Hány hetes kortól kezd el érni a méhlepény?
Szia!
Az "érettség" az azt jelenti jelen esetben, hogy mennyire tudja ellátni a babát a méhlepény tápanyagokkal. Minél "éretlenebb", annál inkább jó. Ha érik, azaz meszesedik, akkor pedig egyre kevesebb tápanyagot tud átengedni.32. héten nagyon jó az éretlen lepény, vagyis 0. fokban lehet.
Szia!
első vagyok. kérlek, ne vedd kiokosításnak, csak látom más is aggódik. Elméletileg a lepény érettségét folyamatosan nézik. 0-III. fokig érett lepény van. A 0 a teljesen éretlen , a III. foknál pedig általában elindítják a szülést, mert a méhlepény elfáradt , tehát nem tud rendesen tápanyagokat átengedni. Kategorizálni nem lehet , hogy mikortól "vált" fokot a lepény. Általában szülés előtt válik "érettebbé". Nekem a 32. héten még 0 fok volt, a 36-on II. fok. 38 hetesen meg szültem...Ha valami gond lenne, a doki szól.) Nagyon ritkán előfordul, hogy 25-28 hetesen már kezd meszesedni a lepény.Na, az nem túl jó... Ezt csak info-nak írtam ide.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!