Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tojásfehérjéből mézeskalácsmáz...

Tojásfehérjéből mézeskalácsmáz. Szabad?

Figyelt kérdés
Sütöttem mézeskalácsot a napokban, de szeretném kidíszíteni. Azt tudom, hogy nyers tojást terhesség alatt nem lehet enni, ezért most nagy dillemában vagyok, hogy milyen mázat készítsek. Esetleg valakinek van valami jó tippje? Vagy lehet hagyományosat is?
2012. dec. 23. 07:35
 1/10 A kérdező kommentje:
*** dilemmában
2012. dec. 23. 07:36
 2/10 anonim ***** válasza:
71%
Lehet vásárolni kész tubusos mázat is, azt nem tudom milyen összeteőkből áll (600ft körül láttam). Sütés előtt dìszíthetted volna magokkal, hogy még beleragadjanak, de ez ugye már késő. A nyers tojàst a szalmonellafertőzés elkerülése miatt nem szabad enni. De: én szerintem ha friss tojást használsz, és kb 1kiló mézzeskalácsra egy tojásfehérjéből csinalsz mázat, majd azt csak idővel apránként eszed meg, nem lesz semmi baj :-). Èn a 2éves nagyobb gyerkőccel csináltam 2napja. 26hkm
2012. dec. 23. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Az nyers tojás marad.... Viszont a boltokban lehet kapni ezer féle dekorációs dolgot, olyan amivel írni is lehet vagy csak bevonni, ízekben is van különféle.


Èn nem ennék belöle. De díszíteni szabad, börön keresztül nem szívodik fel.

2012. dec. 23. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Én se merem tojásfehérjéből... :-S Úgy hallottam, el lehet készíteni citromlé + porcukor keverékéből is a mázat, csak sajnos nem tudom, milyen arányban kell kikeveni, hogy szépen lehessen vele dolgozni. Ha rátalálok neten, megírom! Kellemes ünnepeket! :-)
2012. dec. 23. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Én tejszínhabbal csinálnám a díszítést amibe zselatin port tennék, mint amikor a tortára díszítés képen tenném fel. Talán így egy kicsit drágább de akkor kompromisszumot lehet kötni így mindenki ehet belőle. Viszont nem tudom, hogy ez mennyire szárad meg a kalácson, ha egymás tetejére tenné az ember nem e elmaszatolódna. Viszont tortán szép és mutatós. Csak sok zselatin kell hozzá.
2012. dec. 23. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
4-es vagyok, rákerestem...persze mindenki másra esküszik, de leírom, ami szerint én ki fogom próbálni, remélem, be is válik: 25dkg porcukor+ 1-2 ek forró víz + 1 kiskanál citromlé. Más nem írt arányt, csak hogy porcukor + citromlé olyan arányban, hogy jó sűrű legyen, fecskendővel éppen fel lehessen szívni (mert ő azzal szokott díszíteni). Hát, próba cseresznye! :-)
2012. dec. 23. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
én csokiba mártottam és megszortam dekorcukorral! pont most végeztem vele:-)
2012. dec. 23. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
En is csokiba fogom martani es csokival diszitem!:)
2012. dec. 23. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Mi csináltunk mézes puszedlit is és arra a tojásos cukros mázat gőz felett kell főzni, megkötött és finom is lett bár nem muszáj ennyire ragaszkodni a tojáshoz, használhatsz (fehér) csokit is mondjuk vagy színes marcipánt étel ragasztóval, grillázs cukorral ragaszthatnál rá magvakat, diót, mandulát, tökmagot stb. Boldog Karácsonyt!
2012. dec. 23. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Boltban ilyen túlszínezett mesterséges bevonót biztos, hogy nem fogo venni. Szerintem maradok a víz, citromlé és porcukor kombónál. Kellemes Ünnepeket! :)
2012. dec. 23. 23:07

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!