A gyed munkaviszonynak számít? Voltatok hasonló helyzetben? Többi lent
Nem kapsz a másodikkal GYEDet, hacsak nincs érvényben lévő szerződésed velük. Keresd meg a legutóbb aláírt szerződésedet, és nézd meg, hogy azon mi áll - a munkaviszony időtartamára vonatkozóan.
Sajnos én is hasonlóan jártam...
De azért az sem baj, ha utánakérdezel több helyen - APEH, Egészségbiztosítási pénztár, társadalombiztosítási tanácsadó (ezt neten vagy a TB-seknél) - mert sokszor változhatnak az idevonatkozó törvények. (Én kb másfél éve jártam ennek utána.)
A munkaszerződésedtől függ.
HA az állt benne, hogy fix helyen foglalkoztat, és ez a hely megszűnik, akkor a munkáltatódnak csak az a lehetősége van, hogy ajánl másik, hasonló pozíciót. A munkaviszonyod csak akkor nem szűnik meg, ha ezt elfogadod.
Ha viszont pl. a munkáltatód különböző cégekkel csinált különböző büféket, és megszűnt a büfével a cége is, akkor a te munkaviszonyod sem él már, így nem kaphatsz gyedet.
Ha nincs papírod a megszűnésről, akkor valószínűleg él a jogviszony, ha ez így van, akkor természetesen újra kapod a tgyást, majd a gyedet.
HA teherbe esel, akkor jelentsd be a főnöködnek egyből, a legjobb ha írásban teszed - azonnal kiderül, hogy mi újság. Ki nem rúghat, ha bejelented a terhességedet.
Az álláskeresési támogatás valóban jó ötlet, a gond az, hogy maximum 90 napig kaphatod, és ha utána nem szülsz meg 42 napon belül, akkor már nem fog járni a tgyás.
Viszont ha álláskeresésit kapsz, a folyósítása alatt szülsz, és marad pár napod a tgyás lejárta utánra, akkor a gyedet is kaphatod (ha megvan a 365 nap)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!