Köldökzsinór őssejtek - igen/nem/ha igen hol/mennyiért?
Mennyire érzitek fontosnak a levetetést és tárolást?
Nem érzitek reklámfogásnak?
Mennyire reális szerintetek, hogy valóban segítség lesz a jövőben?
Ha úgy döntötök, hogy levetetitek és tároltatjátok, mennyi időre és hol?
Melyik csomagot választottátok?
Ha nem vetettétek le, vagy nem fogjátok levetetni, miért nem? Anyagi vagy elvi okokból?
Tud valaki valamit arról, hogy unoka őssejtje tud-e segíteni nagymama rákos betegségében?
Eszem ágában sincs vitát indítani a témában, tiszteletben tartom mindenki véleményét, és köszönöm a hozzászólásokat!
Ez amit leirtál a Krio-é! :)
Amugy babás vagy azért érdekel?
Nem, még nem várok babát, csak tervezzük, és tájékozódom mindenről, amiről lehetséges. :) többek között erről is. Nem tudtam, hogy le szabad írni az intézet nevét :) ezért írtam körbe. Nehogy reklám miatt gond legyen belőle :) úgy tudom az oldal szabályzata nem engedi a reklámot. :)
Még nem döntöttünk, hogy kell-e, nem-e, egyben vagy külön éri-e meg, ezért érdekelnek a tapasztalatok :) és vélemények :).
Egészségügyis vagyok, elég közel a tűzhöz.
A László kórház heamatológus professzora )oszt.vezető főorvos) szerint ez azért nem biztos, hogy jó ötlet, mert nem 100 %, hogy megfelelő a levétel, a tárolás, nem biztos, hogy nem sérülnek a sejtek. A leukémiánál pl. saját őssejt NEM használható fel, mert a leukéniát okozó géndeffektus már újszülött korban észlelhető (ezt a leukémiás alapítvány is közzétette)
Van egy bizonyos gyógyszer, ami segítségével 2 hét alatt a szervezet termel SJÁT és FRISS őssejteket, amiket aztán fel is használnak!
Ezt egy SZAKCIKKBEN olvastam, érdemes utána nézni!
Nem CSAk az őssejtbenkok reklámjaira figyelni, hanem mélyen és alaposan utána járni!
Persze , ha valaki mégis úgy dönt, hogy leveteti, tegyen úgy. MIndenkinek a sját döntése, de tényleg kérdés, hogy egy X ideig fagyasztott (jó esetben maximális odafigyelés mellett tárolt, levett, szállított) sejt képes-e beváltani a hozzá fűzött reményeket???
Voltam ilyen szülésen, ahol levették a vért, de nem jött le annyi a köldökzsinórból amennyi kellett volna, mondták, hogy óóóó nem baj, aztán semmi sietség, a vége a levételi csőnek mindenhová hozzáért (STERILITÁSNAK ANNYI)...
3 gyermekes egészségügyis anyuka
Köszönöm, igen, ilyesmire is gondoltam.
Kicsit részletesebben tudsz mesélni még arról a cikkről?
Esetleg a címe, elérhetősége megvan?
Mi 2010-ben vetettük le!
Akkor 75 e ft volt(induló csomag,első éves tárolási díj,plusz akkuk,hűtőtáska,levételi készülék,szerz.köt díj)
Illetve ez egy 20 éves keretszerződés melyben mi vállaljuk az évenkénti díjjat ők meg azt hog10 évig nem emelkedhet az éves tárolási díj maximum az éves KSH által közzétett inflációs mértékkel.
Nekünk ez megfelelő volt mert egyben nemtudtunk volna kifizetni kezdésnek nagyobb összeget viszont évente 1x 15 e ft-ot azt kibírunk!
KRIO
Nem vetettük le, pontosan azért, mert nem biztosan használható, sőt, az a valószínűbb, hogy nem lehet felhasználni. Az orvosok sem vetetik le, pedig megtehetnék. Szerinted miért?
Rengeteg cikket találsz ha rákeresel, de ne az intézetek hirdetéseit olvasd, hisz annak az a célja, hogy rábeszéljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!