Nekem a héten kell majd mennem 12hetes ultrahangra, kinek milyen volt?
Először 5hetesen mentem dokihoz, aki megàllapitotta h kismama vagyok eddig csak kis és nagy tanácsadásokra jàrtam most viszont mennem kell 12hetes ultrahangra.. Mivel nem a védőnő kèrte az ultrahangra az időpontot hanem én, csütörtökre kaptam 10orára
most avval nem vagyok tisztàban h nekem milyen ultrahangom lessz? És kb meddig tart a vizsgálat? Ultrahang előtt nem kell nekem vérvételre mennem vagy bármilyen vizsgálatra ???? Mert engem mèg nem küldtek semmi fajta vizsgálatra, először a 12hetes ultrahangra és a védőnő mondta h vérvètel majd csak a honap vègén lessz!!
Mikor a védőnőhöz mentem először 66kgvolt a test sulyom, mikor voltam nagytanàcsadàson 3het alatt felment +1kg mikor most voltam nem règ 1hét alatt ment fel +1kg mikor utoljára mentem a védőnőhöz 68kg voltam most ha megint megyek tanácsadásra mennyit fog mutatni a mérleg? Ki vagyok emiatt akadva 59voltam mijor nem voltam terhes, most tartok kb 70kgmàl szerintem! :/ nem gondoltam h terhesség alatt ennyi ràm jön és mègcsak most vagyok 3hónapos! Kérlek benneteket a tapasztalataitokat irjátok meg előre is köszönöm 12hetes kismami
12 hetes Genetikai UH-ra kell menned ahol megnézik a babádat hogy minden rendben van-e vele, jól fejlődik-e.
Ilyenkor szokott lenni a down-kor szűrés ami pénzbe kerül de szerintem ha van rá mód érdemes kérni ott egy vérvétel van pluszba.
A házi orvosodhoz menny el és kérj beutalót a kardiologiára (EKG), vérvétel, vizeletre mert ezek szükségesek.
Menny idős vagy?
Szia!
Sima 2D ultrahangod lesz (a többi fizetős). A vizsgálat nem fog tovább tartani 5-10 percnél, sajnos nem lehet nagy mozizásra számítani, hiszen itt nem ez az elsődleges cél. Én nem láttam belőle semmit, csak a párom arckifejezéseit, mert nem felém állt a monitor, de a végén gyorsan megmutogatott mindent. Fantasztikusan jól látszott a kis feje és arcocskája oldalról, nagyon örültem neki. Lehet képet is venni (a 12 heteset még érdemes), nekem 1000 Ft-ot kellett fizetnem érte ott helyben.
Majd a nőgyógyászod elküld a szükséges vizsgálatokra, emiatt ne aggódj! A súlyod miatt sem érdemes, a tanácsadáson a mérlegek mindig mást mutatnak...az legyen a mérvadó, amin eddig is mérted magad. 3 hét alatt az 1 kg szerintem nem sok. De most ezzel ne foglalkozz, táplálkozz rendszeresen, egyél sok gyümit és zöldséget, kerüld az édességet és a nasikat (persze ha időnként elcsábulsz, az sem gond), és akkor minden rendben lesz.
Nagyon izgalmas hetek előtt állsz, élvezd ki minden pillanatát :)
Vigyázz magatokra!
33 hetes kismama
20éves vagyok! ;) köszönöm a vàlaszokat! :-)
Remèlem minden rendben lessz a picivel annyi hogy nem tuok olyan
som gyümölcsöt enni mert annyira nem szeretem! De viszont kevès folyadékot is iszok! Fogászaton már voltam bele is pecsètelt a kiskönyvembe! De igaz a kiskönyvet azt vinnem kell ultrahangra?
Remèlem ultrahangon minden rendben lessz, bár kicsit mostanàba ingerlékenyebb meg fesztebb vok, hamar felkapom a vizet ez szerintetek normális? 156cm magas vok 59-60kg voltam mikor nem voltam terhess és most tartok sztem olyan 70kg sajna nincs itthol mèrlegem igy nem tuom magam mérni! ;/ köszi a válaszokat! :)
A súlyod miatt ne aggódj, a doki úgyis jelzi, ha valami nem ok. Háziorvoshoz is el kell menned kiskönyvvel együtt. Az ingerlékenység szerintem normális, hisz tombolnak benned a hormonok.
Ne aggódj, minden rendben lesz! Néhány hét és már érezhető jelt is ad magáról a picúr!
Jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!