Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elevit felfújódott és nagy...

Elevit felfújódott és nagy súlyú babát eredményez?

Figyelt kérdés
7 hetes vagyok és naponta 1 szem elevitet eszem amit az orvosom helyesel..nincs is tőle semmi bajom.a barátnőm rám szólt ,hogy felfúvódott gyereket akarok vagy mi???én meg megijedtem.mondom mi van??azt mondja ,hogy minden baba nagy súllyal és felfújódva születik a vitaminok miatt.ő nem szedett semmit.azt mondta a dokinak ,hogy szedi és azért nem cseszték le.na mind 1 .szóval igaz ez??
2009. aug. 26. 09:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem sem igaz. Az viszont igen, hogy a vitaminoktól nagy étvágyunk lesz, és ezért lehet hízni a teresség alatt.

Hehehe, én most mindenkit FELPONTOZTAM!!!!!

2009. aug. 26. 10:01
 12/20 anonim ***** válasza:
94%

Az első vagyok. A vitamin tényleg okozhat nagyobb étvágyat. Állítólag a zsírban oldódó vitaminok növelik az étvágyat, mert arra serkentik a szervezetet, hogy minél több minden kerüljön be, hogy a vitaminok hasznosulni tudjanak.

De ez nem csak a terhesvitaminra igaz, több olyan embert ismerek, aki teljesen átlagos testalkattal kezdte szedni a Béres cseppet és pár hónap alatt szép gömbölyded formára tettek szert.

Az első babámmal nekem is irdatlan volt az étvágyam, viszont az a furcsa, hogy teherbe esés előtt hiába szedtem három hónapig, mégsem nőtt az étvágyam és a súlyom sem, utána annál inkább, főleg az elején lódult meg mindkettő és 25 kg-ot szedtem fel. Szülés után mint írtam még szedtem a vitamint, mégis visszaállt az étvágyam az eredetire, gyors fogyásba kezdtem vitamin mellett is.

Most a második terhességemmel az étvágyam még nem változott, a 15. hétben vagyok, annyit kívánok, mint baba előtt és eddig egy kg-mal vagyok több, ami azért nem rengeteg. (A fiammal ennyi hetesen már hét kg volt rajtam.)

Úgyhogy az én esetemben talán nem is a vitamin okozta a farkasétvágyat az első terhességemnél, hanem inkább a hormonok, erre a vitamin rásegíthetett. Akkor székrekedésem is volt végig, azt én a terhesvitaminra fogtam, most ugyanolyan vitamin mellett egyáltalán nincs még székrekedésem. Szóval most már ezt sem merem kijelenteni határozottan.

2009. aug. 26. 10:22
 13/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok tapasztalatot és a válaszokat én mindenkit felpontozok aki válaszol :)))
2009. aug. 26. 10:43
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
ÉN a terhesség kezdetétől szedem az Elevitet és az én babám két héttel kisebb mintha az utolsó menstruációtól számított időpontot néznénk, szóval kétlem hogy bármi igazságalapja lenne ennek az információnak!
2009. aug. 26. 11:14
 15/20 anonim ***** válasza:
90%
Én az Elevitet szedtem sokáig, de aztán a dokim azt mondta váltsak a Gravidára ugyan azért amit te írtál. Na most én váltottam, de nem ezért mert ebben nem hiszek, viszont rettentően megnőtt az étvágyam az Elevittől és iszonyatos szorulás társult mellé mindegy milyen rostdúsan étkeztem. Mióta nem azt szedem(kb. egy hónapja) a székletem nagyjából rendeződött és az étvágyam is visszaállt a terhesség előttire. Én azt mondom mindenki azt szedje amit szeretne és ami neki bevált. A barátnőmnél pl hasmenést okozott az Elevit ő meg azért hagyta abba. Ez egyén függő.
2009. aug. 26. 11:48
 16/20 anonim ***** válasza:
Én végig szedtem az elevitet, sőt még nem is voltam terhes mikor elkezdtem. Nem híztam sokat és a kisfiam 51 cm és 3210 g született a 40+3 héten.
2009. aug. 26. 11:57
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Én a gravidától hánytam, majd abbahagytam újból elkezdtem (a hányós korszak után), de megint rosszul voltam tőle. Így azt hanyagoltam. Az elevittől semmi bajom.

A babám is pontosan akkora, amekkorának lennie kell.

22 hetes vagyok és 1 kiló jött rám az elmúlt hét óta. Addig semmi.

Szóval én is csak azt tudom mondani, hogy nagyon egyénfüggő a dolog (kismama hízás), de szerintem sem fújódnak fel a babák a vitamintól. Tesómnak sem voltak felfújt babái tőle. :)

De ha nagyon nem szeretnél ilyeneket szedni, akkor is a vasat és a folsavat szedd, ha lehetséges (vas a hajhullás miatt -is- jó, a folsav pedig -többek között-segíti a vas felszívódását) Nálam a doki ezeket ajánlotta kifejezetten, de rákérdezett pl. a terhesvitaminra is.

2009. aug. 26. 12:24
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Én a terhességem első 6 hónapjában szedtem az Elevitet. Nekem nem csinált nagy étvágyat, összesen 9,5 kilót híztam, pedig nem voltam rosszul az első trimeszterben. A babám nagy lett 4,08 kiló de biztosan nem az Elevittől, hiszen az utolsó hetekben szedik fel a legtöbbet, addigra én már rég nem szedtem. Sőt a 36. heti ultrahangon 6 nappal kisebbnek saccolta a gép. Nálunk amúgy is esélyes volt a nagy baba, mi négyen vagyunk testvétek és a legkisebb súlyú tesóm is 3,6 kilóval született, az öcsém pedig 4,5 kilóval, úgy hogy anyukám annak idején semmiféle vitamint nem szedett. A sógorom is 4 kilós volt. Szóval szerintem inkább a genetikán múlik, nem a vitaminokon, amik azért hasznosak, mert tényleg több féle fejlődési rendellenességet meg lehet velük előzni.
2009. aug. 26. 12:44
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

2800gr-al születtem,33 évvel ezelőtt,mostanság az kevésnek számít,akkor normális volt.

Van egy doki ismerősöm megkérdeztem mért "nőnek"a mostani bébisúlyok,ő egyértelműen azt mondta,h.azért mert manapság mindent megkap az anya szervezete,minden elérhető..a vitaminok miatt is,de sztem azért inkább kapjon meg mindent,mint valamiből keveset.

Barátnőm 3 naponta szedte a vitamint.Az én dokim inkább speciális vitaminokat,ásv.anyagokat szedet velem-ca,mg,fe,folsav-szerinte felesleges az elevit,ami jó benne az a folsav,azt meg lehet külön is.Defontos,hogy értékes ételeket egyél,ha nem tudsz akkor inkább vitamin!

2009. aug. 28. 21:40
 20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok jó és hasznos választ.szerintem én értékes ételeket eszem szóval mikor befejeződik a genetikai fejlődés kb 20. hét abba fogom hagyni vagy csak csökkentem a mennyiségét az elevitnek.majd a dokimmal is konzultálok.még 1x köszi csajok
2009. aug. 28. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!