Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3-dik baba, és most szeretnék...

3-dik baba, és most szeretnék fájdalom mentesen szülni. Tapasztalat?

Figyelt kérdés
Csak érdeklődnék,hogy az EDÁÉRT kell fizetni??????vagy nem kell érte fizetni??????És érdekelne az is nagyon,hogy hogyan működik????????mikor adják be?????a beadás hogyan zajlik?Ha már beadták akkor mikor jön a hatása?????És tényleg semmi fájdalom??????

2013. jan. 15. 10:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell érte fizetni. Viszont érdeklőd meg, hogy ahol Te fogsz szülni ott vajon mindig elérhető-e. Nálunk a szülész orvosok adták be így a nap 24 órájában elérhető volt, máshol meg anesztes orvos adja be.

Nálam burokrepesztés után adták be, igazából nem fájt csak kellemetlen volt. Ki kellett ülnöm az ágy szélére amennyire csak tudtam homorítani, aztán kaptam egy kis érzéstelenítőt és utána beszúrta.

2013. jan. 15. 10:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

2 ujjnyira nyitva voltam, mikor burkot repesztett a doki,bekötötték az oxitocint. Ez volt délben.

Fájt, de elviselhetően, mint az erős menses görcs.

1 óra múlva, már nagyon fájt, kérdezte a doki a akarok-e érzésetelenítést. MOndtam igen. Két fájás között beadták olyan 2 óra körül. Azonnal hatott, tényleg elmúlt az a nagy fájdalom.

4 órára ki is tágultam majdnem, na akkor már nem adagolták az érzéstelenítőt, hogy érezzem majd a fájásokat, utánna jöttek is rendesen a fájások, azok a nagyon erősek!5 órára el is tűnt a méhszáj, teljesen kitágurltam, de nem jöttek a toló fájások.

Na akkor jött a szendvedés, nyomjak, de mit hogyan, mikor nem kellett nyomnom, a doki próálta kinyomni a babát, de nem mozdúlt, majd fordúljak egyik, másik oldalra, majd megint ki akarta nyomni a gyereket a hasamból, nem

2013. jan. 15. 10:34
 3/7 A kérdező kommentje:
Oké.Köszönöm szépen a válaszokat
2013. jan. 15. 10:36
 4/7 anonim ***** válasza:

folyt.

Nem jött a baba, sem a toló fájások, 8 kor azt mondtam nem gondd ha császár lesz, csak már ne fájjon!

8:30-kor betoltak a műtőbe.

Szóval a vajúdás alatt adták, de csak 2-3 órát adták, míg majdnem ki nem tágultam.

Utánna nem adják, hogy érezd majd a fájásokat, meg hogy mikor kell nyomni.

Nem kellett érte fizetni.

Nekem az a pár óra is megkönnnyebbülés volt, most is kérni fogom!

2013. jan. 15. 10:37
 5/7 anonim ***** válasza:
2es! Mi lett a vége?
2013. jan. 15. 10:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez totál kórház függő. Ahol én szültem pl. még senkitől nem hallottam, hogy kapott volna, szerintem nálunk nem adnak ha kérsz akkor sem. Legalábbis én 2x szültem, volt orvosom is de nem kérdezte kérek-e.

Amúgy altató orvos adja be, előtte kell vele beszélni.

2013. jan. 15. 13:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Megértelek!!!

4 gyors, de nagyon fájdalmas szülés után már szinte könyörögtem a dokinak, hogy az ötödiknél hadd kérjek epidurált. Mondták, hogy nem lesz rá idő, ne is reménykedjek, és 5. szülésnél teljesen felesleges... Végül úgy alakult, hogy vérnyomás emelkedés miatt mondta a doki, hogy beindítja. Na, erre egyből lecsaptam, hogy ha úgyis indított lesz, akkor kérhetek EDÁ-t is. Kértem, és kaptam is. Óriási élmény volt, hogy fájdalom nélkül is lehet szülni! 2 "kisebb" probléma volt, az egyik beadásnál: sajnos félrecsúszott a tű, megsértett egy ideget, így többször úgy éreztem, mintha belém csapott volna a villám, másrészt pedig, mivel nagyon gyors volt a szülés, a legkisebb adag sem ürült ki a kitolási szakra, így tolófájás nélkül, gyakorlatilag "rutinból" kellett kinyomnom a babát. De összességében nem bántam meg, nagyon különleges élmény volt!

2013. jan. 15. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!