Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Észrevenném, ha a magzattal...

Észrevenném, ha a magzattal lenne valami gond?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy ......(még leírni sem szeretném)

8 hetes terhes vagyok. 6+4 voltam ultrahangon, minden rendben volt, szívpulzálást láttunk, a dokinő azt mondta, hogy jó erős. Viszont nincs semmilyen terhestünetem, nem is volt. Észrevenném ha baj lenne??

Akiknek nem volt tünetük, hogy élték át az első 3 hónapot?

Köszönöm szépen a normális válaszokat.

2011. júl. 6. 11:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nekem szinte semmi tünetem nem volt, csak egy kicsit fáradékonyabb lettem. Bár nem vagyok egy aggódós, de azért nagyon vártam, hogy az első trimeszter gyorsan leteljen, és túl legyek a "kritikus" időszakon.

Az uh-n mindig minden rendben volt, így ezzel nyugtattam magam.

11 hetesen elkezdett szúrni a méhem (vagy valamim), na akkor nagyon megijedtem, de utánaolvasgattam és rájöttem, hogy ez is a terhesség velejárója. Úgyhogy akkor megértettem, hogy minden dolog aggódásra ad okot, az is ha nem fáj, az is ha fáj. :)

Ne koncentrálj arra, hogy mi lenne ha baj lenne!

2011. júl. 6. 11:18
 2/11 anonim ***** válasza:

ha őszinte akarok lenni,akkor nem biztos,hogy észrevennéd,mert nem mindig jár görcsökkel,vérzéssel.

DE ezen ne agyalj,mert annál rosszabb.

sok nőnek nincsenek tünetei,de attól még minden rendben volt! Biztos minden oké lesz veled is!

2011. júl. 6. 11:29
 3/11 anonim ***** válasza:

Rettenetes volt az első 12 hét, alig vártam, hogy elteljen. Nem voltak tüneteim csak jobban aludtam mint valaha. És sajnos nem mindig venni észre ha elhal a baba. De tényleg nem érdemes stresszelni ezen, attól, hogy ideges vagy ugyanúgy lehet baj, de nem lesz, erre kell gondolni.

Később jobb lesz sokkal, most vagyok 20 hetes, minden nap többször rugdos, mozog, nagyon jó érzés, az idő se olyan lassan telik.

2011. júl. 6. 11:33
 4/11 anonim ***** válasza:
Én onnan vettem észre, hogy megszűntek a tünetek. De ha neked nem is volt, ne aggódj! Amíg nem érzed mozogni ez a félelem végig benned lesz, nem tudsz mit csinálni. Próbálj pozitívan gondolkodni! :)
2011. júl. 6. 11:44
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem semmi tünetem nem volt az étvágytalanságon és a pisilési ingeren kívül. Még a mellbimbóudvarom színe és mérete változott meg. Sajnos volt egy kis vérzésem a 8. héten, így az első trimeszterben 8-szor voltam uh-n a 12. hetivel együtt. Utána sikerült összeszednem egy gombát is, így szintén hetente, 2 hetente jártam dokihoz. Igazából most olyan furcsa, hogy 3 hetente kell járnom, pedig már mozog a baba is, mégis hiányzik, hogy nem láthatom.

Nem feltétlen vennéd észre, ha baj lenne, de most nem szabad ilyenekre gondolnod. Mindenki a kritikus 12 hetet emlegeti, de teljesen nyugodt csak úgy is akkor lehetsz, ha a karjaidban tarthatod. :)

Boldog babavárást!

28h km

2011. júl. 6. 11:55
 6/11 anonim ***** válasza:
Hogyhogy akinek nem volt tünete, hogy élte át? Tök jól. Nem mindig jár együtt hányással/szédüléssel.
2011. júl. 6. 12:08
 7/11 anonim ***** válasza:

Hú, mint ha magamat olvasnám!:) Ugyanettől paráztam én is! Nekem szinte semmi tünetem nem volt, ill. egy hétig émelyegtem, de én úgy imádtam az,hogy a férjem hülyének nézett. De abból legalább sejtettem,hogy meg van még a bébi!

Most nyugodtam már kicsit meg, hogy 16 hetes vagyok. De még a 12 hetes uh után is paráztam.

Szóval nyugi, nem kell tünetnek lenni. Meg sajnos ez olyan, hogy barátnőmnek elhalt a baba és még rá két hétre is voltak tünetei. Tehát az sem lehet teljesen nyugodt, akinek vannak!

2011. júl. 6. 12:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Hogy értitek, hogy nem mindig lehet észrevenni ha elhal a magzat? De ha elhal, akkor ki is kell, hogy ürüljön a szervezetből, nem? Az meg vérzéssel jár, nem? Vagy most ezt nem értem....
2011. júl. 6. 14:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem mindig indul meg magától a vetélés sajnos. Van úgy, hogy már több hete nem él, és a következő uh-on derül ki...olyankor műtét kell.
2011. júl. 6. 15:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Én most vagyok 6 hetes, még nem voltam ultrahangon, de már alig bírom kivárni, hogy tudjam, hogy mi van odabent!

Eddig semmi tünetem, néha többet alszom, de ilyen volt már terhességem előtt is!

Én kb 3-4 naponta ellövök egy tesztet, hogy vajon még mindig pozitív (bár tudom, hogy ez nem a legjobb megoldás) de ez engem pszichésen megnyugtat!

Ezen kívül meg úgy vagyok vele, ha vérzés, és egyéb jel nélkül elhal, akkor annak oka van, és nagyon nem tudok/tudtak volna ellene tenni.

De erre nem is szoktam gondolni, hanem inkább mindig arra, hogy most mekkora lehet, milyen része fejlődik, és hogy kisfiú lesz e :))

2011. júl. 6. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!