Akinek társasági kiskutyája van, hogyan kezelte azt a szituációt, hogy kisbabája lett? Mit engedett meg a kis kedvencének?
Hülyeség,hogy veled kell aludjon a baba az első időkben.Ha olyan a babád mentalitása,akkor simán fog aludni egyedül is a kiságyában (és erre kellene törekedni,hogy ezt szokja meg a későbbiek miatt).Ha viszont nem,akkor nincs más megoldás,melletted fog aludni (nálunk nem volt más opció,nem maradt meg az ágyában-immáron 10 hónapja).Erről ennyit.
Nem kell sterilizált környezet,nem valami vírustól kell megóvni a babát.Tökéletes,ha NORMÁL tisztaságban cseperedik.Nem kell szkafanderben tartani.
DE:
a kutya egyértelműen a sokadik helyre fog lecsúszni,és ez a normális.Nem hiszem,hogy egy édesanya is szívesen teszi olyan helyre az újszülött babáját,ad rá olyan ruhát,teszi le olyan kiságyba,ahol csomószámra áll a kutyaszőr.A kutyának kellenek korlátok,ha eddig nem voltak (és nagyon úgy jött le a soraidból hogy eddig nem voltak).A gyerekszobába én nem engedtem be soha a kutyánkat,mert neki nem ott van a helye.Egyértelmű,ha szoptatsz,ne lihegjen az arcotokba és főleg ne a babáéba....de ezt egyáltalán mondani kell??Ez gondolom egyértelmű kell legyen.
Szerintem gondold át ezt a gyerekvállalás-kutya témát,mert van még mit alakítanod (és ezt nem bántásból írom)leginkább fejben... :/
4. Folyt...
Az ágyon a takaróra raktam. Eleinte nem hagytam őket kettesben a szobában a biztonság kedvéért. Néhány hónap után már egymás mellett aludtak. Mivel a kutyusom mindig csak a lábamnál feküdt az ágyban, így nem lett letiltva, mikor a kicsim magam mellé fektettem szoptatni, akkor sem. A gyerek már 4 éves múlt, teljesen egészséges, a kutya 8,5 éves és újabb gyerkőc is van. :-)
Az elsőnek hozzászólónak üzenem: a különszoba az kutyától független döntés!. Pár lépésre van tőlünk a szoba..Légzésfigyelő van, a kiságy mellett van egy heverő direkt nekem fenntartva az elején,párom dolgozik, nekem ez így kényelmesebb. Ha meg annyira kellemetlen ott aludnom még mindig magunk mellé tudjuk tenni...bár jobban örülnék ha az eredeti koncepció teljesülne.
A kutyával kapcsolatban: a kérdésem arra vonatkozott, hogy akinek van/volt kiskutyája hogyan találkozott a babával, később milyen korlátok voltak..A sterilitás nem feltétlenül függ össze azzal, hogy valahol egy kutya mászkál a lakásban. Én úgy érzem, hogy nálunk sokszor nagyobb tisztaság van, mint olyan helyen, ahol nincsen kutya. Bár immunrendszer szempontjából mégiscsak erősít, ha nincsen minden agyonfertőtlenítve. Nem is kimondottan szőrös fajta, de ha lenne is, nekem alap hogy feltakarítsak utána. A kérdésem inkább a lelki részére vonatkozik a dolgoknak: a kutya eddig úgy tekintett rám, mint az anyjára, ami szerintem nem természetellenes, mert nálunk ő is igazi családtag. Ezt csak az értheti, aki hasonlóképpen tart kutyát. Olyan megoldás nekünk a jó, ahol nem teljes kitiltás van, hanem minél többet lehet együtt a babával. Ha megengedett hogy néha a szobába legyen, mikor én is ott vagyok, legalább nappal!, anélkül hogy hozzáérne, akkor talán ő sem fogja azt érezni, hogy most aztán ő ide egyáltalán nem jöhet be. Külön persze ne mászkáljon be.
4-5. válaszoló vagyok
Nálunk a kutya volt az "első gyerek". :) Nem is akartam mindenáron korlátozni, inkább arra törekedtem, hogy azzal azért tisztában legyen, hogy a gyerek is felette áll. Igyekeztem vele is foglalkozni. Ha babakocsival vittem a kicsit, jött velem mindig. Szerintem akkor érezte a legjobban magát, mikor a lurkóval elkezdtünk játszóterezni, mivel mindig volt néhány gyerek, aki vele foglalkozott, simogatták, játszottak vele, etették... :) Amúgy fokozatosan szokattuk egymáshoz őket. Soha nem nyalhatta meg a gyereket, viszont el kellett viselnie, ha néha a fülét, farkát húzzák, gyömöszölik, stb. Persze azt sem engedtük, hogy a kutya bántva legyen, de balesetek előfordultak. A végén a gyereknek több mindent elviselt, mint nekünk, ha valami nem tetszett neki vagy elvonult a helyére, vagy jött hozzánk. Egyébként meg inkább védte a gyerkőcöt, ha valaki ölében sírni kezdett, képes volt megugatni, amíg le nem rakta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!