7 hetes túlsúlyos kismama vagyok és úgy fáj a hátam, hogy megmarom magam?
Most egy hete kezdődött, délelőtt tanfolyamra járok és dél fele már nem bírok ülni, annyira fáj, délután, este pedig már alig bírok mozogni...
Mondtam a háziorvosomnak, de Ő is csak legyintett, hogy biztosan a túlsúly miatt van..
100 kg-mal kezdtem a terhességet, igaz nem látszik rajtam, mert olyan 80 kg-osnak nézek ki, de nem híztam még egy dekát se mióta babát várok!
Ez lehet egy tünete a terhességnek? Vajon idővel elmúlik? Vagy mondjam el egy másik orvosnak is?
Másik doki!
Addig is Kosmodisk, velem csodát tett!
Nem lehet, hogy meghúztad vagy megerőltetted?
Amúgy azért ha a terhesség alatt valakinek fájni fog a háta, dereka, az szerintem csak később kezdődik, nem ilyenkor. Nekem is félidőn túl kezdett csak mindenem fájni, mondjuk én is túlsúlyosan kezdtem a terhességet és nagy babám is született, de az elején még semmi ilyen jellegű tünetem nem volt. Csak később, mikor már volt súlya a babámnak és ugye nagy volt a pocakom.
Szerintem már régebbre visszavezethető dologról lehet szó és nem a terhesség miatt van, de ki tudja.
Ha nagyon fáj, nem múlik, akkor viszont menj vissza a háziorvoshoz, hogy csináljon valamit és ne szenvedj.
Amúgy a súlyod miatt pedig ne aggódj! Szerintem nem is fogsz hízni túl sokat! Én 75 és fél kg-al kezdtem a terhességet és 80 kg-al mentem szülni és 3960 grammos babám született! Magamról inkább fogytam és csak a babámra szedtem. Én mindenki, aki a környezetemben kisebb-nagyobb túlsúllyal indult, szinte nem is híztak, csak a babára.
Jelzed, hogy terhes vagy mert gondolom már voltál orvosnál és már küldhet is Mr-re ha csak nincsen tetoválásod illetve nincs klausztrofóbiád.
Nem hinném, hogy a terhességtől lenne hiszen ő még nagyon picike. Inkáébb más. Ami nekem nagyon bevált az a gimnasztika labda mert ezen oda kell figyelnem a testtartásomra. Esetleg a testtartásodra figyelhetnél hátha jobb lesz és próbáld lazítani a hát izmaidat. Feküdj le kemény alapra hanyatt és húzd fel kényelmen a lábaidat és görgesd a csípődet és mélyeket lélegezz és tudatosan próbálj lazítani. Lehet, hogy szimplán rossz a testtartásod és egy masszírozás is megoldhatja a problémádat. A sok ülés sem tesz jót amúgy próbálj meg napközben is többször keveset de mozogni.
Köszönöm, egyébként a mozgás segíteni szokott rajta, szóval lehet testtartással van a gond tényleg, csak az a zavaró, hogy miért pont most kezdett el fájni, eddig soha semmi bajom nem volt, ezért is gondoltam, hogy a terhesség velejárója lehet...
Keddel elmegyek dokihoz! Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!