Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek a terhesség elején...

Akinek a terhesség elején feküdni kellett vérzés miatt, annak a 12. hét után helyreállt a rend?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy a 12. hét után már nem kellett szigorúan feküdni, és nem kellett annyira tartani újabb vérzéstől, vagy vetéléstől?

Én 6 és 7 hetesen is véreztem, mert megerőltettem magam. 6 hét fekvésre és szexmentes életre ítéltek. Még van 1 hetem a 12. hétig, és nagyon remélem, hogy utána már jobban lehet majd járkálni (gyerekemet oviba hordani), elvégezni a házimunkát, esetleg szeretkezni néha a férjemmel. Ha azóta nem volt vérzésem, csak barnázás, de már az is megszünt, akkor jó esélyem van arra, hogy jól megtapadt a baba, és nem fogok elvetélni?

Kinek hogy alakult?

Köszönöm a válaszokat.

2013. jan. 7. 10:56
 1/8 anonim válasza:
100%
Az első babámmal így voltam én is. A méhlepény feljebb ment és megtapadt rendesen. Bár végig veszélyeztetett voltam, nem kellett szigorúan feküdnöm 24 órát. Már 7 éves a lányom. :) De azért vigyázz magatokra!
2013. jan. 7. 11:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Én csak annyit szeretnék, hogy elvigyem a 3éves lányomat oviba, meg délután hazahozzam. Ja, és napközben mossak, főzzek, takarítsak, persze szépen kényelmesen, maradék időben pedig aludnék, pihennék. Már 6 hete anyukám pesztrál, hol én vagyok náluk a lányommal hetekig(100km-re laknak tőlünk), hol ő jön hozzánk, mint most is. Ő főz, mos, pakolgat egész nap, mikor megyünk a lányomért ő öltözteti, hogy én ne törjem a hasam (egyszer vittem egyedül a gyereket oviba, mire hazamentem megint vérezni kezdtem). De ez nem mehet 9 hónapon keresztül, ő is menne dolgára, és én is legalább a minimális tevékenységeket szeretném tudni ellátni. Ezért lennék kiváncsi tapasztalatokra, hogy ha az elején nagyon vigyázok magunkra, akkor utána már minden rendben lesz, mintha nem is lett volna ez az egész vérzéses mizéria.
2013. jan. 7. 11:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Én 9-13 hétig vérezgettem nekem egy haematoma volt a ludas de felszivodott és már nem véreztem de rettegtem mindig...Utánna már nem volt panaszom de pihennem kellett ...nagyon vigyáztam féltettem a babát...Vigyázz nagyon magadokra...pihenj amennyit cska tudsz...
2013. jan. 7. 11:54
 4/8 anonim ***** válasza:
én is végig veszélyeztetett voltam és el voltam tiltva az együttléttől (vagyis a 12. héttől csak a behatolásos részétől, az orgazmustól szerencsére nem), de ki lehetett bírni, bár nem volt egyszerű :) miután megbizonyosodtak róla az orvosok, hogy minden rendben velünk, a szigorú fekvés alól felmentést kaptam, de nem emelhettem, cipekedhettem, hajolgathattam, stb.
2013. jan. 7. 11:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Nagyon vigyázz magadra, vedd komolyan: én már harmadszorra vagyok emiatt kórházban( vérzés, hematóma): először a 13. héten, jelenleg 23 vagyok.

Ne restelld igénybe venni anyukád segítségét: bármilyen nehéz, most nálunk is ez van.

Miért véreztél? Nekem a lepény helyzetével és részleges leválásával van probléma.

2013. jan. 7. 15:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Én megerőltettem magam. Időpontra kellett mennünk a lányommal kardiológiára, és mivel késésben voltunk, sokat cipeltem őt, ráadásul siettem is közben. Az orvos szerint megerőltettem magam emiatt, és ezért véreztem. De azt is mondta, hogy nem a méhből jött a vérzés. Nekem is van hematóma a petezsák alatt. Anyukám pedig mármenne dolgozni, nem ülhet mellettem nyárig, és én sem lehetek náluk szülésig. a lányomnak oviba kell járnia. Decemberben ott voltunk 2,5 hetet, de a lányom másfél hét után már sírva kérte, hogy menjünk oviba, és nagyon hisztis, verekedős is lett a 2,5 hét végére. Egy hete jár újra oviba, de szinte minden reggel szaladva megy a csoportba. Egyébként sokáig barnáztam a vérzés után, de már jó egy hete egyáltalán nincs barnázás. Emiatt kicsit bizakodó vagyok, hogy megtapadt a bébi, és nem lesz gond a későbbiekben. Jövő héten hétfőn kiderül.
2013. jan. 8. 09:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Szorítok Nektek!
2013. jan. 8. 10:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát orvos nem vagyok ugyan, de a hematóma vérömlenyt jelent, ez ugye a méhedben alakult ki, tehát valamilyen vérzés mégiscsak volt ott(?)

Az első babánál 1 hét alatt megszűntek az ilyen jellegű problémáim, utána sem volt semmi probléma, csak nem erőltethettem meg magam (emelés, nehéz fizikai munka, intenzív sport nuku). Viszont sétáltam, csináltam a házimunkát ( komótosan).

Most ugye kórházban vagyok jóformán 2 hónapja(már korábban írtam), és nem tudni, mi lesz később.

Kérd ki az orvos tanácsát, de egyébként lassíts a tempón, ne emelgess (még a gyermeket sem), pihenj, amennyit tudsz.

Sok boldogságot és kitartást kívánok nektek!

2013. jan. 8. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!