Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak nekem ilyen problémás a...

Baranka kérdése:

Csak nekem ilyen problémás a terhességem?

Figyelt kérdés
Tudom nem annyira nagy dolgok ezek, de akkor is idegesítenek! Tudom minden terhesség más és más! Először kiderült 13 hetesen, hogy a külső méhszájam nyitva van egy ujjnyira. Erre szednem kell napi 3*1 szem magne b6 vitamint. Aztán jött, az első szülésem utáni a varratom helye sokszor annyira fáj, hogy arra lidokain kenőcsőt kell használnom. 24 hetes cukorterheléses vérvételen meg kiderült, hogy vérszegény vagyok arra meg vasat kell szednem. Most tényleg én vagyok ennyire szerencsétlen? Vajon mi jön még ezek után? Tudom ezek annyira nem nagy problémák, de ezek lelkileg teljesen kikészítenek. Kaphatnék egy kis biztatást?

2012. dec. 20. 12:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Néha én is kivagyok a terhességem miatt.Nekem azzal kezdődött minden, hogy késett minden vérvételi eredményem,majd 12hetesen bevéreztem,a méhlepény túl mélyen tapadt. Ma pedig kiderült, hogy rossz az AFP-m,teljesen lesokkolt,mennem kell mihamarabb magzatvízvételre...Kicsit most összeomlottam. 17hkm
2012. dec. 20. 14:44
 12/14 anonim ***** válasza:

Tessék egy kis bíztatás: HAJRÁ! ;o)

Ja, és lesz ez még rosszabb is ne aggódj! Külső méhszáj nyílása semmit nem jelent, pihenés és fokozott figyelem az esetleges felszálló fertőzések elkerülésére. Vérszegénység? Nagy kaland, minden 2. kismama vérszegény, amíg elég a vastabletta, és nem szükséges az infúzió, ne adj isten vérátömlesztés, addig ez nem probléma.

Ez nem a te szerencsétlenséged, csupán minden 2.-3. terhesség velejárója.

Az első terhességemnél 27. héten megrövidült méhnyak, nyíló méhszáj, görcsök. Szigorú fekvés 6 hétig. 29. héttől magasvérnyomás, napi 3x1 gyógyszer, extrém vizesedés, ez miatt majd 30 kg hízás. 40. héten fehérjevizelés, diagnózis: toxémia, szülésindítás. Fájásgyengeség, baba nyakán 2x rátekeredve a köldökzsinór, sürgősségi császár. Végeredmény: egészséges kisfiú.

Szülés után kiderült: autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van.

Most, 6 évvel később második terhesség - ami ráadásul csak orvosi segítséggel jött létre - 6. héttől görcsök, 11. héten vérzés, állandó görcsök. Magnézium marokszámra, progeszteron pótlás, 2 hét fekvés. 18. héten újabb vérzés, magnézium, 1 hét fekvés. Ismét magas vérnyomás, egyelőre gyógyszeres kezelés nélkül, pihenés, fekvés, mindezt egy örökmozgó 6 éves mellett. 20. héttől egyre fájdalmasabb visszerek, nemcsak a lábon, hanem a szeméremtesten is. Se állni, se ülni nem bírok huzamosabb ideig, gyógyszeres kezelés, egyelőre csak orálisan, ha rosszabb lesz, injekcióban.

Az előző császár hege folyamatosan feszül, fáj.

28. héten kardiológiai kivizsgálás: tachykardia és relaxációs funkciózavar. Családi anamnézis miatt szoros kardiológiai megfigyelés, gyógyszeres kezelés.

29. héten - itt tartok most - a baba még mindig faros, így a fenti problémák valamint az előző császár miatt programozott császár kilátásba helyezése. A faros fekvés miatt állandó szeméremcsonti fájdalom, kb. félóránként pisilés, mivel nagyon nyomja a hólyagomat. De a lényeg, hogy a baba szerencsére jól van, szépen fejlődik.

Ezek ellenére "csak" azon aggódok, hogy se az én pajzsmirigy alulműködésem, se a vérnyomás- ill. szívproblémám ne okozzon gondot a babának, és mindketten jól legyünk a szülés után.

2012. dec. 21. 09:36
 13/14 anonim ***** válasza:

Engem is már az első hetektől más-más gyógyszerekkel etetnek,de nem bánom amíg segít hogy a picinek ne legyen baja!Sajnos nekem még azzal is számolnom kell hogy 4 hetente befektetnek 1 hétre! :(

Az vigasztal hogy a kicsi jól van,és már nincs sok hátra! :)

2012. dec. 21. 10:30
 14/14 natás válasza:
Nekem is vannak problemaim, elso baba sajnos 6. heten elment, aztan ujra allapotos lettem, 5. heten ujra fajdalmak, eros verzes, bepanikolas, hogy ujra elveteltem... Ultrahang, baba jolvan, szivhanggal. Azota fekves, massziv hanyinger folyamatosan es hasmenes. Vannak aggodalmak, de igyekszem arra gondolni, hogy ezuttal minden rendben lesz, aminek meg meg kell tortennie, ugysem tudom kivedeni. Szoval relax, pozitiv gondolkodas es amit megtehetsz a sajatod es a baba erdekeben, azt haladektalanul tedd meg. Kellemes babavarast!
2012. dec. 22. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!