Dilemma. Ti hogy döntenétek? Maradnátok, vagy költöznétek? Többi lent.
szóval az a helyzet, hogy december közepén meghalt nagypapám. a szüleimmel élt együtt egy olyan kisházban, ami anyumék telkén van. viszont elég picike a ház, ha oda akarnánk költözni, akkor még egy szintet fel kéne húzni a házra. nekem nagyon jól jönne a segítség. édesapám otthon van, karosszéria lakatosként dolgozik, saját műhelye van az udvarban, tehát mindig "kéznél" lenne. az hogy fölhúzzunk még egy emeletet kb 2 millió forintba lenne, de ebbe a szüleim is besegítenének, meg barátok, ismerősök segítenének az építkezésnél, szóval ez nem lenne gond.
jelenleg albérletben lakunk a belvárosba, kosz van, kétes alakok, stb... viszont nagyon jó áron bérelünk egy hatalmas lakást.
ezzel az egésszel az a baj, hogy párom nem szeretne kiköltözni (peremkerület egyébként) anyumékhoz. pedig a picinek is sokkal jobb lenne, ha egy kertes házban nőne föl, nem pedig a belvárosi mocsokban...
ti hogy döntenétek, milyen érveket sorakoztatnátok föl a költözés mellett?
én tényleg nagyon szeretnék menni, de ha párom nem... nélküle tuti nem :)
köszönöm a válaszokat, hogy időt szakítottatok rám. este megpróbálom átbeszélni vele a dolgokat rendesen ( ha nem lesz hulla fáradt...)
de hogy így leírtátok miért nem mennétek, már értem :)
viszont akkor nagyon fogok szívni, ha maradunk, ugyanis a másodikon lakunk, és hát a babakocsit felcipelni... de mások is túlélték, hogy a belvárosban nevelkedtek, és még egy anyuka sem halt bele abba, hogy fel kell vinni a babakocsit egy magasabb emeletre.. a költözés nekem is könnyebbséget jelentene, de ha nemleges választ kapok, hát elfogadom :)
még egyszer köszönöm :)
Lehet hogy a babakocsi cipelés probléma lesz, de maga az épitkezés sem kis falat (2 millióból szerintem semmi nem lesz belőle), néhány évig nyögnétek az ezzel járó költségeket, meg a több hónapnyi idegeskedés se semmi.
Mivel apukád autókkal foglalkozik a picit biztos féltenéd az udvaron, erre is gondolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!