Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek változtassak az...

Szerintetek változtassak az étkezésemen vagy nem kell?

Figyelt kérdés
Már lassan egy éve változtattam az étrendemen teljes kiőrlésű dolgokat eszem, kenyeret, kiflit, teljes kiőrlésű tésztákat. Délután pedig már csak gyümölcsöt és egy kis kekszet. Fogytam is nagyon sokat 37 kilót. Most 10 hetes terhes vagyok és ugyanígy étkezem. Még fogytam 3 kilót. Szerintetek étkezzem máshogy vagy nyugodtan maradhat így. Ha jól tudom a cukros kismamák is teljes kiőrlésű dolgokat esznek, mondjuk lehet hogy ők délután is nem csak gyümölcsöt. Segítsetek légyszíves!
2012. dec. 14. 08:23
 1/4 neraida válasza:

Szia. en is így étkeztem a terhességem alatt kiveve a kenyeret, mert azt mar regota nem eszem...en inkabb szinte csak gyumolcsot ettem es krumplit sutve fozve :)) es a babam makk egeszsegesen szuletett meg es sok kilot sem hiztam :) en is fogytam a terhessegem elejen a dokim azt mondta hogy egyenlore nem gond...viszont ha nagyon sokat fogysz az neked art es nem a babanak, a babad egyenlore a te zsirszoveteidbol taplalkozik es ha te plussz fogysz te gyengulsz le es akkor lehet befektet a dokig a korhazba...de ez csak akkor ha tenyleg sokat fogysz...Egyenlore semmi okod az aggodalomra :)

Viszont a terhessegem elott en sokat felszedtem na es azt nemtudom sehogy sem leadni :( Te hogyan fogytal le ennyi kilot? Kerlek segits :)

2012. dec. 14. 08:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha minden tápanyagból (szénhidrát, kalcium, fehérje, stb-stb) beviszed a megfelelő mennyiséget, ami a babának kell, akkor szerintem azt eszel amit akarsz, a teljes kiörlésű dolgok természetesen erre tökéletesen alkalmasak, sőt; de a délutáni gyümölcsözés lehet, hogy kevés.

Nomeg a nagy fogyás is arra enged következtetni, hogy drasztikusan csökkent a tápanyagbevitel, erre azért vigyázzál. Keress rá milyen tápanyagból mennyi kell, ha az megvan, akkor nincs semmi gond. :)

2012. dec. 14. 08:44
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Lehet délutánra még beiktatok akkor valamit a gyümölcsök mellé. Azzal fogytam hogy nem ettem csak teljes kiőrlésű dolgokat, nem ettem krumplit, rizst is csak nagyon ritkán. Mellé mindennap tornáztam. Most már eszem krumplit is meg rizst is egy keveset, de csak délben, délután már semmiféleképpen nem eszem amint írtam csak gyümölcsöt.
2012. dec. 14. 09:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Szeritem nem jó, amit csinálsz. Gratulálok a szép fogyásodhoz, de most terhesen már úgy kellene étkezned, hogy ne fogyj tovább. Én cukorbeteg vagyok és nem úgy eszünk, ahogy Te. Persze az alap, hogy teljes kiörlésű tészta, kenyér, barnarizs, sok zöldség, de ilyan nincs, hogy délután csak gyümölcs. Van vacsora, ez általában tartalmaz kenyérfélét és még utóvacsora is van. Sőt, amikor terhes voltam még egy plusz lefekvés előtti étkezést is be kellett iktatnom. Ez volt a nap 7. étkezése.
2012. dec. 14. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!