Mennyi folvasavat szedjek a terhesség elején?
400-800mikrogramm között szedhetsz nyugodtan.
A folsav nem gyógyszer kedves első! Nagyon nagy szükség van rá a terhesség első trimeszterében!
Akkor ha napi 1-et beveszek az nem árt ugye?
Első terhesség,30 és fél vagyok,és pont 1 éve próbálkoztunk! :) Csak szeretném,ha minden rendben lenne! :)
Gratulálok!
Én kezdetektől szedem a Gravidát, + az elején szedtem mellé a folsavból a 3 mg-osat. A dokinak mondtam, rábólintott. A folsavval kb. a 18-20. héten álltam le.
Nekem majdnem első terhesség, az előző 6 hónapja missedre végződött . Remélem ő már marad. 34 leszek. :) De mindkét alkalommal elsőre összejött.
#4-es voltam
Kedves első! Azért akar minden kismama "gyógyszereket" szedni (bár a folsav nem gyógyszer), mert a folsavval és a magzatvédő vitaminokkal kivédhető egy csomó fejlődési rendellenesség. Szóval nagyon jól teszik, hogy szedni akarják.
Kérdező, szedd nyugodtan a folsavat, bár jobb lett volna, ha már a babatervezéskor elkezded szedni, mert a folsav a velőcsőzáródásnál nagyon fontos, az pedig kb épp most zajlik. De talán még nem késő, ártani meg biztos nem árt, úgyhogy szedd nyugodtan.
Köszi a válaszokat,aranyosak vagytok!
Baba tervezés elején vettem vitaminokat,de 3-4 hónap utánb leálltam velük! Már egy éve szedhetném feleslegesen,inkább most hogy kiderült szedem rendesen!
Vettem magnézium+B6 vitamint is,azt hallottam az jó a görcsökre,meg a rosszullétekre is! Még szerencséáre semmi komoly tünetem,néha rossza gyomrom ha eszek,és most jött rrám az álomkór,de olyan szinten,hoyg szédülök! :( Sajnos 22:00-ig dolgozom,de már alig várom,hogy haza érjek! :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!