kérdezte mi legyen a neve. Mondtam hogy kérdezze meg az apját :-) erre az volt a válasz hogy ő küldte hozzám... annyira fáradt voltam, hogy mondtam azt a nevet ami az apjának tetszett. nekem már mindegy volt. de nem bántam meg :)
2013. jan. 23. 22:14
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Még a férjemet sem ismertem és gyereket sem terveztem még, amikor már volt egy pár névötletem. Amikor kiderült, hogy tényleg kisbabánk lesz, akkor viszont kivártuk, mire kiderült a nemük, addig nem kezdtünk bele "élesben" a névválasztásba. 2 lányunk és 1 fiunk van. Szerencsére 1 név tetszett az én listámról a férjemnek is. A 2 lány esetében könnyebben sikerült dönteni, kb. a 20. hét körül az 1. keresztnevek megvoltak (18. héten mondták a nemeket elég biztosra). A kisfiú nevét a szülés előtti este döntöttük el, már benn voltam akkor a kórházban. A férjem nagyon szeretett volna egyet, de nekem nem igazán tetszett (amúgy másoknak sem....), végül sikerült közösen megállapodni. Úgy érezzük, hogy nagyon ráillenek a nevek a gyerekeinkre.
2013. jan. 23. 22:23
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy megtudtuk hogy úton a pindur, rögtön elkezdtünk lamentálni a neveken. 24 hetes voltam mikor megtudtuk hogy kislányt várunk, de csak a 32. hétre sikerült megegyezni! :) Ami nekem tetszett, az nem tetszett a férjemnek és fordítva. Aztán mivel a kisfiunknak ő adta a nevet, így hagyta hogy az a lány név legyen ami nekem tetszik jobban! :) Kitartást, van még időd, biztos találsz vagy találtok olyat amit a magatokénak fogtok érezni!

37+3hkm

2013. jan. 24. 12:20
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást! Tudom, hogy még egy csomó idő van, még reménykedem, hogy addigra már letisztul a dolog. De elég frusztráló, hogy minden nap megkérdezi legalább egy ember, hogy hogy fogják hívni. Hát halvány fogalmam sincs. Anonimusnak. Ha benne lenne az adható nevek listájában. :D
2013. jan. 24. 13:10
 16/19 anonim ***** válasza:
66%
Kérvényezzétek :))
2013. jan. 24. 22:16
 17/19 A kérdező kommentje:
:D
2013. jan. 25. 09:13
 18/19 anonim ***** válasza:
14es vagyok. Minket is sokat bombáztak ezzel a kérdéssel, ilyenkor mindig mondtam a vezetéknevünket, hogy tutira úgy fogják hívni! :) A keresztnév meg még nem biztos!
2013. jan. 25. 19:29
 19/19 A kérdező kommentje:
Ez egész jó, lehet, hogy én is bevetem. :)
2013. jan. 26. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!