Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Na ehhez mit szóltok? (anyós...

Na ehhez mit szóltok? (anyós probléma)

Figyelt kérdés

köti, hogy nem szabad SEMMIT megvenni amíg megszületik a baba, csak utána...

na szóval a tegnapi beszélgetésünk: mondtam neki, hogy anyuval ma megyünk el a kis kádért, amit anyu megrendelt nekünk. erre ő elkezdett kioktatni, hogy nem szabad ennyire előre megvenni semmit... finoman, de közöltem vele, hogy ennyire előre?? 30 hetes vagyok, és ugye csak 10 hét van vissza (jó esetben) a szülésig. szeretném, ha már meglenne mindene a picinek, mire hazajövünk a kórházból. és ezeket szeretném én kiválasztani, megvenni. ő: jaj, hát majd ő megvesz mindent ami kell...

meg karácsonykor megyünk rokonokhoz, akik nagyon sok mindent összeraktak nekünk (babakocsitól elkezdve ruhákon át mindent...) és hogy azt majd ő elrakja, meg majd kimossa, mert nekem nem mos szépen a gépem...

totál kiakadtam.

mivel első baba szeretnék mindent én előkészíteni neki, szeretném látni, hogy mije van meg, mit kell még venni stb.

kértem párom, hogy beszéljen vele, hogy nem viszünk oda semmilyen motyót, mindent haza hozunk és én intézem őket. erre még ő is letámadott, hogy az meg sem fordult a fejemben, hogy az anyja csak tehermentesíteni akar?

hát szerintem marhára nem tehermentesíteni akar, csak irányítani, beleszólni mindenbe...

volt régebben ezzel kapcsolatban már egy kérdésem http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

ez volt az. a helyzet ehhez képest annyit javult, hogy januárban beszerezzük a majd még hiányzó felszereléseket.

ugye jogosan buktam ki az anyósra?

2012. dec. 19. 08:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell tanulni nemet mondani. Ha ez nem megy akkor folytatni fogja. De elsődlegesen a pároddal kell hogy dűlőre juss és érd el hogy ki álljon melette.

Énis 31 hetes vagyok és már megvettünk mindent. Én megmondtam mindenkinek ha vki akar vmit venni akkor kérdezzen előtte rá vagy utalványt vegyen. Akinek nem tetszik az megsértődhet. Pont leszarom. Ugyis megbékél.

2012. dec. 19. 09:42
 12/17 anonim ***** válasza:
Szia! Helyzet hasonló 30hetes vagyok és van egy anyósom aki hát?! Nálunk legalább az van hogy oda adja a pénzt és vegyük meg igaz mindig mindent leszól hogy szar de egyik fülemen be másikon ki! Ugyan ezt teszem meghallgatom mit hogy képzel nem állok le vitázni mert már saját elképzelésünk van a párommal(nálunk is első baba) mit hogy szeretnénk! mondjuk itt forditott a helyzet mert amúgy át nem jönne megkérdezni hogy vagyok vagy ilyesmi mert engem leszar csak a fia érdeki ha véletlen jön és mondjuk tvt nézek vagy ülök egyből támad hogy látom te megint nem csinálsz semmit kíváncsi leszek hogy bírod majd a gyerekkel az mellett nem lehet állandóan feküdni... Kitartás! Valamibe vond be adj neki tényleg feladatot vagy kérj tőle tanácsot amiről sokáig el tud beszélni és addig se a babárol magyaráz! Én attól félek hogy majd ha megszületik a baba mi lesz!? Üdv 30hetes kismama
2012. dec. 19. 09:49
 13/17 A kérdező kommentje:

holnap úgyis megyek hozzá, elbeszélgetek vele ezekről a dolgokról. tényleg bánt, hogy ennyire irányítani akar. mert sajnos tényleg azt akar. nagyon remélem tudom rendezni ezt a helyzetet.

igazából attól félek a legjobban, hogy mikor meglesz a pici, akkor is mindenbe bele fog szólni.

azt már megbeszéltük, hogy anyukám is meg ő is jön majd segíteni, ha megszületik a baba (az első pár itthon töltött napon segít főzni, esetleg a baba körül). szóval tényleg nincs kirekesztve, csak vannak dolgok amit szeretnék magam megcsinálni, mert az jó érzés lenne nekem.

tudom, hogy megvan benne a segítő szándék, ami nagyon jó, és örülök is neki, de túlzottan rám akarja ezt erőszakolni, és ez az ami zavaró.

köszönöm az ötleteket, és a tanácsokat. tényleg remélem, hogy veszekedés, sértődés nélkül tudjuk ezeket tisztázni.

mert bármennyire kiakadtam most rá, attól még szeretem. és ezeket a dolgokat leszámítva nagyon jó anyós. pl mikor összezördülünk párommal mellettem áll ki, és ez terhesség előtt is így volt. :)

2012. dec. 19. 10:12
 14/17 anonim ***** válasza:
Írd majd meg mire jutottál vele.Kitartás!
2012. dec. 19. 10:19
 15/17 anonim ***** válasza:

az én anyósom már nem is mert ilyet kérni tőlem, sőt semmit. első gyereknek is mind hülyeségeket vásárolt, nem is használtuk aztán alábbhagyott, látta h nincs értelme.

szeretne ő is segiteni, lehet, de nem kell, mindenki csinálja asaját gyerekének, én igazán elbirok az enyémekkel.

2012. dec. 19. 14:51
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Én csak most olvasom a gondodat anyósoddal...

Csak egyet tudok tanácsolni:ha most nem veszed a kezedbe a gyeplőt,akkor soha! Minimálisat engedj Neki,de csak annyit amitől még a jóérzésed megmarad! Én a kislányom 1-éves korára buktam ki,mert nem léptem már a kezdet kezdetén.Azóta tudja merre hány méter,mióta közöltem vele, nehogy már oda lyukadjunk ki,hogy Ő szülte a gyerekem.... Kivette a picit a kezemből,nem tolhattam a babakocsit,mert tolhatom még eleget és a mi időnkben bezzeg kezdetű dumák...

Aztán sok tűrés után /mégis csak a párom anyukája/ elgurult a gyógyszerem és durván leosztottam.Na azóta jobb a helyzet,bár nyilván a tökéletes anya és feleség Ő maga lenne a kisfiának és az unokájának.Remélem én nem ilyen leszek! :) Kitartást és jó babavárást! ;)

2012. dec. 27. 15:18
 17/17 A kérdező kommentje:

sziasztok :)

sikerült lejátszanom vele, megmondtam neki szépen!! hogy nagyon aranyos, de én szeretnék előkészíteni a picinek mindent. nagyon kedves, aranyos, hogy segíteni szeretne blablabla... de tényleg én szeretném. megértette, elfogadta. sőt azóta már a kiságyunk is megvan, szóval belehúztunk rendesen :)

mostmár nagy a boldogság -legalábbis nálam :D

utólag is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek :)

2012. dec. 27. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!