Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi folvasavat szedjek a...

Mennyi folvasavat szedjek a terhesség elején?

Figyelt kérdés
Ma 4 nap késés után teszteltem egy halvány,de jól látható pozitívat! Elmentem vettem folsavat,de nem tudom mennyit vegyek be naponta! 3 mg/tabletta amit vettem
2013. jan. 7. 14:51
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Az orvost kérdezed meg. Miért akar minden kismama gyógyszereket szedni, ha nincs rá szükség?
2013. jan. 7. 14:56
 2/9 anonim ***** válasza:
a folsav azért nem gyógyszer...
2013. jan. 7. 14:57
 3/9 anonim ***** válasza:

400-800mikrogramm között szedhetsz nyugodtan.

A folsav nem gyógyszer kedves első! Nagyon nagy szükség van rá a terhesség első trimeszterében!

2013. jan. 7. 15:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem is 3mg-os van, napi 1-et szedek. Mást nem. A doki mondta, hogy ok.
2013. jan. 7. 16:03
 5/9 A kérdező kommentje:

Akkor ha napi 1-et beveszek az nem árt ugye?

Első terhesség,30 és fél vagyok,és pont 1 éve próbálkoztunk! :) Csak szeretném,ha minden rendben lenne! :)

2013. jan. 7. 16:34
 6/9 anonim ***** válasza:

Gratulálok!

Én kezdetektől szedem a Gravidát, + az elején szedtem mellé a folsavból a 3 mg-osat. A dokinak mondtam, rábólintott. A folsavval kb. a 18-20. héten álltam le.

2013. jan. 7. 20:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem majdnem első terhesség, az előző 6 hónapja missedre végződött . Remélem ő már marad. 34 leszek. :) De mindkét alkalommal elsőre összejött.

#4-es voltam

2013. jan. 7. 21:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves első! Azért akar minden kismama "gyógyszereket" szedni (bár a folsav nem gyógyszer), mert a folsavval és a magzatvédő vitaminokkal kivédhető egy csomó fejlődési rendellenesség. Szóval nagyon jól teszik, hogy szedni akarják.

Kérdező, szedd nyugodtan a folsavat, bár jobb lett volna, ha már a babatervezéskor elkezded szedni, mert a folsav a velőcsőzáródásnál nagyon fontos, az pedig kb épp most zajlik. De talán még nem késő, ártani meg biztos nem árt, úgyhogy szedd nyugodtan.

2013. jan. 8. 06:14
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat,aranyosak vagytok!

Baba tervezés elején vettem vitaminokat,de 3-4 hónap utánb leálltam velük! Már egy éve szedhetném feleslegesen,inkább most hogy kiderült szedem rendesen!

Vettem magnézium+B6 vitamint is,azt hallottam az jó a görcsökre,meg a rosszullétekre is! Még szerencséáre semmi komoly tünetem,néha rossza gyomrom ha eszek,és most jött rrám az álomkór,de olyan szinten,hoyg szédülök! :( Sajnos 22:00-ig dolgozom,de már alig várom,hogy haza érjek! :D:D

2013. jan. 8. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!