Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kis vagy nagy korkülönbség a...

Kis vagy nagy korkülönbség a két gyerek között?

Figyelt kérdés
Véleményekre és érvekre vagyok kíváncsi.Mi szól az egyik és mi a másik mellett?
2012. nov. 27. 11:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia kedves kérdező. Én egy 31 éves édesanya vagyok. Van egy 10 éves lányunk és egy 2,5 éves kisfiunk. Szándékosan így terveztük a férjemmel, hogy amikor a lányunk iskolás korú lesz én akkor szüljek újra, hogy ha otthon leszek a kicsivel tudjam a lányunkat segíteni a tanulásban. Nem bánom, hogy így alakult, de nem jó párosítás. Azt hittem a lányom majd mindenben segít, babusgatja, öltözteti mint egy játékbabát, e helyett úgy veszem észre, hogy féltékeny, mert a kicsivel természetesen sokat kell foglalkozni. Együtt játszani szinte egyáltalán nem tudnak, csak harcolnak, birkóznak állandóan. A lányom már szereti ha nálunk van egy barátnője, osztálytársa ilyenkor elvonulnak játszani a saját szobájába a kicsi meg mindig bemenne, szeretne velük lenni, ők viszont állandóan kirakják ő meg sír. Egyiket sem akarom ezért bántani, mert megértem mindkettő álláspontját. Lehet jobb lett volna ha korban közelebb vannak egymáshoz és hasonló játékok érdeklik őket.
2012. nov. 27. 11:48
 2/19 anonim ***** válasza:
88%
Minél kisebb. Ez a gyerekek szempontjából jó, hamar "összenőnek", és ha jól nevelitek őket, sokkal bensőségesebb kapcsolatuk lesz, mint azoknak, akik között nagy korkülönbség van, hiszen ők nem együtt nőttek fel.
2012. nov. 27. 11:49
 3/19 anonim ***** válasza:
97%

Én a kisebb korkülönbségre szavazok, még ha az első 1-2 év nehéz is. A gyerekeim között 2 év 4 hónap van, és a lányom gyakorlatilag már nem emlékszik arra, hogy milyen volt "egykének" lenni. :) (most 6 éves)

Nagyon jó tesók, persze civakodnak eleget, de jól eljátszanak, segítenek egymásnak.

2012. nov. 27. 11:52
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi "közepest" szeretnénk: amikor 2,5-3 éves lesz a lányunk, akkor hagyjuk abba a védekezést. Nem tudom, hogy jó lesz-e, majd kiderül :-)
2012. nov. 27. 12:04
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk még csak egy lányunk van, van viszont sok- sok többgyerekes család, akikkel nagyon jóban vagyunk, rajtuk ezt látom, ők ezt mesélik:

vagy minél kisebb(1-2 év), hogy "összenőjenek" vagy minél nagyobb(9-10 év), hogy a féltékenység könnyebben megbeszélhető legyen.

A "szakirodalom" szerint a "legrosszabb" ha 3- 7 év van közöttük, pl. a dac- korszak és az iskolakezdéssel járó változások miatt.

Amit mi szerettünk volna, csak sajnos nem jön a tesó, az az, hogy a két első gyermek között másfél. 2 év legyen, majd 8- 9 év múlva megint két gyermek kis korkülönbséggel. Dehát ember tervez... most úgy vagyunk vele, hogy mindegy mikor, csak jöjjön a testvér:).

2012. nov. 27. 12:05
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
nekem 3 gyerekem van 2 fiam kiskorkülönbségel született jó testvérek,bár veszekszenek is egymásall húguk viszont 8év különbség van a legidősebb fiu és kislányom között ök is jó testvérek kicsi sokszor vigasztalja ha nagyobakat ha szomoruak,és nagyokal szeret játszani ,iletve a nagyok is jönek vele játszani együtt épitenek vonatpályát.testvér féltékenység akor is van ha kicsi a korkülönbség és akor is ha nagy a korkülönbség.
2012. nov. 27. 12:10
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

öcsém és köztem 11 év van. öcskös nem tervezett baba volt, spirál mellett fogant... de ez mindegy is igazából.

szóval én nagyon sokat segítettem anyunak (már ami egy 11-12 éves gyerektől soknak számít). nem voltam féltékeny, már megértettem, hogy egy pici babának sokkal több törődés kell mint nekem.

most várom az első babámat, de szeretnék majd egy tesót 3-4 év korkülönbséggel, ha összejön úgy, na meg ha az apuka is szeretne még egy babót :)

2012. nov. 27. 12:38
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi 2 évet akartunk, 3 lett belőle.

Leginkább a korom miatt nem opció a nagyobb korkülönbség (34 évesen szültem az elsőt), harmadik sincs még kizárva:)

Kicsi még csak 8 hónapos, a nagy gyepálja, bár kezd javulni a helyzet, kifejezetten gyengéd is tud lenni.

Nekem nehéz volt újra kezdeni az éjszakázásokat. Fiam két éves korától aludta át az éjszakákat, de 3 éves koráig nagyon hajnalosan kelt. Mire jól aludt, jött a kicsi.

2012. nov. 27. 12:59
 9/19 anonim ***** válasza:
3. vagyok, hűamindenit, vajon milyen haszontalanságot írtam? :))
2012. nov. 27. 14:07
 10/19 anonim ***** válasza:
93%

Kis korkülönbséget szeretnék (ha végre összejönne). Van egy 10 évvel idősebb nővérem. Állítólag nagyon szeretett velem játszani, de kevésre emlékszem belőle. Iskolás koromban sokat segített a tanulásban, de ő akkor már főiskolára járt, kollégista volt, majd férjhez ment. Szeretjük egymást, de ez nem olyan, mintha ténylegesen együtt nőttünk volna fel, közös titkaink lennének, stb.

Ebből kiindulva én szeretném ha a (leendő) gyerekeim együtt játszhatnának, majd számíthatnának egymásra. Bármennyire is nehéz lesz az elején, ahogy nőnek, egyre ügyesebbek, önállóbbak lesznek. Kis áldozattal jár, de nekem megérné.

2012. nov. 27. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!