Mikor menjek orvoshoz?
Akkor mész, amikor csak akarsz. Legrosszabb esetben is egy petezsákot látni fog és ki tudja zárni a méhen kívüli terhességet.
A vitaminokról nagyon megoszlanak a vélemények, sokan óriásbébivel riogatnak meg hasonlók, ez a te egyéni döntésed. De folvasat mindenképpen szedj, amilyen hamar csak lehet.
Szerintem az a legjobb, ha vársz, míg az utolsó menstruációd első napjától eltelik 8 hét. Akkor már látják a "lényeget", így nem fognak visszahívni egy későbbi vizsgálatra. :)
A vitaminnal pedig nem kell várnod, azt bármikor megveheted a patikákban. Ott kérd ki a gyógyszerész javaslatát, aztán pedig majd egyeztetsz az orvossal. A legfontosabb azonban a folsav. Ha terhes vitamint nem is szedsz, folsavat mindenképpen, szerintem. Persze van aki semmit nem szed a terhessége alatt, mégis minden rendben van.
Sok erőt a terhességhez! :)
38 hetes kismama
Én mindkét terhességemnél 5 hetesen mentem először, hogy biztos legyek benne, hogy minden rendben van-e, nem méhenkívüli-e a terhesség, stb. Az utóbbi terhességnél nagyon halványak voltak a tesztek, nem tudtam, hogy ez gond-e.
Korai az 5.hét persze, de már látszik a petezsák és nekem nem volt felesleges. Ha leszek még terhes, szerintem megint korán megyek.
De a 3-4. héten egyáltalán nem érdemes még menni, mert akkor még nem látszik semmi. Esetleg, ha valakinél volt előtte vetélése vagy ilyesmi, akkor lehet érdemes a vérvétel miatt és lehet, hogy kell gyógyszer.
A vitamint te is megveheted a patikában vény nélkül, ha akarod szeded, ha nem, akkor nem. De én úgy gondolom, hogy érdemes. Én pl. már terhesség előtt elkezdtem szedni.
Szia!
Az én orvosom konkrétan azt mondta a legdrágább vitaminra hogy "felesleges szar",de csak azért mert ez után nem kap pénzt :)de a védőnőt kérdezd ő úgy is sokat segít és már vannak ihatók is és nem kell azt a nagy tablettát bevenni.
20 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!