Mi a véleményetek arról, hogy nem megyek semmilyen geteikai vizsgálatra?
4x elmegyek nődokihoz, 1x vérvételre, hogy lássam, hol tartok, meg persze a legvégén ahányszor és ahová kell.
Azért nem megyek sehova, mert elmúltam 35 és nem szúrkáltatom magam és semmi mást nem akarok, mert tök mindegy mi az eredmény, a babám, szeretem, megtartom...
Szia!
A genetikai uh-k kötelezőek, a dokid mérges lesz, ha nem mész el (megjegyzem teljesen jogosan és szerintem neki is van felelőssége hogy "elvégeztese": orvosetikai dolog).
Az amniocentézis és a vérvizsgálatból nyert kombinált és integrált vizsgálatok csaj ajánlottak és az ajánlás is csak 37 év felett van, amúgy minden szabadon választott. Ha nem akarsz ilyen vizsgálatokat, akkor nem kell. A genetikai ultrahangok (12. és 18. hét) meg direkt élmények, azonkívül hogy megnézik jól fejlődik e a baba, jó ez méhlepény érettsége, jó e az áramlás a köldökzsinórba stb, de gondolom ez ellen nincs kifogásod.
Jaja, a genetikai uh az semmi extra.
Megnézik a baba pociját, hogy van-e benne kajcsi (lenyelt magzatvíz) ez azért fontos, mert akkor működik a nyelés, meg a további dolgok. Megnézik a veséjét is hogy van-e benne folyadék, ez is jó mert akkor rendben van minden. A gerincét is megvizsgálják. A 18 hetesen látni a baba nemét!!!! Ki ne hagyd!!!!
Azt megértem, hogy plusz szúrkálásokat nem szeretnél.
Természetesen a Te döntésed, de tényleg nem csak a down miatt fontosak a 12,18. heti uh vizsgálatok. sok minden mást is lehet szűrni velük, sok mindent lát az orvos amit lehet, hogy ha időben észrevesz, akkor kezelhetők.
a szurkálásos dolgot megértem, bár én legalább egy 4D uh-ra elmennék. azon kívül, hogy nagy élmény, egy nagyon jó szűrés is, "kockázatmentes"(legalább is a mai álláspontok szerint)
Szerintem az uh-ra erdemes elmenni, ahogyan mar korabban is irtak, nem csak a down-kor miatt.
A baratnom csakis a genetikai uh-nak koszonheti az egeszseges negy eves kisfiat, ugyanis ott allapitottak meg, hogy sulyos szivproblemaja van, amit megszuletese utan azonnal muteni kell. Eppen emiatt o mar ugy szult, hogy egy tavoli varosban csaszaroztak tervezetten, a masik mutoben az profi orvoscsapat mar keszen allt, hogy megszuletes utan percekkel elkezdjek a baba mutetjet.
Ha nem megy genetikai uh-ra es nem veszik eszre a problemat, akkor valoszinuleg a helyi korhazban szult volna, amelyik nagy hirtelenjeben nem rendelkezett volna megfelelo orvoscsapattal, kello ellatassal a fiu szamara, nem valoszinu, hogy elt volna mar, mire megszervezik a mutetet, szallitast.
Ugyhogy o ennek koszonheti a babaja eletet.
Szia! Vérvétel nem csak egyszer van, hanem 4-szer! És ezek kötelezőek, a 16.heti különösképpen, mert anélkül nem csinálják meg a 18 heti genetikai uh-t. A 24.hét körül pedig a cukrot nézik, ezzel is kiszűrhetőek későbbi rendellenességek.
Egyébként , ha a kötelező vizsgálatokat megtagadod, és a születésnél orvosi műhiba lép fel, akkor nem perelheted be a kórházat. Ezzel ők védik magukat. Nem értem, hogy miért nem akarod az uh-kat, mások alig várják, hogy mehessenek.
A "szúrkálásos" vizsgálatot viszont nem vagy köteles elvégeztetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!