Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kórház vagy pihenés?

Kórház vagy pihenés?

Figyelt kérdés

Göncsölget a hasam, igaz, jól felhúztam magam az előbb, és fáj is a hasam, ha kicsit megnyomom. Ahol lakom nincs kórház, csak ügyelet. Ha bemegyek, nem küldenek kórházba, ugye? Nem akarok kórházba kerülni, és most nem is jönne jól, de talán jó lenne, ha látna orvos.

Vélemény? Mit csináljak?

2013. jan. 21. 18:30
 1/10 anonim ***** válasza:

a saját megnyugtatásodra szerintem menj be az ügyeletre. max megvizsgálnak, és megnyugtatnak, hogy minden rendben van.

hány hetes vagy?

2013. jan. 21. 18:32
 2/10 A kérdező kommentje:
7+2
2013. jan. 21. 18:34
 3/10 A kérdező kommentje:

Akkor megyek, inkább nézzék meg. Ír fel valamit?

De ugye nem utal kórházba?

Holnap dolgoznom kell menni. MÉg nem tudják a babát, és nem akarom, hogy kirúgjanak.

Most nagyon kell mennem.

2013. jan. 21. 18:34
 4/10 anonim ***** válasza:

sajnos nem tudom, hogy bent tartanak e, de inkább menj, nehogy baj legyen. szerintem magnéziumot mindenképp írnak majd, mást nem tudom, hogy kapsz-e.

lehet, hogy csak az idegességtől fájdult meg a pocakod, de tényleg jobb megnézetni!

2013. jan. 21. 18:38
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát ez a magyar egészségügy!!!

Remélem, hogy sokan elolvassátok!

Lementem az ügyeletre, elmondtam a dokinak, hogy elkezdett görcsölgetni a hasam, mondtam, hogy 7 hetes terhes vagyok.

Erre: mit jelent az, hogy görcsölget a hasa? Hát mondom mit jelentene kua an ád. Kuára nem foglalkozott velem, majdnem csak kidobott a rendelőből. Megnyomkodta a hasam, és kész. Megkérdezte, hogy első terhesség? Mondtam, hogy igen. Erre ő: hát a maga terhessége még nagyon fiatal, hogy bármit is mondhasson. Fiatal, hogy bármit is mondhasson? És ha elvetélek?????

Úgy nézett rám, mint egy 12 évesre, aki a 3. gyerekét szüli a putriba, pedig 24 éves, rendezett körülmények között élünk a Párommal, szépen, kulturáltan öltözködünk, nincs semmi kivetnivaló bennünk. Erre egy ilyen ge.i orvos, így bánik egy kismamával!

Hát ennyit ért, hogy lementem, nemhogy megnyugodtam volna, hanem még fel is húztam magam mégjobban.

Azért köszönöm, hogy írtatok, ha egy normális orvos van ott, talán még meg is tudtam volna valamit, de így nem.

Jah...a poén: diétázzak. 53 kg vagyok, 162 cm magas, és terhes. És diétázzak. Hát normális ez????

Ennyi volt kedves nő, kismamatársaim a mai ügyeleti sztorim. Hát, tanulságos volt számomra, az biztos! Csak elég szomorú, hogy egy kismamával sem foglalkoznak már úgy, ahogy kellene....

2013. jan. 21. 19:08
 6/10 anonim ***** válasza:

Jó gyorsan megjártad.

Nagyon korai terhességgel tényleg nem tudnak mit tenni. Sokszor még nem is látják.

Mit kellett volna amúgy tennie?

2013. jan. 21. 19:29
 7/10 A kérdező kommentje:
5+2 hetesen is látták már a terhességet, 7+2 hetesen meg pláne. Csüt.-ön megyek dokihoz 7+5 hetesen, akkor már szívhangot is fog látni. Se egy uh-ot nem csinált, se semmit.
2013. jan. 21. 19:56
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia.

