Anyukák/nők/lányok! Véleményetek szerint melyik a jobb: ha két testvér között csak egy év, ha 2-3-4 év, vagy ha 5, esetleg több év korkülönbség van?
Tapasztalatokat, véleményeket, indoklásokat szívesen fogadok.
Előre köszönöm a válaszokat!
2 év korkülönbség van a gyerekeim közt,a két kicsi közt nem lesz csak 17 hónap. Én azt mondom,hogy az a jó,ha legalább 2 év van a gyerekek közt,1 részt,mert mire a kisebbnek pelust kell venni,addigra a nagy (jó esetben) már szoba és ágytiszta,ekkor még ha egyneműek,a ruhákat nem nagyon kell pakolgatni,spórolsz is,mert sok mindent nem kell megvenned,ha nem egy neműek,akkor is jó ugyan az a babakocsi,kiságy,és egy huzamban vagy otthon Velük,nem kell vissza szoknod a munkába,majd újra eljönnöd. Szerintem nyugisabb így! Szinte egyszerre nőnek fel,szerintem közelebb is kerülnek egymáshoz,mint azok a testvérek,akik közt nagyobb, 5-6 év,illetve több év van. Nagyjából egy érdeklődési körük lesz,így ha nagyobbak lesznek,és egy pénteki napon szórakozni akarnak menni,bátrabban elengeded Őket,mert vigyáznak egymásra. :-)
Igaz,hogy köztünk nagy a korkülönbség (nővéremmel 12 év,a nagyobbik bátyámmal 11,a kisebbik bátyámmal 5 év), de mi jól megvagyunk- mondjuk gyereknek a két nagy össze volt nőve,a kisebbik kicsit kívül állónak tűnt. Aztán megszülettem én,nővérem odáig volt értem,védett,ahogy tudott,mert nagyon vágyott egy hugira :-) Hát,én nem vártam meghívóra,jöttem :-D
Amikor nagyobb voltam- 16 éves- akkor kezdtünk a kisebbik bátyámmal úgy törődni egymással,mintha testvérek volnánk,addigra mindenki kirepült,csak mi maradtunk.A nagyobbik bátyámmal kissé idegenek vagyunk,de nem azért,mert nem szeretjük egymást,csak soha nem volt közös téma. Ha baja volt,meghallgattam szívesen,de amúgy Ő nem keres,én bele fáradtam,hogy mi megyünk,mi a szülinapjára,karira ha nem megyünk,de sms-t küldök,Ő (vagy is Ők) meg nem.
Üdv: Nagycsaládos
A 2 év különbség bejött nekünk....Sok mindenben van igaza az előttem szólónak.. :-)De a rosszaságot is negtanulja a kisebb sajnos és állandó a gyerekzivaj...
Ennyi idő szerintem kell.
Köszönöm a válaszokat!
Ezek szerint a két év körkülönbség jobb, mint az egy...
Hogy a rosszaságot ki kitől tanulja...nos,ezzel vitatkoznék-persze nem szó szerint!! :-)
Nálunk a legnagyobb a nyugis gyerek,a második amikor 9 hónapos volt,akkor megmondtam,hogy Ő fogja majd belevinni a nagyot a rosszba. Ott még nem tartunk,de a nagyon szupi nagyból,egy kevésbé szupi lett,aki "elfelejt" szólni,ha a 2. gyerkőc rosszat csinál. A nagy tudja,mit szabad,mit nem,Ő nagyon fajin gyerek,a húga kíváncsi természet,olykor-olykor a határokat feszegető :-) Úgy is mondhatnám,hogy igazi gyerek!
A gyerek zsivaj engem nem zavar,imádom,hogy nincs csend :-) Ha nagy ritkán leülök a tv elé,akkor elég rájuk szólni,hogy halkabban játszanak,vagy a saját szobájukba- ritka,ha a 2. gyerkőc hangosabb.
Ami még eszembe jutott,hogy a közlekedés miatt sem jó a túl kicsi korkülönbség. Egy két évessel-még ha totyogva is,de elindulhatsz bárhová (kis városban élünk,itt ellehet indulni),a "nagy" 2 éves már gyalogolhat. De ha kisebb,akkor testvér fellépőt,vagy testvér babakocsit kell venni,de láttam olyat újságban,hogy egy szék szerű kerekes valami volt a babakocsira rögzítve,direkt a "nagy" tesónak,amin ülhet... Ezek nem tudom mennyibe kerülnek. Van aki úgy oldja meg,hogy a babakocsi elejében ül a nagy,hátul a kicsi fekszik,elférnek,de ez sem mindenkinél oldható meg-részemről legalább is,kezdetben hordozót szoktam használni,mert a babakocsit nem tudom mindenhová bevinni,a gyereket nem szeretem kint hagyni. Így kicsit lehetetlen ez a 2 gyerek egy babakocsiban megoldás.
Üdv: Nagycsaládos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!