Terhesség alatti sportolás: egyértelműen tilos?
Egyertelmuen nem tilos. :-)
Azt szoktak mondani, hogy ha valaki teherbe esett es elotte nem mozgott, akkor ne akkor kezdje, mikor teherbeesett, de egyebkent minden mas mozgas, ugyanugy egeszseges, mint nem terhesen.
Hasizomgyakorlatokat pl. felules nem lehet, de az oldalhasizmokat nyugodtan lehet hasznalni.
Ha rendszeresen futsz, akkor fuss tovabbra is nyugodtan. Ha terhes leszel lehet hamarabb faradsz majd, vagy ugy erzed nem esik jol tovabb, akkor setalj haza, de egyebkent az egeszseges terhesseg miatt nem kell valtoztatnod a futason.
Ne erőltesd meg magad, és ha bírod, akkor futhatsz is, de egyenes terepen, a rázkódás nem tesz jót az elején. Én például már jó pár éve Rubint Rékára tornázom. 6. hétig még a normális (nem kismama) tornákat csináltam. Aztán egy hétig feküdnöm kellett a doki javaslatára. Majd megvettem a kismamatornáját is, és képzeld kb 5 percig csinálom és érzem, hogy bekeményedik a hasam, nem esik jól semmiféle mozgás, amit nagyon sajnálok :(
Szerintem majd ha mész a dokihoz, kérdezd meg, hogy milyen mozgást javasol. Nekem csak a tornát mondta, futásra nem kérdeztem rá.
Sok sikert!
Általában az első 12 hét ami kritikus, akkor jobb ha nem ugrálsz sokat. Gyógytornászok, hozzáértő baba mama torna oktatók is csak 12 hét után várják a kismamákat.
Ha a szervezeted amúgy is hozzá van szokva a sporthoz, akkor nem kell abbahagyni a mozgást egy egészséges terhesség mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!