Én kb 2-3 hete jártam így,hogy iszonyatosan elkezdtem görcsölni,de hála Istennek nem véreztem meg semmi,de egy kis folyást éreztem.Bevettem 2 szem magnerotot,felhívtam a páromat,hogy mi van,ő pedig kihívta hozzám az ügyeletet,mert a dokinő mindenképpen látni akart,és mondta a telefonba a páromnak,hogy mindenképpen beutal.Kijött,megnyomkodta a hasam,de akkorra már kezdett kicsit csillapodni a görcs mire kiért,így nem utalt be.Nem is adott semmilyen gyógyszert sem,annyit mondott,hogy igyak egy kis házipálinkát.Hát tudod hol mertem,mondom ha rosszabbodik éjszaka a helyzet és be kell menni a kórházba akkor majd mit mondjak??Ittam??Úgyhogy ezt az ötletet el is vetettem.Elment a doki és lefeküdtem.Hála Istennek 3 óra hossza alatt elmúlt a görcs.De csak nem nyugodtam,másnap a párommal bementem a kórházba az ügyeletre,és ott rendesen megvizsgált az ügyeletes főorvos.Hála Istennek nem szivárgott a m.víz,és teljesen zárt is voltam,a babával is minden rendben volt.Viszont feküdnöm kell,nem erőltethetem meg magam,kímélnem kell magam,a leletre azt írta a doki,hogy veszélyeztetett vagyok,azóta is majdnem minden nap görcsölgetek és minden nap keményedek is :/

Úgyhogy én a te helyedben nem nyugodnék meg,pláne meg így,hogy meg sem vizsgált,szerintem jobban járnál ha a nyakadba vennéd a kórházi ügyeletet!!!

Ja és igaz én nem 7 hetes voltam akkor,hanem 22.

24+6 hkm

2013. jan. 21. 19:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Akkor leírom az én sztorimat:

5 napot késett a menzeszem, halvány+-ak voltak a tesztjeim. Begörcsöltem, véreztem. Tudtam, hogy ha terhes vagyok, el fogok vetélni. (Jártam már így.) A lányunkat rábíztuk anyura, mi bementünk az ügyeletre. Ott kapásból úgy indított a nő, hogy bent kell maradjak napokig(!). Mondtam, hogy mikor elvetéltem, reggel bementem, gyors uh, majd csináltak egy gyógykaparást, és mehettem haza. Mondja a nőci, hogy az nem úgy működik, hogy bemegyek az utcáról, hogy kaparjanak ki! Mondom nem is azért jöttem, ha nem lenne egyértelmű!!! És nem tudok bent maradni napokig, mert a férjem napi 8 órában dolgozik, mellette 0-24 órában készenlétben van, és ha hívják azonnal mennie kell, nincs kifogás. A lányunkra meg nem ártana, ha vigyázna valaki, lévén, hogy 16 hónapos. Mondja nagy flegmán, hogy akkor hívja az ügyeletest.

Megvizsgál a doki, mondja, hogy nem tudja eldönteni, hogy mi ez, de maradjak bent, aztán majd eldől, hogy vetélés vagy csak menzesz. Erre nagy flegmán mondja a nő, hogy nem akarok bent maradni. Mondom a dokinak is, hogy miért. Erre az is nagy flegmán közli, hogy ír egy papírt, menjek le a sürgősségire, és kész. Ja, és kérdezi nagy flegmán, hogy tervezett terhesség e. Mondom, hogy igen. Erre kérdezi, hogy honnan veszem, hogy ilyen hamar lehet. (Császárom volt) Mondom, ön mondta szülés után, hogy 1,5-2 évet várjunk. Erre ő: mindegy, várjanak 3-at...

Ennyit a magyar egészségügyről... :S

2013. jan. 21. 21:16
 10/10 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm, hogy leírtátok Ti is. Hihetetlen, hogy hogy bánnak a kismamákkal, mindegy, hogy hány hetes.

Ment a zöld kezecske mindenkinek!

Amúgy mára jobban lettem -igaz, mennem kellett dolgozni-, ott egyszer begörcsöltem, vettem be magnéziumot, utána kis idővel jobb lett, most itthon vagyok, pihenek egész délután, holnap megint munka. Ott bent még nem tudják, szóval nem hivatkozhatok erre, és még nem is akarnám elmondani. Csüt.-ön megyek nőgyógyászhoz, remélem, hogy minden rendben lesz.

Köszönöm mégegyszer, hogy írtatok!

2013. jan. 22. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!