Elevit felfújódott és nagy súlyú babát eredményez?
Szerintem sem igaz. Az viszont igen, hogy a vitaminoktól nagy étvágyunk lesz, és ezért lehet hízni a teresség alatt.
Hehehe, én most mindenkit FELPONTOZTAM!!!!!
Az első vagyok. A vitamin tényleg okozhat nagyobb étvágyat. Állítólag a zsírban oldódó vitaminok növelik az étvágyat, mert arra serkentik a szervezetet, hogy minél több minden kerüljön be, hogy a vitaminok hasznosulni tudjanak.
De ez nem csak a terhesvitaminra igaz, több olyan embert ismerek, aki teljesen átlagos testalkattal kezdte szedni a Béres cseppet és pár hónap alatt szép gömbölyded formára tettek szert.
Az első babámmal nekem is irdatlan volt az étvágyam, viszont az a furcsa, hogy teherbe esés előtt hiába szedtem három hónapig, mégsem nőtt az étvágyam és a súlyom sem, utána annál inkább, főleg az elején lódult meg mindkettő és 25 kg-ot szedtem fel. Szülés után mint írtam még szedtem a vitamint, mégis visszaállt az étvágyam az eredetire, gyors fogyásba kezdtem vitamin mellett is.
Most a második terhességemmel az étvágyam még nem változott, a 15. hétben vagyok, annyit kívánok, mint baba előtt és eddig egy kg-mal vagyok több, ami azért nem rengeteg. (A fiammal ennyi hetesen már hét kg volt rajtam.)
Úgyhogy az én esetemben talán nem is a vitamin okozta a farkasétvágyat az első terhességemnél, hanem inkább a hormonok, erre a vitamin rásegíthetett. Akkor székrekedésem is volt végig, azt én a terhesvitaminra fogtam, most ugyanolyan vitamin mellett egyáltalán nincs még székrekedésem. Szóval most már ezt sem merem kijelenteni határozottan.
Én a gravidától hánytam, majd abbahagytam újból elkezdtem (a hányós korszak után), de megint rosszul voltam tőle. Így azt hanyagoltam. Az elevittől semmi bajom.
A babám is pontosan akkora, amekkorának lennie kell.
22 hetes vagyok és 1 kiló jött rám az elmúlt hét óta. Addig semmi.
Szóval én is csak azt tudom mondani, hogy nagyon egyénfüggő a dolog (kismama hízás), de szerintem sem fújódnak fel a babák a vitamintól. Tesómnak sem voltak felfújt babái tőle. :)
De ha nagyon nem szeretnél ilyeneket szedni, akkor is a vasat és a folsavat szedd, ha lehetséges (vas a hajhullás miatt -is- jó, a folsav pedig -többek között-segíti a vas felszívódását) Nálam a doki ezeket ajánlotta kifejezetten, de rákérdezett pl. a terhesvitaminra is.
2800gr-al születtem,33 évvel ezelőtt,mostanság az kevésnek számít,akkor normális volt.
Van egy doki ismerősöm megkérdeztem mért "nőnek"a mostani bébisúlyok,ő egyértelműen azt mondta,h.azért mert manapság mindent megkap az anya szervezete,minden elérhető..a vitaminok miatt is,de sztem azért inkább kapjon meg mindent,mint valamiből keveset.
Barátnőm 3 naponta szedte a vitamint.Az én dokim inkább speciális vitaminokat,ásv.anyagokat szedet velem-ca,mg,fe,folsav-szerinte felesleges az elevit,ami jó benne az a folsav,azt meg lehet külön is.Defontos,hogy értékes ételeket egyél,ha nem tudsz akkor inkább vitamin!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!