Spec helyzet. Mikor mondjuk meg a gyereknek?
A parom kislanyat egyutt neveljuk mar 3 eve (8 eves). Nagyon rendben van igy a csalad, anyukajaval ritkabban de azert talalkozik par hetente. Mindenben reszt vesz a gyerek nalunk tenyleg nem erezheto hogy nem az enyem o is sajat lanyomkent all hozzam. Varta nagyon a kistesot, en most 7 hetes vagyok de gondban lettem... Apa utan elsokent neki mondanam el (apa tudja) de mivel az unnepek alatt fog talalkozni az anyukajaval ezert kicsit huzodozom is ettol. Nem vagyok igazan babonas de ha az anyja megtudja akkor onnantol mindenki tudni fogja. Nem rossz a viszony de azert nyilvan nem a legkozelebbi baratunk. A gyerektol sose kertunk olyat h barmit ne mondjon el az anyjanak, ezt most se akarom kerni tole, ugyse tudna megtartani a szivem :)
De azt is rossznak ereznem hogy neki is csak a 12 het utan mondjuk meg hiszen a csaladunk vele teljes, ha a sajatunk lenne mar tudna rola, akkor meg is lehetne kerni hogy tartsa titokban, de igy...
Mit csinaljak???
Tenyleg nem vagyok babonas ugy erzem minden rendben lesz de hat akkor is az anyja olyan akinek nem az elsok kozt kene megtudni...
Elso, felreertettel! Semmikeppen nem merult fel bennem hogy titkolozasra kerjem. Azert sem mert az anyja tett ilyesmit evekkel ezelott es a gyerekkel meg az anyjaval kozosen megbeszeltuk h ez nalunk ne legyen divat mert ket tuz kozt fogja erezni magat.
Ezert most nem lehetek pont en aki erre keri, barmirol is legyen szo...
Vagy elmondjuk es akkor anyja is 12 elott tudja meg...
Vagy nem mondjuk de rossz elotte titkolozni amikor ugy szeret ugy bujik es ugy varja a kistesot. Igy is nehez pedig csak par napja tudjuk apaval.
Én elmondanám neki, és az anyjával is megbeszélném a férjed helyében (telefonon, vagy ha találkoznak esetleg), hogy ez a helyzet. Az anyját megkérném, hogy kezelje diszkréten, hiszen ez a ti családi ügyetek, nem szeretnétek még publikálni, de nyilván a kislánytól ő is megtudja.
Nem babonából, hanem óvatosságból a kislánynál lehet mégis megvárnám a 12.hetet, orvosilag akkor már kisebb az esély, hogy nem lesz baj. Ha ne adj' Isten véletlen történne valami, utána nehéz lenne a 8 éves gyereknek feldolgoznia. (Nyilván mindig nehéz feldolgozni, de mi felnőttek azért ismerjük az első 12 hét reálisan nagyobb kockázatát.)
Boldog babavárást és biztos minden rendben lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!