Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kis vagy nagy korkülönbség a...

Kis vagy nagy korkülönbség a két gyerek között?

Figyelt kérdés
Véleményekre és érvekre vagyok kíváncsi.Mi szól az egyik és mi a másik mellett?
2012. nov. 27. 11:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A két nagyobb között 18 hónap van. Az első idők nehézségeitől eltekintve nagyon szuper, nem csinálnám máshogy. Mondjuk mindkettő nyugis, kiegyensúlyozott gyerek. A nagy pici korától nagyon önálló. Az éjszakát padig 3, és 4 hónapos koruktól megbízhatóan átalusszák. A két kicsi között 21 hónap lesz, de ha mások lennének a körülmények biztos többet vártunk volna.

A nagy előny még, hogy még benne vagy a babázásban, minden szinte rutinból megy. Kevés dolgot kell megvenni, mert még minden megvan (babakocsi, kiságy, légzésfigyelő, mérleg, stb...). Nálunk összenőttek a nagyok, kb ugyan olyan játékok érdeklik őket, bár veszekszenek, de nagyokat is nevetnek együtt, és összességében jól kijönnek.

2012. nov. 27. 16:21
 12/19 anonim ***** válasza:
71%
Kicsi, ha túl nagy a különbség akkor kér egyke gyerked van és pont a lényeg veszik el.
2012. nov. 27. 17:32
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Nagyon hasznosak voltak.Mindenkinek ment a zöld kezecske. :)
2012. nov. 27. 18:14
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekünk egyelőre egy 1,5 éves kisfiunk van bár már hónapok óta vágyok 2. babára egyelőre még az anyagiak miatt várnunk kell vele úgy 1-2 évet.Először azt terveztük legyen köztük legalább 5 év,főleg mert fiatalok vagyunk 22-23 évesek,ráérünk még.De amikor látok egy több kicsi gyermekes családot úgy szeretnék minél hamarabb terhes lenni.Köztem és öcsém között 2,5 év van,persze sokat civakodtunk de nagyon jó,hogy most hogy felnőttünk ennyire sok mindent meg tudunk beszélni,közel állunk egymáshoz.Féltestvérünk jelenleg 5 éves,18 voltam mikor született,tulajdonképpen nem sok a kötődés és a testvéri féltékenység nála jelentkezett a kisfiam születésekor(3,5 éves volt akkor),most már viszont imádják egymást,tényleg mintha tesók lennének.Mi legalább még 2-3 gyermeket szeretnénk és lehetőleg úgy,hogy az utolsó kettő között nagyobb legyen a korkülönbség olyan 4-5 év.
2012. nov. 27. 18:55
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Én és a bátyám közt hat év van. Sajnos egyáltalán nem nőttünk össze. Nagyon szeretem, de nem állunk egymáshoz közel egyáltalán :( Jobb lett volna, ha együtt gyerekeskedünk. Én biztosan másképp csinálom majd.
2013. febr. 15. 18:07
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Én örülnék, ha a nővéremmel kisebb lenne a korkülönbség. :)

Míg én pár hét múlva töltöm a 16-ot, ő már 19 éves, így egész más a felfogásunk, ez mindig is így volt. És sokszor veszekszünk, de persze imádjuk egymást, de valahogy nem alakult ki az a "jó barátnő" viszony. :/

Tehát a minél kisebb korkülönbségre szavazok.

2013. febr. 15. 18:29
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Én a kicsire szavazok, de mindenkinek más jön be.

Nálunk a tesómmal nagy a korkülönbség, olyanok voltunk mint két egyke. Amit én szerettem volna játszani, az őt nem érdekelte.

A gyerekeinél is nagy korkülönbség lett, volt, hogy karácsonyra kaptak autópályát a gyerekek, a nagy nem játszhatott az apjával, mert a kicsi nem hagyta őket.

Iskolakezdésre született a kicsi, a nagy igényelte volna a foglalkozást, de nem lehetett a kicsi miatt. A munkáit (gyurma) tönkretette.

