Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha nem volt elég a két cici,...

Ha nem volt elég a két cici, meddig hagyjátok sírni, mielőtt cumisüvegből adnátok neki plusz anyatejet? Amikor a ciciből ha visszatennétek megint csak pár korty jön és újabb sírást eredményez?

Figyelt kérdés
2011. febr. 5. 13:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát én úgy csinálom, hogy megvárom, míg 2x-3x jelez, hogy nincs benne, akkor váltok a másik cicire, és ha annál is ugyanez a helyzet, akkor kap pótlást. Nem várom meg, hogy beidegelje magát, ugyanis az én lányom olyan, hogy ha 5 percen belül nem kapja meg a tejét, akkor 10 percen keresztül üvölt, hiába tolnám befele neki a tejet. Előfordult már, hogy úton voltunk és nem tudtam adni neki rögtön, hát azt a hisztit, 10 percbe került, mire elkezdett szopni.
2011. febr. 5. 13:51
 2/4 xStefix ***** válasza:
100%

Cumisüvegből lehetőleg SEMIKOR, de az első hónapokban legalábbis biztosan nem! Cumizavar!

Akkor adnék pótlást (más, szopibarát módon), ha többszöri kísérlet után is már csak minimális tej jön a mellemből és/vagy ha annyira sír a babám, hogy már mellre sem tudom tenni, se nagyon megnyugtatni más módon se. Szóval biztosan nem rögtön és azonnal.

De ilyen esetben is arra törekednék, hogy minél inkább szaporítsak, ergó minél gyakrabban szoptassak/fejjek. És folyamatos kontroll alatt tartanám a pótlás mennyiségét, hogy idővel remélhetőleg vissza tudjam csökkenteni és el is tudjuk hagyni.

Én szemszer úgy gondolom, hogy ILYEN esetben indokolt lehet a pótlás és ilyen módon elvileg "biztonságosan" lehet alkalmazni.

2011. febr. 5. 13:54
 3/4 A kérdező kommentje:

2 hónapos a babám, fél óra után adtam.

Milyen szopibarát technológia van? Kiskanál?

2011. febr. 5. 14:07
 4/4 xStefix ***** válasza:

Igen, illetve a kispohár vagy csőrös, ha a kanalazás már túl lassú.

Illetve van még az SNS (Szoptanít) is, de annak kicsit nehezebb a használata és költségesebb is, úgyhogy az inkább többedik javaslat szokott lenni.

2011. febr. 5. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!