Jobban aggódsz a második terhességed alatt, mint az elsőnél?
Igen, jobban aggódtam.
Egyrészt mert ritkán volt időm a terhesség boldog részeit megélni (pl. feküdni sokáig, és nézni a hasam, ahogy kinyomja bizonyos testrészeit), mert ott volt a kisfiam, akinek szüksége volt az anyjára. Másrészt, mert az ovis kisfiam mindenféle betegséget elkapott az terhességem első 4 hónapjában (vírusos torokgyulladás, bárányhimlő, skarlát) kórházban is voltunk közben.
Jött még közben egy igen rossz AFP eredmény is, tudom, hogy elavult módszer, de akkor engem senki nem tudott sokáig meggyőzni, hogy egészséges lesz a babám.
Viszont jobban figyeltem az étkezésemre, mert az elsőnél mindenki mondta, ne törődjek a védőnő intelmeivel, majd lemegy az a súly hamar(híztam 20kg-t) na, nem ment le, csak 3 év alatt, és ez nagyon megviselt lelkileg.
A szülésnél már nem aggódtam annyira, mint az elsőnél, szerencsére gyorsabb is volt.
Első vagyok.
Most úgy érzem, hogy felelősséggel tartozom a kisfiamnak, hogy minden rendben menjen a szülésnél. Az első szülésnél még nem volt ilyen érzésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!