Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az mennyire elítélendő, ha...

Az mennyire elítélendő, ha mondjuk egy 18-19, max 20 éves lány terhes?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdem, mert így elgondolkodtam és végül is anya is nővéremet 18 vagy 19 évesen szülte, nem tudom, engem meg 40 évesen és azért gondolom másabb úgy felnőnie egy kisgyereknek, hogy fiatalos anyukája van, mint egy idősebbel, akinek már nincs türelme hozzá...legalábbis nekem így volt. És van. És szóval ezért gondoltam azt, hogy ha majd idősebb koromban lesz barátom, meg ugye megfelelő körülymények is a gyerekvállaláshoz, szerintem én minél hamarabb szeretnék egy babát, mert nem akarom, hogy vele is az legyen, mint velem, hogy köztem és anyám közt van egy nagy generációs szakadék és irigykedek másokra, akiknek fiatal szüleik vannak, mert mindent meg tudnak velük beszélni, az én szüleim meg még az őskorban élnek lelkileg...szóval emiatt nem tudok velük semmiről beszélni. A másik meg az, hogy elég kínos, amikor mások lenéznek amiatt, hogy milyen idősek a szüleim, miközben pár osztálytársamnak ilyen harminc-akárhány évesek a szüleik..

Mindegy, szóval a mai világban mennyire nézik le azt, akinek ennyi idősen lesz gyereke?

2012. dec. 15. 16:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Semennyire,ha nem másokon élősködnek meg nem itt sírnak hogy nincs pénzük.

Egy gyerek marha sok pénz,én tudom,jócskán megterheli a költségvetést,főleg az első néhány hónapban,akkor is ha nem vesz mindenből újat az ember,vagy tescos pelenkát használ. Aki tudja ezt finanszirozni+ a lakhatást + 2 felnőtt ember szükségleteit 1 fizetésből (mert 18 évesen még semmit nem dolgoztál,annyi pénzt kapsz ami 1 számlára sem elég kb) az nagyon ritka. De ha minden adott hozzá,miért is ne? semmi elitélendőt nem látok benne ha tud felelős szülő lenni egy 18 éves,én nem tudtam volna.

2012. dec. 15. 18:30
 12/16 anonim ***** válasza:
44%

Már megint. Itt valami propaganda folyik a középkorúan gyermeketvállalók ellen. Röhej! Az én ismeretségi köreimben, ahol idősebbek a szülők, ott vissza is fiatalodtak a gyerekhez.

Én lenézem azt, aki nulla élettapasztalattal, a semmire szül gyereket. Ugyan mondja már meg nekem valaki, hogy egy 18 éves, aki még suliba jár, milyen értéket tudhat a magáénak, amit a saját keze munkájával ért el? Semmit.

2012. dec. 15. 18:40
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem ítélem el. Én nem lettem volna kész arra 18-19 évesen, hogy szüljek. De az az igazság, hogy egy kicsit elkeserítő, hogy ezen az oldalon is egyre több az olyan kérdés, ahol 12-15 éves fiatalok kérdezik, hogy miért baj, ha már nem szűz, és az, hogy van ilyen korba barátja/barátnője és hogy a 14-16 éves lányok terhesek. Ezt sem elítélem, hanem szülői hibának tartom, és nagyon remélem, hogy én leszek majd olyan viszonyba a most 2,5 éves kislányommal, hogy nem fogja gáznak érezni azt, hogy 12 évesen még szűz, mert a mai fiatalok annak tartják (jó, most még csak a 14 évesek tartják annak, de évek múlva ez le fog csökkeni).
2012. dec. 15. 18:51
 14/16 anonim ***** válasza:
43%

mivel fiatal vagyok, így én sem ítélem el.

az én történetem... 18 évesen összejöttem a párommal. akkor még suliztam, abban az évben végeztem. utána nyáron még lébecoltam, aztán ősszel munkát kerestem. mivel nagyon szeretjük egymást (ő már idősebb, 30 fölött van), úgy gondoltuk, ha megvan az a bizonyos idő, miután lehet babát vállalni, belevágunk. csak sajnos tolódtak a dolgok, nem találtam olyan munkahelyet, amit hosszútávra el tudtam képzelni. aztán megtaláltam a megfelelő munkát :) idén májusban úgy döntöttünk, hogy akkor hajrá, indulhat a babaprojekt :) nagyon hamar sikerült is összehozni a picit, június végén már velünk volt.

most 22 éves vagyok, 29 hetes kismama. én mindig is családcentrikus voltam, afféle tyúkanyó típus. persze jártam bulizni, szórakozni, de mióta babát várok ezek annyira nem hiányoznak, hogy el sem tudtam akkor képzelni. nagyon boldogok vagyunk, és késznek érzem magam az anyaságra. mint írtam jöhetett volna hamarabb is a pici, de a körülmények még nem voltak adottak hozzá :)

2012. dec. 15. 20:02
 15/16 anonim ***** válasza:
55%
Aki lenézi az mindent elmond magáról,szóba sem állnék olyan emberrel az tuti.Én 20 évesen lettem terhes főiskolásként és megtartottam.Együtt vagyunk a párommal,már mindketten dolgozunk,fiunk bölcsis,van lakásunk,autónk.Úgy gondolom elég érett vagyok,és elég sok élet tapasztalatom van koromhoz képest,mivel sok mindent megtapasztaltam és mentem át gyerekkoromban,15 éves koromtól minden nyarat végig dolgoztam,van jogsim,nyelvizsgám,egy jó érettségim,rengeteg féle hobbim volt,lassan államvizsgázom.Jó szülőnek tartom magunkat,és örülök,hogy nem nagymamakorúként fogok ott állni a gyereke(i)m ballagásán.Szüleim is fiatalok voltak mikor születtem (21,24),és nagyon jó a kapcsolatunk. 23L
2012. dec. 15. 21:53
 16/16 anonim ***** válasza:
57%
Nem elitélendő 17-18-19-20 éves terhes nő
2012. dec. 28. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!