Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Babát várok, I. típusú cukorbe...

Babát várok, I. típusú cukorbeteg vagyok. Mire kell figyelnem? Volt valaki hasonló helyzetbe? Diétánál mire kell figyelni?

Figyelt kérdés
2012. dec. 23. 10:57
 1/2 anonim válasza:

Javaslom a következő weblapot:

[link]

Kiválóan működik, itt kérdezhetsz bármit, és korrekt válaszokra számíthatsz.

2012. dec. 23. 11:08
 2/2 anonim ***** válasza:

Én is 1-es típusú cukorbeteg vagyok. Augusztusban született a kislányom, aki teljesen egészséges. Nagyon szigorúan tartottam a diétát, a HAB1C-m végig 5 körül volt. Nem terhesen ennél sokkal rosszabb szokott lenni. Minden nap teljes profilt csináltam, de akár 10-szer is mértem a cukrom. Nagyon sokszor kellett menni a diabetológiára is. Ha még nem voltál a diabetológusodnál, akkor minél hamarabb menj és szólj neki, hogy terhes vagy. Nekem beiktattak azonnal egy 2. utóvacsorát, egyébként ugyanazt a diétát kellett csinálni, mint terhesség előtt. Az inzulinomat csak a 30. hét környékén kellett emelni. 39+0-ig tudtam kihúzni, akkor programozott császárral szültem (elvileg lehet simán is, de nálam más probléma is volt, ami nem a cukorral függ össze).

Én javaslom neked, hogy ha lehet, menj táppénzre minél hamarabb, mert nagyon sok vizsgálatra kell menni, illetve a diétát is dokkal jobban tudod tartani otthon. Ahol én szültem ott már 35-36. hét környékén be kellett feküdni.

2012. dec. 23. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!