80 kg feletti kismamák! Kinek hogy alakul (t) a súlya a terhessége alatt?
80 kg-al kezdtem, hirtelen híztam 2,5 kg-t, de utána le is ment, most 80,5 kg vagyok, 12 hetesen. A védőnő szerint ez normális. Szerinte ez a jó, ha az első trimeszterben nem hízok, majd a 2. trimeszterben feljön 2-3 kg, és a 3. trimeszterben nő igazándiból a baba, akkor jönnek csak igazán a kg-k!
Amúgy eszem rendesen, nem diétázom, az elején 2 héten keresztül minden hajnalban lekvároskenyérért kiáltottam, azóta minden hajnali 4 órakor 1 pohár hideg tejet kell innom, mert addig nem bírok visszaaludni, míg meg nem kapja a babám.
De szerintem a hízás alkati kérdés. Anyám 25 kg-t hízott velem is, öcsémmel is. Ő már az első harmadban felszedett 8 kg-t, igaz ő soványan kezdte a terhességet, és fiatalabb is volt 8 évvel nálam.
Amúgy 160 cm magas vagyok, szóval eleve van rajtam bőven mint fogni. Bízom benne, hogy 10-12 kg-nál több nem jön fel, mert valahogy cipelni is kell azt a súlyt. Ha meg több jön fel, az sem fog érdekelni, csak a babám legyen egészséges.
Boldog babavárást mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!