Mik a személyes tapasztalatok, a terhesség alatti dohányzásról? Lentebb bővebben.
16 hetes kismama vagyok. Mikor kiderült, hogy babát várok, eldöntöttem hogy leraktom a cigit. Körülbelül másfél hét alatt sikerült is, node nem a sziklaszilárd elhatározás volt az egyetlen ok, ami miatt sikerül...
6 hetes terhesen elkezdtem undorodni a cigaretta szagától, hányingerem volt és émelyegtem tőle (és még nagyon sok más "szagtól"). Nem olyan régen, kb. 2 hete, már nem undorodtam semmilyen szagtól, amitől ezelőtt 2 hónapig végig émelyegtem. Így ugyebár a cigitől sem. Nos, azóta megint dohányzok, és ezt nagyon szégyenlem! Lelkiismeret furdalásom van, néha elpityergem magam, hogy nem igaz, hogy nem tudom letenni a kislányom/fiam kedvéért, de akárhogy kínoz a lelkiismeretem, nem bírom ki hogy napi 4-6 szál cigit ne szívjak el. Egyik nap végig aludni próbáltam, csakhogy ne gyújtsak rá, de megöl az az érzés amikor a párom kimegy dohányozni az erkélyre és hozza be a ciginek a szagát. 2 hónapig csak azt hajtogattam hogy: "fújj de undorító" most meg sóvárgok utána.
Járt-e már így, vagy hasonló képen valaki? Mik a meglátások, tapasztalatok, vélemények?
(a negatív véleményeket is meghallgatom, illetve elolvasom, de azért "anyázás" meg ócsárlás ne legyen ha kérhetek mindenkit.)
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Tevedsz mert en nem vagyok antidohanyos(ugyanis DOHANYZOM,de mihelyst terhes lennek abbahagynam,mert ez csak a fejben dol el,hogy akarsz dohanyozni e vagy sem...mivel en mar tobszor leraktam a cigit,igy igen mondhatom ezt,hogy marol holnapra le lehet tenni!)....es igenis felhaborodom,akik terhesen dohanyoznak...
Igenis le kell tenni!
A stressz nem fog semmifele betegseget csinalni a babanak,ellentetben a cigivel...
Kedves utolsó! Tudom pár hónapja volt mikor írtál ide, de hátha még kapsz értesítést.
Egészséges lett a gyermeked? Minden rendben volt a terhesség végén is? Én most félidőben vagyok, szapulom magam és minden amit el tudsz képzelni, de nem tudom letenni a cigit. Egyszerűen nem vagyok elég erős hozzá! A gyerkőc rendesen fejlődik, sőt nagyobb is a koránál és minden vizsgálat tökéletes eredményt hozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!