Ha toxémiám lenne akkor azt én észrevenném? Azt lehet
érezni h baj van?
Figyelt kérdés
Vagy azt csak a szokásos tünetekből lehet tudni?Magas vérnyomás, fehérje a vizeletben stb.
2013. jan. 8. 19:27
1/4 anonim válasza:
én toxémiás voltam a másodikkal, egész nap olyan voltam, mint akit megmérgeztek, szédültem, csillagok rohangáltak a szemeim előtt, iszonyatosan rossz közérzetem volt, nagyon le voltam lassulva (ez nem éppen szerencsés egy 16 hónapos mellett), tényleg olyan érzésem volt, mintha valaki lassan ható mérget rakna a teámba és azzal mérgezne minden nap. Ez nyilván a magas vérnyomásak is köszönhető volt. Egyébként a tünetek nagyon jellemzőek, a vizesedés, a magas vérnyomás, a fehérje a vizeletben együttesen a toxaemiat jelei, emellett a töbnbi tünet már a kialakult állapot miatt van.
2013. jan. 8. 19:37
2/4 anonim válasza:
Én toxémiás voltam, ezért lett sürgősségi császárom, és én nem éreztem semmit! Persze, vizesedtem már több hete (csak a lábam, boka és lábfej, de a karom és a fejem/nyakam nem), de ez a terhesség 8. hónapjában hármasikrekkel azért nem olyan meglepő. A vizeletben fehérje volt, ez látszott a laboreredményből, de én ezt nem éreztem (nem tudom, ezt hogyan lehetne érezni). A vérnyomásom már 140 körül volt, amúgy 100 körül szokott lenni, és ezt sem éreztem. Van, aki érzi a magas vérnyomást.
2013. jan. 8. 22:01
3/4 anonim válasza:
első vagyok
nekem elég durva volt a toxémia, 200/140-es vérnyomás vérnyomáscsökkentő gyógyszer mellett, vizesedni annyira vizesedtem, hogy reggelente egyáltaláán ne mláttam, mert ne mtudtam kinyitni a szemem, mindenem hatalmasra volt dagadva, a vizelet pedig szemmel láthatóan is opálos volt. 2 hét kórházi bentfekvés után ezek ellenére engedtek simán szülni, nem is bánom, gondolom a nagyon magas vérnyomástól voltak a fent említett tüneteim. 140-es sistolés értéknél ne mhiszem, hogy mérgezett egér szindrómám lett volna nekem sem.
2013. jan. 9. 09:29
4/4 anonim válasza:
2. voltam:
Igen, ahogy írta az első hozzászóló (egyúttal 3.) is, elég eltérő lehet a toxémia tünetegyüttese, azaz az enyhébb tünetek esetén nem biztos, hogy észreveszed, de a babára ugyanúgy veszélyes, szóval nagyon figyelni kell rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!