Milyen személyes tapasztalatotok van uterus bicornis-sal ('kétszarvú méh') kapcsolatban? Mennyire lett koraszülött a baba? Császármetszés volt? És mitől tiltott speciálisan az orvos a terhesség alatt emiatt?
Szia, nekem hátrahajló, szív alakú méhem van (asszem a 2szarvú méhre mondják). Császároztak egyrészt emiatt, másrészt a szívem miatt (szívritmuszavar). Nem volt semmilyen tiltásom, és nem voltam koraszülés-gyanús. A 39. héten császároztak, akkor is csak azért, mert megfordult a babám és ha már bent voltunk... :)
Most várom a másodikat, ez is csaszi lesz...
Kellemes babavárást, könnyű szülést! :)
Nekem is kétszarvú méhem van. Most vagyok 21 hetes. Már volt egy ikerterhességem, ami sajnos nem sikerült, de ez már 7 éve volt. Akkor más dolog is kiderült, hártya volt a méhem közepén, amit eltávolítottak.
Most teljesen jól viselem a terhességet, a dokim azt mondta, hogy semmi vész, szültek már ilyen méhhel, nem kell izgulni. A védőnőmnek is volt már több ilyen kismamája. Szóval ne izgulj! Én pozitívan állok a dologhoz és élvezem a babukám mozgását! A szülés meg lesz, ahogy lesz! Hallottam, hogy van aki így is természetes módon szült és van akit császároztak. Szóval akinek nem ilyen hátrahajló és kétszarvú méhe van az is járhat akárhogy szülésnél.
Egyébként a neten sok dolgot olvashatsz, de felét se hiszem el! Mindenkinek más a véleménye!
Egy boldog kismami!!!!
Elfelejtettem írni, hogy azért én veszélyeztetett terhességgel itthon vagyok, jobb ez így, amiatt is, amit már megéltem. Meg a babának is, hisz ő már a legfontosabb!
A dokim egyébként nem tulajdonított ennek a kétszarvú méhnek nagy figyelmet. Tehát nyugi!
Jaj de jó, hogy írtál! Én most 15 és fél hetes terhes vagyok. Te magát a terhességet hogy viselted? Én is itthon vagyok, ágyba vagyok parancsolva, mert szinte folyamatosan vérzek, és a hasam alja is nagyon fáj, de annyira, hogy sokszor, ha felállok, ki sem tudok egyenesedni a fájdalomtól. Neked voltak ilyenek?
Ez a teljes ágynyugalom nálam nem igazán megoldható, szüleim is és anyósomék is több ezer kilométerre laknak, férjem reggeltől estig dolgozik, így nincs senki, aki kicsit is segítsen nap közben, legalább főzéssel. És társaság híján fél nap fekvéstől és a nagy unalomtól már majd' megőrülök!
Szia! Én azt hiszem eléggé hasonló cipőben járok. Egy ultrahang során állapították meg nálam az uterus bicornist. Hysteroscopiás műtétem is volt, ahol közölték, hogy így hirtelen nem sokat tudnak velem csinálni, mert nem egy kis hártyaszerű valami van a méhemben, hanem egy kicsi, de izmos vastag "fal", ami középen behúzódik. eg lehetne operálni, de komoly hasplasztikára lenne szükség, ami olyan összenövésekkel járhat, hogy lehet, hogy még nehezebben tudnék teherbe esni. Akkor már majdnem egy éve próbálkoztunk babával sikertelenül. Ezért azt tanácsolták, inkább próbálkozzunk így tovább, és ha minden kötél szakad, és akarom, megoperálnak. Nem akartam.
Erre a műtétre 2 hónapra teherbe estem. A terhesség eleinte zavartalan volt, semmi bajom nem volt, szuperjól éreztem magam, nulla komplikáció. A keményedések viszont elég korán megkezdődtek, aminek aztán az lett a következménye, hogy 32 hetesen kórházba kerültem, elkezdtem kicsit vérezni, azt hiszem a nyákdugó is elment, mert fű alatt megindult a szülés. A baba be volt fordulva, fejfekvésű volt, de már érezhetően nem nagyon fért el. 1 hét kórház után hazaengedtek, de szigorú fekvésre lettem ítélve. A 36. héten felkelhettem, másnap megszületett a kislányom 2420 grammal, 46 cm-rel, egészségesen, normál szüléssel. Azóta is makkegészséges.
Most ismét babát várok. Ahogy számolgattam, nagyjából egyidősek vagyunk, én július 23-ra vagyok kiírva, a 32. hetet taposom. Ez a terhesség már a második hónapban összejött, de sajnos nem volt komplikációmentes az elején, valami bajom mindig volt. Először nem termelt elég hormont a szervezetem, aztán véreztem, majd egy bevérzést találtak a méhemben. Nem lehetett tudni egészen a 16. hétig, hogy egyáltalán megmarad-e a baba. De mindezek után jól voltam, minden rendben zajlott. Persze a keményedések azért ismét hamar megtaláltak, már a 20. hét előtt, azóta is egyre sűrűbben vannak.
A 30. héten voltam legutóbb orvosnál, ahol a doki megállapította, hogy ugyan még nem nyílt ki a méhszáj, de már fel van puhulva, tehát bármikor kinyílhat, pihenjek sokat. Ez persze egy 3 éves gyermek mellett nem túl egyszerű. Mindenesetre kíváncsian várom a folytatást, remélem ugyanolyan szép és jó lesz a végeredmény, mint legutóbb.
Remélem Ti azóta is jól vagytok és minden rendben, ha tudsz írj Magadról, nagyon szorítok nektek. Boldog babavárást, és szép szülést kívánok!
Szia!
Én most már 35 hetes terhes vagyok, júli 3. körülre vagyok kiírva. Hát az eleje nem ment egyszerűen, nekem az első jónéhány hónapban mindig volt valami bajom. A hasam is nagyon fájt akkoriban hónapokon keresztül, és 3-szor véreztem komolyan. Viszont a baba jól van, a 32 hetes ultrahangnál még zárva volt a méhszáj, remélem, még most is úgy van.
Mostanában nincsenek gondjaim hála Istennek.
Nekem akkor derült ki a bicornis uterus, amikor 8 hetes terhes voltam. Az ultrahangon elég szembetűnő volt, viszont terhesen már nem lehet vele mit kezdeni, úgyhogy a műtét szóba se jöhetett.
Végülis 1 nappal a kiírt időpont előtt, július 2-án szültem, normál szülés volt, mindenféle komplikáció nélkül :) A baba szép nagyra nőtt, 3450 grammal és 52 centivel született.
Most vagy nagyon szerencsés vagyok, vagy nincs is uterus bicornisom, ki tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!