Most akkor mit is kell csináltatnom ha megszületik a babám?
A lakcím kártyát nálunk az anyakönyvi kivonattal együtt megkaptuk, de ha nem, helyileg azt is ugyanott intézik.
Minden kell az igénylésekhez, az anyasági megjön általában az igénylést követő 2 héten belül, a családi meg általában a következő hónap elején.
A TAJ kártya általában 1 hét-10 nap közt érkezik, más meg nem kell az igényléshez.
Helyileg változó lehet.Én budapesti vagyok.Anyakönyvit a kórházban 3. napon megkaptam.A tajt is intézik,2 hét múlva jött postán.Lakcímkártya szintén postán jött,nem igényeltem külön.Meg kell várnod,amíg mindegyik megvan,ezután az államkincstár honlapjáról letöltöd a papírokat,kitöltöd,csatolod a megadott iratok fénymásolatát és tértivevényesen elküldöd.
Nekem 2 hét múlva küldték a határozatot és a pénzt
Itt nézz utána,milyen íratok csatolását kérik:
Pesten belül is eltérő:) Én nem kértem postán az anyakönyvit, 3 nappal a szülés után elment érte apa, egyben megkapta a lakcímkártyát is.
A TAJ 2 héttel a szülés után érkezett.
Az anyasági igénylést követő 10. napon volt a számlán.
A családi pótlék is gyorsan ment, 17-én igényeltem, és a következő hónap elején rajta is volt, mindkét havi:)
Győrben a záróval együtt adják az anyakönyvit, a lakcím-és tajkártyát is intézik, valamint kb. 1 év után az adókátya is magától jött.
A támogatásokhoz a lakcímkártya és anyakönyvi, valamint a záró kell majd. Az egyszeri anyasági kb 10 nap alatt megérkezik. A többi elbírálással együtt talán kb 30 nap. Ha jól emlékszem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!