Miért csinálnak/esznek/isznak a kismamák szándékosan olyat, amiről tudják, hogy tilos, mert esetleg árthat a babának?
Szándékosan? Hát én konkrétan ilyennel még nem találkoztam. Linkelni nem tudsz?
Mikor nővérem terhes lett, akkor nagyon kívánta a kólát (amúgy nem szereti) és ivott is egy vagy két pohárral, de nem attól lesz baja a babának, ha baja lesz (nem lett :)). De konkrétan olyannal még nem találkoztam, aki direkt folyamatosan egészségtelen dolgokat eszik.
Szerintem sem szándékosan, ök meg vannak gyözödve hogy 1-2 pohár bor az jót tesz.
Anyukám pl állandóan erös paprikát evett. Aztán baj is lett, elve magas vérnyomásos volt (persze akkor nem tudták). de magas vérnyomásába majdnem mindenki bele halt.
Mire gondolsz?
Nem mindenki szent, pár pohár bor, kávé, ez-az nem fog ártani a babáknak.
Nyilván szándékosan kért okozni a jó anyukák nem akarnak.
De tudod, ha mindent megvon magától valaki, amit szeretne, de most tilos, csak mert terhes, illetve szoptat, az is elég ártalmas számára, s azt is megsínyli a baba is.
Akkor már nem jobb néha, hogy embernek érezze magát, nem pedig robotnak?
(nyilván nem az alkoholistákról, és a cigizőkről beszélek)
Akkor igen, az önzés, és a függőség erősebb.
Sajnos.
Azért írják ki, hogy megnyugtassák magukat, hogy igazat adjanak nekik. Ettől még nem lesz egészséges az a bor, akármilyen jót is tesz a vérnyomásnak, akkor is alkohol, ami károsíthatja a magzatot. Nyilván egyszeri esettől nem lesz gond, de soha nem lehet tudni. Külföldön az orvosok sem ajánlják úgy az alkoholos italokat a kismamáknak, mint itthon. A vérnyomásra pedig annyi egészséges szer van, hogy simán lehet azt a vörösbort mással pótolni.
Én szeretem egyébként a jó bort, a jó sört, szívesen megiszom egy pohárral társaságban. De terhesség és szoptatás alatt soha, és ettől még embernek érzem magam, sőt, jól érzem magam:) Ez nem alkohol vagy cigi kérdése. Eleve, próbálok egészségesen táplálkozni. Kólát soha nem iszom, nagyon egészségtelen, tönkre teszi a szervezetet. Kávét pedig próbálok nem inni, de, ha megkívánom, akkor nem csinálok ebből gondot.
Igazából szerintem az alkohol és a cigi a legveszélyesebb, de az alkoholról megoszlik az orvosok véleménye. De, ha már van az orvosoknak egy nagy része, akik ellene vannak, csak van ebben valami igazság, és azzal nem árt az ember, ha nem iszik.
Teljesen mindegy, ha valaki akar inni, akkor talál bőven olyan véleményt, ami megnyugtatja a lelkiismeretét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!