Kinek mit vizsgál a magándokija egy -egy rendelésen? Mit néz a kicsin meg? Mennyit a tarifája?
Nem magánhoz járok. De minden alkalommal méri a súlyom, vérnyomást, szívhangot, pocakméretet. Kikérdez mindig h érzem magam vannak-e panaszaim esetleg. Szedek-e vitamint mit szedek. Még a babám neme is érdekelte amikor kiderült. Szépen átnézi az uh-s adatokat amikor van. Vérvételes eredményeket megnézi mindig megdicsér h rendben van minden eredményem tökéletes. Gondolom ha gondok lennének akkor is ilyen körültekintő lenne. De mivel minden rendben és semmi panaszom több mindent nem csinál. Így is nagyon körültekintő. Meg vagyok vele elégedve és semmibe nem kerül havonta. Uh-n meg megint más szokott lenni de az ottani szonográfus is nagyon kedves. Külön megmutogat mindent nekem is páromnak is minden alkalommal. elmagyarázza mikor mit kell nézni, képet minden alkalommal ad kérnem sem kell. Nem bántam meg h nem fogadtam magándokit annyira meg voltam elégedve vele az elejétől h felesleges lett volna. Sajnálom h így jártál a magándokiddal de ezeket a dolgokat sajnos nem mindig látjuk előre. De a legelején pontosabb volt? Vagy csak most lett ennyire nem törődöm?
Vki írta h 12 hetesen a dokija megígérte h megmondja a baba nemét. Azért abba annyira ne éld bele magad. Még akkor annyira elenyésző a különbség h nehezen tudják megmondani meg sokszor csak tippelnek még. Csak azért írom h ne keseredj el ha mégse tudod majd meg. :) De ami késik nem múlik a legközelebbik már ha jól fordul sokkal biztosabbra meg mondják majd. :)
30hkm
Az én dokim minden alkalommal megnézte a méhszájat, megbeszéltük valami rendellenes dolgot (folyás stb) tapasztaltam-e. Aztán UH, ott mondjuk lemérte amiket kell, megnézi a méhlepényt, a magzatvíz mennyiségét stb...
De egyébként ezeket csak onnan tudom, hogy rákérdeztem, hogy magzatvízzel, placentával mi újság, mert sógornőm akkor szült, és kiderült, hogy addigra alig volt magzatvíz a babán. Úgyhogy akkor meg is mutogatta, hogy honnan látja, hogy minden rendben.
Szóval attól, hogy nem mondta neked, lehet, hogy mindent megnéz. Nekem is csak úgy tűnt, hogy vet 1-2 pillantást a babára és kész, de akinek van kellő rutinja, szerintem annak megy pikkpakk...
Egyébként rákérdezhetsz szerintem, ha már fizetsz neki!
12.000-et fizettem az enyémnek...
Az én orvosom nem mér súlyt, vérnyomást, csak UH-t csinál, és ha kell, és aktuális, akkor méhszájat néz. Minden mást a terhesgondozáson a védőnők csinálnak, beleértve a vérvételt is és a vizelet vizsgálatot is.
Az változó, hogy mennyi ideig nézi az UH felvételeket, mert azt vettem észre, hogy ha fontos (pl. Genetikai) UH csinál, mint a 12. heti vagy a 20. heti, akkor tovább nézegeti a monitort, de ha csak úgy elmegyek hozzá olyankor, amikor nincs kötelező vizsgálat, akkor nem nézi, csak 1-2 percig. Például két hete voltam nála soron kívül, mert aggódtam, és közölte, hogy nincs semmi baj, miután ránézett a monitorra, és kész. Akkor azonban nem is kellett más szerintem.
Az én orvosom 6.000.-ft-ot szokott kérni.
Egyébként az én városomban nem érdemes szakrendelésre menni, mert borzalmas. Egy genetikai UH is alig tart 3 percnél tovább, és úgy beszélnek az emberrel, mint a kutyával. Ezt tapasztalatból tudom. Úgyhogy én mindenképp csak magándokihoz megyek, bármi is legyen, bármennyibe is kerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!