Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5-6 év korkülönbség jó két...

5-6 év korkülönbség jó két gyerek között? 4 éves a fiam,1-2 éven belül szeretnénk kistesót.

Figyelt kérdés
Tudom, sok hasonló kérdés volt már. Egyébként azon is gondolkodom, merjem-e vállalni a 2. babát, nagyon szeretném, tiszta szívből, csak a sok bizonytalanság miatt vacilálok, ahogy gondolom sokan mások is...
2013. jan. 3. 22:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A fiaim között 6 év a korkülönbség szinte napra pontosan. Először 5 évet akartunk hagyni, de közben költöztünk a munka miatt, így toltuk egy évet, majd született egy lányunk 8 évvel később. Ő becsúszott baba :)

Nálunk bevált a nagy korkülönbség. Most 2-10-16 évesek. Remekül kijönnek egymással. Nem mondom hogy egy az érdeklődési körük, de a fiúk gépezni azért le tudnak bármikor ülni :) A kicsit is imádják.

2013. jan. 3. 22:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én a nagyobb korkülönbség-pártiakhoz tartozom, mert én nem akartam, hogy az egyik kicsi legyen a másik meg pici. Nekem kellett idő, hogy a nagyobbal is kiélvezzem az első éveket és tudtam, hogy nehezebben menne nekem két aprósággal. Így én azt gondolom, hogy jó az 5-6 év korkülönbség.

Az pedig, hogy jó tesók lesznek-e többtényezős. Nem csak a kor számít, hanem a nevelésük és a személyiségük (ami ugye részben jön magától, tehát ebben nem csak neked van szereped, hanem a természetnek...).

Én kis és nagy korkülönbséggel is ismerek jó és rossz példákat is, tehát bármi lehet jó, csak arra kell figyelned, hogy azt érezd a legjobbnak, ami neked jutott. Ha ez 5-6 év, akkor ez lesz a legideálisabb.

2013. jan. 3. 22:25
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtatok. Én is azért akartam várni, mert minél több időt akarok töltetni a kisfiammal. Most már érzem, hogy jöhetne a kistesó. Sokáig nem akarok várni, 34 éves vagyok. Mi is költözünk pár hónap múlva egy másik városba, majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, remélem összejön a 2. baba. :-)
2013. jan. 3. 22:35
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Pont ennyit tervezek én is.Szerintem sem a korkülönbség számít hogy milyen tesók lesznek.Engem a hét évvel idősebb tesóm mindenhova elvitt magával, mert ilyen természetű, sokat köszönhetek neki.De a férjem és másfél évvel fiatalabb tesója között közel sem ilyen jó a kapcsolat.Tehát nem mindenhol válik be a kis korkülönbség.

Na meg én sem akartam egyik pici, másik kicsi felállást.

A másik meg az hogy nehéz terhességem volt, vetéléseim is voltak, szóval úgymond pihenni is akarok kicsit, kicsit dolgozni, felnőtt társaságban lenni.Fiam három éves, majd egy év múlva talán belekezdünk egy tesóba, ha minden jól megy.

2013. jan. 3. 23:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
És még annyit, hogy nagyon sok anyukától hallottam ahol kevés a korkülönbség, hogy borzasztó az eleje, meg hogy lett egy pár ősz hajszáluk, meg hogy öregedtek pár évet....tehát biztos nagyon nehéz lehet, pláne ahol nincs segítség.
2013. jan. 3. 23:05
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én már nem vállalnék nekkora korkülönbséggel gyereket, nekem sok lenne. A fiam már 2 éve lesz, sajnos a kistesó nem sikerült és többek között a nagy korkülönbség miatt sem próbálkozunk már na meg az én korom miatt sem.
2013. jan. 4. 03:31
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Hugom és köztem 6 év van. Nem voltunk soha jó tesók. Mindig elkerültük egymás fejlődését. Teszem azt én már játszani akartam vele, ő meg csecsemő volt még. Vagy ő akart volna velem játszani, de én meg tini voltam már akkor. Én a kisebb korkülönbségre szavazok, 4 év alattira.
2013. jan. 4. 09:40
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez teljesen egyén és pár-függő.

A jó testvéri kapcsolat felnőtt korban biztos nem ezen múlik, viszont kisgyerek-korban nem tudnak igazán közösen játszani, ha nagyobb a korkülönbség. A nagy tud játszani a kicsivel, de az már egyfajta "felnőtt szerep" lesz.

Köztem és a nővérem között 4 év van, ez nekem mindig túl soknak tűnt, én egyedül játszottam az idő nagy részében, vagy azt csináltam, amire a nővérem "irányított", de azt meg nem szerettem. Egyedül némi közös legózásra emlékszem vissza jó kedvvel.

Úgyhogy mi a kis korkülönbség mellett döntöttünk, már csak a korunk miatt is, mert szerettünk volna nagy családot.

Hárman vannak, két és három év különbséggel.

Nekünk így nagyon jó. De látszik, hogy az öt éves a picivel már csak úgy játszik, mintha én játszanák vele.

Amúgy szerintem az is nagyon sokat számít, hogy milyen lesz a nemek eloszlása, arról meg senki nem tehet előre, így ez magától adódik, ahogy sikerül.

Egy ismerősöm pl. szintén 3 gyereket szült, kétszer 6 év a különbség. Ő azt mondta, amit egy válaszoló is, hogy egyszerre egy kisgyerekre akart figyelni, meg közben kicsit dolgozni, ilyesmi.

Amúgy egy idősek vagyunk, és ősz hajszálai mindkettőnknek vannak. :o)

Én meg úgy vagyok vele, hogy néhány év alatt túl vagyunk a pelenkázós időszakon, meg hogy nehezen tudunk kettesben lenni a férjemmel, aztán iskolásak lesznek, és minden egyszerre változik.

De nem gondolom, hogy összességében egyik vagy másik verzió "jobb" lenne. Ki hogy érzi.

Kis korkülönbségből már úgyis kicsúsztatok, viszont egy biztos, jó a testvér egy gyereknek! Úgyhogy hajrá! :o)

2013. jan. 4. 10:15
 9/12 anonim ***** válasza:
mintha én játszanék*
2013. jan. 4. 10:16
 10/12 anonim ***** válasza:

Én nem akartam "túllenni" rajta gyorsan, valahogy végig akartam élni mindkétszer 100%-ban. Az már más kérdés, hogy ahol már van nagyobb gyerek, ott nehéz 100%-osan a kicsire figyelni. S ez tök mindegy, hogy kis vagy nagy korkülönbséggel adatik meg...

Bátyám és köztem 9 év van, és tény, hogy más érdekelt minket, de tesóm sokat játszott vele, soha nem éreztem, hogy felnőtt szerepet játszana. Tesó volt a javából. :)

Nálunk szuper volt a nagy korkülönbség, míg másoknál nem.

Viszont nálatok már esélye sincs a kis korkülönbségnek, így felesleges is azon agyalnod, hogy jaj te jó ég nem nőnek össze...mert végülis magadnak szülöd őket, és korkülönbség ellenére is azon lesz, hogy szeressék egymást. Játszani meg fognak tudni a korosztályukkal.

Bármi is lesz, hajrá!

2013. jan. 4. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!