Nálam a gyerekeknél 1,5 év van, az első év borzalmas volt. Ha épp a nagy nem gyilkolta a kicsit, akkor valamelyik hisztizett (ha nem ők, akkor én borultam ki), a lakás szaladt. Tömegközlekedés rémálom. Amint a kicsi partner lett a játékban (kb. 2,5-4 évesek), onnantól kezdve viszont szuper. Jó játszópajtások, van, hogy elvonulnak és egész nap szerepjátékoznak, babáznak, én meg teszek-veszek. A társasban egy szinten vannak, így nincs hiszti. Programokat is jó csinálni, mert egy korosztály. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, ezért nincs vita, hogy a másik miért csinálhatja ezt vagy azt.

A barátnőméknél a 2 nagy után jött egy kicsi, délután felhívtam: itt és itt vagyunk, tök jó program, kijöttök? Nem, a kicsi alszik, a nagyok élveznék, de nem lehet. Ide nem tudunk menni, mert a kicsi nem bírná, oda nem mehetünk, mert a kicsi nem szereti, amoda nem, mert a kicsi alvásidejébe esik.

A z egyik nagyobb nem olvashat este az ágyban tovább, mert akkor a kicsit zavarná, hogy neki miért kell ágyba menni és aludni.

Szóval kis korkülönbségnél az eleje nagyon nehéz, de utána sokkal jobb. A nagy korkülönbségnél viszont folyamatos a küzdés a gyerekek eltérő igényeit egyeztetni, mert egy iskolásnak is vannak igényei a figyelemre.

2013. febr. 15. 18:30
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

24 eves vagyok, az öcsem 22. Anyu meselte, hogy nagyon feltekeny kölyök voltam es borzalom volt az elsö 3 ev együtt, de megerte, mert utana nagyon összenöttünk. Az öcsem babazott velem, en cserebe autoztam vele es hasonlok, a mai napig tökeletes a kapcsolatunk, pedig mar 3 eve elköltöztem a kontinens masik vegere. A hugom most lett 15 eves. Semmi kontaktusom nincs vele. Neha ha beszelek a szüleimmel, akkor 2-3 mondatra elcsipem, de az a tipikus testveri kapcsolat nincs meg köztünk ami az öcsem es köztem van, vele a mai napig legalabb 2 naponta beszelek. Ha hazamegyek akkor a hugommal 1 delutant együtt töltünk, de ennyibe ki is fujt. Az öcsemmel meg allandoan együtt megyünk mindenhova.

Szeretem a hugomat is ez nem kerdes, de se türelemem, se lelki eröm nincs mar a legujabb divatrol, a hiperszuper übercuki tini sztarokrol es a Twilightrol beszelgetni :) De azert a közös vasarlasok nagy bulik szoktak lenni. Öcsem es hugom között semmi kapcsolat nincs... A vasarnapi ebednel talalkoznak, meg ha a hugom telefonal öcsemnek, hogy vigye el ide-oda es kesz ennyi, kifujt...

Igaz, hogy anyu azt mondta, hogy annak azert örült, hogy a hugit mar senki nem akarta felgyujtani, megfojtani, kocsi ele lökni, mint a kisöcsemet, de sajnalja, hogy nincs ugyanolyan kapocs mind a 3 gyereke között... Ugyhogy mindenkeppen kis korkülömbseg szerintem, legalabb is es anyuek hibajabol tanulva bitos, hogy csak igy fogok gyereket vallalni.

2013. febr. 15. 20:42
 19/19 anonim ***** válasza:

Én a környezetemben úgy látom, hogy a kis korkülönbséget általában az egész család megsínyli. Az anyuka fáradt és belefásult a gyereknevelésbe, nincs elég energiája, türelme és szeretete a gyerekekre egyenként, a gyerekek pedig emiatt elhanyagoltak és féltékenyek egymásra.

Persze biztos van olyan család, ahol ez működik.

Mi legalább 4-5 év korkülönbséget tervezünk.

2013. febr. 16. 05:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!