Milyen személyes tapasztalatotok van uterus bicornis-sal ('kétszarvú méh') kapcsolatban? Mennyire lett koraszülött a baba? Császármetszés volt? És mitől tiltott speciálisan az orvos a terhesség alatt emiatt?
Köszi a választ. Először is gratulálok és boldog, örömteli babavárást kívánok neked:) Lehet, hogy akkor tényleg célszerű lenne most már orvost váltanod, aki jobban biztat és támogat, mint az előző. 2 szép gyermek után biztosan nem lesz gond a 3. babával sem:)
Engem azért érdekel a téma, mert egyik rokonom babája 3 héttel le van maradva a fejlődésben-súly, méretek (igaz, hogy ő már több idős, mint te voltál, amikor megszülettek a gyerekeid) Nem tudjuk, hogy mire számítsunk, utolérheti-e még magát. Reméljük nem fog megállni a fejlődésben. Neked pontosan mikor fedezték fel, hogy már nem fog tovább nőni a babád? Próbáltak kezelni gyógyszerekkel, infúzióval, injekcióval? Van erre a problémára megoldás?
Szia, köszönöm a gratulációt! Az első ijedelem után úgy állok hozzá, hogy ezúttal minden rendben lesz és min 35 hét a kitűzött cél:) Természetesen másik orvoshoz megyek és én is jobban fogok vigyázni.
Az előző két terhességem végén minden nagyon gyorsan történt. Az elsőnél azt vettem észre, hogy nem mozog a baba. Ekkor szerencsére pont külföldön voltunk. A kórházban órákon át ultrahangoztak, szívhangvizsgálat, ami sajnos nem volt túl biztató, majd egyik pillanatról a másikra császár. A másodiknál jobban résen voltam, a 28. héttől 2 naponta jártam szívhangvizsgálatra (védőnőhöz, a doki szerint nem volt szükséges!!!), majd a 31 hetes UH-n derült ki a kevés magzatvíz és a keringés sem volt már jó. Befektetett kórházba, de a szívhangon kívül semmi egyebet nem néztek, semmit nem kaptam, se tüdőérlelőt, keringésjavítót, semmit. Azt sem mondta, meddig várunk...aztán a sors eldöntötte, este elfolyt az a kevés magzatvíz is ami volt.
Az ismerősödnek nem mondták, mi az oka annak, hogy kissebb a baba a koránál? Mert ha egyébként minden rendben van főleg a lepénykeringésre gondolok, akkor szerintem nagy baj nem lehet. Ezt most már UH-n nagyon jól meg tudják nézni.És figyeljen arra, hogy a pici rendesen, megszokottan mozogjon. Egyébként meg a baba méreteit sem mindig találják ám el. Kívánom, hogy minden rendben legyen náluk és a pozitív hozzáállás is nagyon fontos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!