Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy nem megyek semmilyen geteikai vizsgálatra?

Figyelt kérdés

4x elmegyek nődokihoz, 1x vérvételre, hogy lássam, hol tartok, meg persze a legvégén ahányszor és ahová kell.

Azért nem megyek sehova, mert elmúltam 35 és nem szúrkáltatom magam és semmi mást nem akarok, mert tök mindegy mi az eredmény, a babám, szeretem, megtartom...

2009. aug. 31. 14:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
85%
Ez mindenkinek a saját döntése. 35 év felett a genetikai vizsgálat is csak ajánlott. Nem kötelező, ha valaki nem akarja akkor nem is végzik el, illetve ha valaki eldöntötte, hogy betegen is megtartja a babát, akkor nincs is értelme elvégeztetni. Én is szültem 35 felett. Én is azt mondtam, hogy 1:100-hoz annak az aránya, hogy valamit találnak és ugyanennyi a vetélés kockázata is. Innentől kezdve 1:1 a meccs. Én viszem vásárra a bőrömet, innentől kezdve az én felelősségem is a dolog.
2009. aug. 31. 14:16
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A genetikai uh-k kötelezőek, a dokid mérges lesz, ha nem mész el (megjegyzem teljesen jogosan és szerintem neki is van felelőssége hogy "elvégeztese": orvosetikai dolog).

Az amniocentézis és a vérvizsgálatból nyert kombinált és integrált vizsgálatok csaj ajánlottak és az ajánlás is csak 37 év felett van, amúgy minden szabadon választott. Ha nem akarsz ilyen vizsgálatokat, akkor nem kell. A genetikai ultrahangok (12. és 18. hét) meg direkt élmények, azonkívül hogy megnézik jól fejlődik e a baba, jó ez méhlepény érettsége, jó e az áramlás a köldökzsinórba stb, de gondolom ez ellen nincs kifogásod.

2009. aug. 31. 14:20
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Jaja, a genetikai uh az semmi extra.

Megnézik a baba pociját, hogy van-e benne kajcsi (lenyelt magzatvíz) ez azért fontos, mert akkor működik a nyelés, meg a további dolgok. Megnézik a veséjét is hogy van-e benne folyadék, ez is jó mert akkor rendben van minden. A gerincét is megvizsgálják. A 18 hetesen látni a baba nemét!!!! Ki ne hagyd!!!!

Azt megértem, hogy plusz szúrkálásokat nem szeretnél.

2009. aug. 31. 15:06
 4/20 anonim ***** válasza:
93%
Szia! Az első két gyerkőcnél én sem volta csak a kötelező orvosi vizsgálatokon, bár akkor még csak 19, ill. 27 éves voltam. Most 36 vagyok és nagyon szeretnénk egy 3. babát is. Én tuti elmegyek minden ajánlott vizsgálatokra, még akkor is, ha van némi kockázata.De ezt mindenki maga dönti el, de én nem szeretnék egy esetleg tutira megállapított Dawn-kóros gyermeket a világra hozni.
2009. aug. 31. 15:16
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
A 12.heti,és a 18.heti genetikai UH rendben lesz,akkor jó eséllyel egészséges lesz a babád.Erre azért figyelj oda.A korod miatt pedig erősen ajánlja majd az orvos az amniocentézist,erre számíthatsz.Jó egészséget nektek.
2009. aug. 31. 16:39
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen a Te döntésed, de tényleg nem csak a down miatt fontosak a 12,18. heti uh vizsgálatok. sok minden mást is lehet szűrni velük, sok mindent lát az orvos amit lehet, hogy ha időben észrevesz, akkor kezelhetők.

a szurkálásos dolgot megértem, bár én legalább egy 4D uh-ra elmennék. azon kívül, hogy nagy élmény, egy nagyon jó szűrés is, "kockázatmentes"(legalább is a mai álláspontok szerint)

2009. aug. 31. 19:25
 7/20 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem az uh-ra erdemes elmenni, ahogyan mar korabban is irtak, nem csak a down-kor miatt.

A baratnom csakis a genetikai uh-nak koszonheti az egeszseges negy eves kisfiat, ugyanis ott allapitottak meg, hogy sulyos szivproblemaja van, amit megszuletese utan azonnal muteni kell. Eppen emiatt o mar ugy szult, hogy egy tavoli varosban csaszaroztak tervezetten, a masik mutoben az profi orvoscsapat mar keszen allt, hogy megszuletes utan percekkel elkezdjek a baba mutetjet.

Ha nem megy genetikai uh-ra es nem veszik eszre a problemat, akkor valoszinuleg a helyi korhazban szult volna, amelyik nagy hirtelenjeben nem rendelkezett volna megfelelo orvoscsapattal, kello ellatassal a fiu szamara, nem valoszinu, hogy elt volna mar, mire megszervezik a mutetet, szallitast.

Ugyhogy o ennek koszonheti a babaja eletet.

2009. aug. 31. 19:51
 8/20 anonim ***** válasza:
58%

Szia! Vérvétel nem csak egyszer van, hanem 4-szer! És ezek kötelezőek, a 16.heti különösképpen, mert anélkül nem csinálják meg a 18 heti genetikai uh-t. A 24.hét körül pedig a cukrot nézik, ezzel is kiszűrhetőek későbbi rendellenességek.

Egyébként , ha a kötelező vizsgálatokat megtagadod, és a születésnél orvosi műhiba lép fel, akkor nem perelheted be a kórházat. Ezzel ők védik magukat. Nem értem, hogy miért nem akarod az uh-kat, mások alig várják, hogy mehessenek.

A "szúrkálásos" vizsgálatot viszont nem vagy köteles elvégeztetni.

2009. aug. 31. 20:36
 9/20 anonim ***** válasza:
Ha teljesen mindegy az eredmény akkor miér nem mész el genetikára? Az orvos és a védőnő sem tartana így felelőtlennek. Ezek kötelező vizsgálatok. Nem fogják díjazni ha kihagyod őket.
2009. szept. 1. 07:55
 10/20 A kérdező kommentje:
A mi harmóniánkat rombolja a kórházi közeg. Nem felelőtlen vagyok, hanem mindenképpen megtartom. 4 ultrahangot csinálnak, mert a nőgyógyászhoz, mint írtam 4x elmegyek. Kíváncsi voltam a véleményekre, hogy ki, hogyan áll ehhez a kérdéshez. Köszi a válaszokat!
2009. szept. 1. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!