Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hetes túlsúlyos kismama...

7 hetes túlsúlyos kismama vagyok és úgy fáj a hátam, hogy megmarom magam?

Figyelt kérdés

Most egy hete kezdődött, délelőtt tanfolyamra járok és dél fele már nem bírok ülni, annyira fáj, délután, este pedig már alig bírok mozogni...

Mondtam a háziorvosomnak, de Ő is csak legyintett, hogy biztosan a túlsúly miatt van..

100 kg-mal kezdtem a terhességet, igaz nem látszik rajtam, mert olyan 80 kg-osnak nézek ki, de nem híztam még egy dekát se mióta babát várok!

Ez lehet egy tünete a terhességnek? Vajon idővel elmúlik? Vagy mondjam el egy másik orvosnak is?

2012. dec. 16. 09:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Na nekem pont ilyen van. 28 hetes vagyok, volt a terhesség előtt is csak nem ilyen durván, ketté akar törni a hátam keresztben a lapockám alatt és nekem is előre sugároz, de még hozzá jön a nyakamnál olyan mintha tüzes tűkkel szurkálnák, én tudom hogy a rossz tartástól van, attól hogy ülök a net előtt napi 10-15 órát vagy vezetek van hogy 500 km-t egy nap. Voltam reumatológusnál vele, csak a masszírozás segít nekem hetente kétszer egy gyógy masszőrhöz járok, ki sem bírnám nélküle. Nem vagyok túlsúlyos.....
2012. dec. 16. 23:13
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Kicsit tarts ki, és a második trimesztertől már járhatsz gyógymasszőrhöz, segíteni fog! De az elsőben még nem szabad.
2012. dec. 17. 07:08
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szóval én vagyok az aki a nagy gimnasztika labdát javasolta. Talán azért most alakult ki, mert ugyan még pici a babád de már a gerincnek a terhelése megváltozott. Nem sokat alapjában ez még nem szokott gondot okozni, de ha már van egy eleve rossz testtartásod akkor az rosszabbodhat ennek kapcsán mert ahogy nő a méhed folyamatosan úgy helyeződik át az egyensúlyod.

2012. dec. 17. 08:48
 14/16 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy biztosan van gond a gerincemmel, de eddig ott soha nem fájt, a nyaki csigolyáknál vannak kopások, meg aminek görbének kéne lenni az egyenes, szóval régebben sok izomlazítót, és fájdalomcsillapítót szedtem rá, de az elmúlt egy ideje.

Szóval nem tudom van-e köze a kettőnek egymáshoz, de majd jelzem a háziorvosnak, mert még új a dokim és nem volt lehetőségem minden papíromat előkeresni.

Hátha tényleg ez a gyógymasszázs segítene... majd :D

Egyébként oda beutaló kell? Vagy fizetős?

Próbálok amúgy sokat mozogni, mármint nem állandóan egy helyben ülni, mert akkor fáj, igazán!

2012. dec. 17. 13:34
 15/16 anonim ***** válasza:
Szia! Én írtam a masszázst, nálam éppen fizetős, de lehet próbálkozni, hogy felírják-e TB-re. Tudtommal nem. :-(
2012. dec. 17. 13:57
 16/16 A kérdező kommentje:
Hát én is csak azért kérdezem, mert jobb szeretnék olyan kezek között lenni aki tutira érti a dolgát, mert azért mégiscsak terhes vagyok :D
2012. dec. 17. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!