Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet fürdeni jó meleg vízbe...

Lehet fürdeni jó meleg vízbe és sokáig? 15 hetes km

Figyelt kérdés
nemrég vettünk egy sarok kádat,tele mindenféle pezsgőrészekkel,és imádok fürödni(főleg télen),de amióta babát várok nem mertem beleülni.
2009. aug. 30. 07:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább hagyd ki. A meleg víz vérbőséget okozhat, ezáltal vetélést. Maximum egy-két alkalommal nem túl forró vízben rövid ideig. Én is alig vártam már a szülés utáni kontrollt, utána lehetett csak kádazni. Na utána ki se lehetett robbantani...:)
2009. aug. 30. 07:36
 2/8 anonim ***** válasza:
A nagyon meleg víz vetélést okozhat!A fürdés hossza nem gond csak ne legyen forró a víz.Meg a pezsgőzést is hanyagold szerintem.Meg aztán a ilyenkor könnyebben kapsz fertőzést ha beleülsz a vízbe és ezért ajánlják a dokik,hogy terhesség alatt zuhanyozz.Én is nagyon szerettem a kádban ücsörögni terhesség előtt de mióta terhes lettem csak zuhanyozok és már annyira hozzászoktam,hogy nem tudok átmelegedni ha beleülök a vízbe.Meg a másik az ha nagy lesz a pocakod nehéz lesz kiszállni a kádból.Sógornőmet úgy kellett kisegíteni.:)
2009. aug. 30. 07:37
 3/8 anonim ***** válasza:

Én szoktam fürdeni, zárt a méhszájam, az orvos nem tiltott el. Viszont nem forró vízben. Az idő mindegy, a doki azt mondta, viszont én amúgy forró víz imádó vagyok és azt most nem szabad, inkább olyan baba-meleg vizet engedek, tehát testhőmérsékletűt, ebben viszont nem ülök túl sokáig, mert lehűl és úgy már nem kellemes.

Így az első terhességemnél is fürödtem gyakran, semmi gond nem volt belőle.

2009. aug. 30. 08:12
 4/8 anonim ***** válasza:
A jó meleg víz kizárt. Nem tesz jót a babának és vetéléshez is vezethet. Meg könnyebben kapsz el fertőzéseket ami szintén nem tesz jót a babának még ha időben orvosolják sem.
2009. aug. 30. 09:36
 5/8 anonim ***** válasza:

A meleg víz tényleg okozhat vetélést is, mivel felmelegíti a magzatvizet. Így inkább ezt hanyagold. A pezsgőfürdős részét meg méginkább, ez is vérbőséget okozhat, nem ajánlatos. Ha a fürdést nem tiltották valamilyen okból kifolyólag, akkor azt lehet, de csak tényleg langyos vízben.

Lesz még időd kihasználni az új kádat a baba születése utána is. :)

Boldog babavárást nektek! :)

2009. aug. 30. 10:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Elveve a meleg vizet kerülni kell és sokáig sem szabad fürdeni.

Tehát én azt tanácsolom, hogy inkább hagyd ki, bármennyire is csalogat a szép új kád. :)Vagy próbáld ki langyosabb vízben.

2009. aug. 30. 11:34
 7/8 anonim ***** válasza:
nem tudsz olyan melegvízbe ülni ami vetélést okozna. a magzatvízet a te hőmérsékleteddel együtt melegszik csak, tehát magas láz, stb.... mondjuk mikroba ne ülj be, de a kádba nyugodtan. kádat előtte fertőtlenítsd és egyedül ülj. természetesen ez akkor érvényes, ha nincs nyitott méhszáj vagy egyéb fertőzés... ha valamire tényleg kiváncsi vagy védőnőt kérdezd, ne a hobbista anyukákat :)
2009. aug. 30. 12:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! Nyugodtan kipróbálhatod az új kádat. :)

Nem fog elmenni a baba, tényleg nem tudsz olyan vizet elviselni, ami a babádnak is káros lenne. Én is szeretek a kádban ücsörögni, és semmi gond nincsen a babámmal.

35hetes pocis

2009. aug. 30. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!