Én hugica vagyok :) Bátyám 4,5 évvel idősebb nálam. Jó korkülönbség, mai napig jóban vagyunk.
2012. júl. 20. 13:49
2/5 anonim válasza:
Én nővér vagyok és van egy 4 és fél évvel fiatalabb hugom. Mikor megszületett nagyon féltékeny voltam, de 1-2 év alatt hozzászoktam, hogy már nem vagyok egyke. 15-16 éves korunkig nem volt semmi gond, de akkor engem már elkezdtek a fiúk érdekelni, ő meg cikizett emiatt... Onnantól sokat veszekedtünk, aztán mikor ő lett kamasz, akkor még többet. Most már 20 éves és 24 és megint jó a kapcsolatunk, viszont ehhez hozzájárult az is, hogy én már nem élek otthon.:) Viszont én lassabban is értem, pl. 14 évesen még négykézláb játszottam a húgommal és nem nagyon érdekeltek a fiúk (persze volt nekem is diákszerelmem, de semmi konkrét, csak plátói volt), pedig az osztálytársaim már igencsak érdeklődtek az ellenkező nem iránt.:S Mondjuk én ezt sosem bántam, szerintem én jártam jobban, mert hosszabb volt a gyerekkorom.:)
2012. júl. 21. 10:50
3/5 anonim válasza:
Köztünk 4 év van a nővéremmel, ez egyértelműen túl sok volt. Sosem érdekeltek ugyanazok a dolgok. Sose lett szoros a kapcsolatunk. Ezért mi a férjemmel ennél mindenképp kisebbet terveztünk. 2 és 3 év van a gyermekeink között. Eddig bejött.
Mindennek ellenére azt gondolom, hogy a jó testvéri kapcsolat alapvetően nem csak a korkülönbségen múlik, belejátszik a nem kérdés is, és a gyerekek személyisége és a nevelés is, meg hogy felnőtten milyen irányba mennek.
2012. júl. 22. 19:33
4/5 anonim válasza:
Köztünk 4év van. Nagyon rossz a viszonyunk. Ha itthon van akkor 1nap alatt képesek vagyunk össze veszni. Nővérem eléggé anyáskodó típus, én ezt meg általában elég nehezen viselem. De ez testvérpár függő szerintem. Mert mi nagyon rosszkapcsolatban vagyunk. De rengeteg olyan testvérpár van a baráti körömben akik közt ilyen korkülönbség van és mindig irigyeltem őket mert nagyrészt egymásnak amolyan legjobbbarátok.
2012. júl. 22. 19:58
5/5 anonim válasza:
Nekem van egy 5 évvel fiatalabb húgom és kb 20 éves volt amikorra összenőttünk. Viszont osztom azoknak a véleményét akik szerint a jó testvérség nem korfüggő van olyan, hogy 1.5 év korkülönbség ellenére nem szívlelik egymást mások meg nagy korkülönbség mellett is oda vannak egymásért.
Amíg kicsik addig (az én példámból kiindulva) olyan 2-8 éves korokig tudnak együtt játszani ( a kisebb gyereket számoltam) utána előjön az, hogy az egyik kamasz a másik még nem vagy már nem és amíg ki nem nőnek a kamaszkorból nem sok közös lesz bennük...de mondom ezek mi voltunk másnál lehet máshogy lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!