Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy nem megyek semmilyen geteikai vizsgálatra?

Figyelt kérdés

4x elmegyek nődokihoz, 1x vérvételre, hogy lássam, hol tartok, meg persze a legvégén ahányszor és ahová kell.

Azért nem megyek sehova, mert elmúltam 35 és nem szúrkáltatom magam és semmi mást nem akarok, mert tök mindegy mi az eredmény, a babám, szeretem, megtartom...

2009. aug. 31. 14:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
44%

Szia!

Én 38 vagyok,már 38 hét 5 napos kismama.

A 3. babát várjuk,a másik kettő születése között volt 2 spontán vetélésem.Terveztük a babát,és a legelejétől járok terhesgondozóba meg a védőnőhőz,meg ultrahangra is.

Természetesen elmentünk a genetikai tanácsadóba is,de mérlegeltük az addigi leletek eredményét és az amniocentézis veszélyeit is.ez ügye mindenkinek más-más kockázattal jár.Nálam magasabb volt a vetélés esélye,minthogy esetleg down-kóros babát szülnék,úgyhogy úgy döntöttünk a párommal nem csináltatjuk meg a vizsgálatot.Bár lekéstem már a "fizetős" vizsgálatokat,nem bántam meg,hogy nem szúrkálták össze a pocakom.

Én azt javaslom mindent vegyetek számitásba,a Te saját leleteid alapján,gondoljátok meg nagyon,és ha úgy gondolod nem csináltatod meg,akkor nem csináltatod meg.Itt a neten is utána tudsz rengeteg dolognak nézni ezzel kapcsolatban,és tuti találsz olyat,ami megerősiti a választásodat,bárhogy is döntesz.

Jó egészséget!

2009. szept. 1. 10:55
 12/20 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Kissé provokatív a kérdésed.Az én véleményem az,hogy felelőtlen vagy.Szereted a babádat?Persze,egyértelmű.De az előírt vizsgálatok (amibe a vérvételek,a genetika is beletartozik) a babád egészségét védik,ezért határozták meg "a protokollt",amit neked is ajánlatos betartani.Éppen azért,hogy védd a babádat.Kitűnő példa a valóságból,amit az egyik válaszadó írt.Furcsán gondolkodsz,az már biztos.

2009. szept. 1. 11:58
 13/20 anonim ***** válasza:
36%
Nem felelőtlen, hanem igent mond az életre. Én is ezt tettem és teszem, pedig 0,2-es afp-m lett, és makkegészséges babám. Csak így tovább, nagyszerű szülő vagy és leszel.
2009. szept. 1. 12:17
 14/20 A kérdező kommentje:
A babámat és a kislányomat az életemnél is jobban szeretem. Az utolsó válaszoló rátapintott és köszönöm neki. Én egy lényeges pontot szerettem volna megmutatni, kérdés formájában.
2009. szept. 1. 14:21
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

a negy nögyogyaszati vizsgalatba gondolom a kötelezö UH-k is beletartoznak. Nemtudom otthon hogy van de peldaul ahol mi elünk/külföld/ ott csak indokolt esetben (csaladban elöfordulas, vagy az ultrahangos vizsgalat eredmenye alapjan) van pl AFP szüres. Ezenkivül 3 UH-t tamogat a betegbiztosito ezek ugy gondolom ha ugy tetszik "genetikaiak" is mert nezik a baba gyomrat, hugyholyagat, szivet, stb. csak nem külön külön idöpontokban. szoval ha 4 vizsgalatra elmegy es ott semmilyen "koros" nem derül ki, miert lennel felelötlen?

Bennem inkabb az a kerdes merült fel, hogy ha ennyire igenled a babad eletet ami egyebkent szamomra teljesen erthetö es termeszetes, miert kockaztatnad azt, hogy mondjuk egy szüles elötti vizsgalaton kimutatott betegseget, gondolok itt szivbetegsegre, vesekarosodasra vagy ezer masra ami lehet hogy a szles utan azonnali beavatkozasra szorul a pici reszere es ha ez megtörtenik nem lesz semmifele maradando karosodasa (nem kell egyböl down korra gondolni), szoval miert utasitod vagy utasitanad el azt is hogy az ilyesmit kiszürjek es azonnal segithessenek, hogy kesöbb ne legyen veletlenül sem semmi gondja. Szerintem ilyeneken gondolkozz el mielött elutasitasz egy lehetöseget, a biztonsagos es kellemetlensegekkel nem jaro vizsgalatok közül. "Szurkaltatni" valoszinüleg en sem szurkaltatnam magam.

Egyebkent meg a te eleted, te gyermeked, te tudod, hogy mennyire vagy erös akarmi is törtenik, a velemenyek pedig szubjektivak.

Boldog babavarast!

2009. szept. 1. 22:25
 16/20 anonim ***** válasza:
35%

Te nem tudsz értelmesen gondolkodni.

Remélem a babád egészséges lesz.

De belegondoltál, ha mégsem akkor mit fog csinálni a gyereked?

Fogyatékkal fogja leélni az életét, mert az anyja nem ment el egy rohadt vérvételre?

Hogy visz ki egy fogyatékos gyereket az anyja az utcára, amikor az emberek elfordulnak tőle?

És ki fogja őt szeretni, ha Te már nem leszel?

Én is igent mondtam az életre, 15 évesen szültem majd 23 évesen a másodikat. De biztos érettebb a gondolkodásom, mint neked.

Szívből kívánom, hogy minden rendben legyen Veled és a Picikével!

2009. szept. 1. 22:37
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

"Nem felelőtlen vagyok, hanem mindenképpen megtartom."

Akkor is ezt mondod, ha egy uh alkalmával azt mondaná az orvosod, hogy nincs a babának kézfeje vagy lábfeje? Olvastam egy kismama történetét, hogy hányszor uh-ták meg, mire kiderült, hogy a babájának melyik kézfeje hiányzik! De megbizonyosodni csak akkor tudott, amikor megszülették vele a babát 20hetesen, ugyanis életképtelen lett volna, mert voltak más gondok is a babával...

2009. szept. 1. 22:47
 18/20 anonim ***** válasza:

Mi van akkor, ha olyan problémája lesz amikor megszületik, hogy ha elmentél volna legalább genetikai uh-ra (annak minimális vagy egyáltalán nincs veszélye, nem okoz vetélést 1 %-ban sem), akkor gyógyszerekkel, pihenéssel, életmódváltással megelőzhető lett volna?

Igazából akkor fogod magad rosszul érezni, nem akkor, ha egészséges lesz, amit nagyon remélek és kívánom is neked, de ezen gondolkodj el.

Legalább az uh-kra menj el.

Én a 20. hétben vagyok, mindkét uh-n, afp-n túlvagyok, nem kell mennem semmilyen tanácsadásra, "szúrkálásra" (egyenlőre, de azért hidd el megnyugodtam, amikor a doki megszámolta a kezét, lábát, csigolyáit, stb.

Sőt. Kecskeméten van olyan 4D amelyik inkább a szűrésre irányul a mozizás mellett, még én is most tájékozódom, oda is elmegyünk, mert ott még részletesebben megvizsgálják.

Nem tudnék a tükörbe nézni, ha valami olyan betegséggel születik amelyik a szűrővizsgálatokkal megállapítható és kezelhető lett volna, de én nem mentem el.

Természetesen a Te döntésed, és nagyon szép, hogy mindenképpen megtartod, de nem biztos, hogy nagy boldogság egy fogyatékkal élő gyermeket nevelni, vagy fogyatékosként élni. Kérlek gondold át!

2009. szept. 2. 07:04
 19/20 A kérdező kommentje:

Írtam 2x is, h megyek 4 ultrahangra. Nem is olvastok?

Amúgy a karmát kikerülni nem lehet, el lehet dobni a babát, ha nem olyan amit ti elképzeltetek, de az visszacsap..

Minden jót Nektek!!

2009. szept. 2. 09:30
 20/20 anonim ***** válasza:
Karma????????? Ezoizé????? Gyereked lesz, akiért felelősséggel tartozol! Senki nem mondta, hogy dobd el magadtól, csak azt, hogy tehetsz azért, hogy kiderüljön van e baja!
2009. szept. 2. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!