Miért változott meg ennyire a párom?
Mióta kismama vagyok (18 hetes vagyok most), egyre kevesebbet foglalkozik velem, nem figyel rám, úgy kezel, mint egy rabszolgát, mivel tudja, hogy övé a lakás és ő keres, mivel én táppénzen vagyok.
De szerintem ez nem kifogás arra, hogy ne simogassa meg a hasam...
Már szinte mindenbe beleköt és emiatt elgondolkoztam,hogy lehet jobb lenne hazaköltözni a szüleimhez....
Szerettük volna a babát, de ha hazamegyek, nem nevelhetem fel apa nélkül a Csöppségemet :'(
Párodnak már elmondtad, hogy ezt érzed?
Gondolom már érezhetően mozog a babád. Vannak olyan férfiak akik nem úgy élik meg a babavárást mint csodát. Inkább undort kelt bennük, hogy "valami" mozog benned. Nem lehet hogy erről van szó?
A rabszolgaságot meg lehet, hogy csak te érzed úgy.
Gondolom már állományba vagy és nem dolgozol. Igaz?
Ha otthon vagy egész nap akkor okkal vár el tőled többet.
Pl. legyen elmosogatva, feltakarítva, legyen meleg étel mire haza ér munkából ilyesmi.
Én 13 hetes vagyok most, én még dolgozok, de úgyan úgy csinálom a dolgom mint eddig. A párom előre jelezte, hogy ha lehetséges ne erőltessük a drágám most gyere mozog a baba dolgot, mert neki ez annyira nem jön be. Nem is haragszom rá ezért, mert őszinte volt. Tudom, hogy szeret engem, várja a kisbabánkat és dokihoz, védőnőhöz is elkísér, ha mégsem tud akkor mindig írogat hogy mi van már... :) Szóval lehet, hogy veletek is ez a helyzet beszéljetek... Nem kell rögtön költözködni, beszélni kell,
szép napot.
2. válaszoló vagyok. Azt is vedd ám figyelembe, hogy alapból hisztisebbek vagyunk terhesen... :)
Én próbálok tudatosan figyelni rá, és a páromat is kértem, hogy figyelmeztessen higgadtan(!) ha hisztis vagyok.
Múltkor nem sikerült neki finoman rám szólni, csak flegmán odabökte, hogy hisztis vagyok. Azonnal el is kezdtem sírni... :D Közbe mondtam neki, hogy kedvesen kellett volna drágám. :)
Szóval ezzel arra szeretnék kilyukadni hogy lehet,hogy tényleg nem úgy van ahogy gondolod.
Mesélj nekünk mit jelent az, hogy rabszolgának néz?
Ha lehet konkrét példákat mondj nekünk amik megtörténtek, akkor szerintem tudunk konkrétabb véleményt formálni. Mert addig csak találgatunk.
Én voltam hasonló helyzetben. Szerintem csak kicsit bepánikolt, mondjuk így. Nem akarlak elszomorítani, de nálunk ez a terhesség alatt nem igazán változott...nem mondom, hogy később nem lett jobb, de úgy éreztem, nem áll mellettem...viszont hozzá kell tennem, hogy a baba megszületése után 180°-os fordulatot tett!!!!! Imádja a kisfiát, és minden szabad percét vele tölti.
Egy férfi máshogy éli meg a terhességet...nem hiszem, hogy nem örül, csak máshogy látja...fog változni, ebben biztos vagyok!!!
azt,hogy mosok,főzök,takarítok, egyetlen nadrágját vagy zokniját sem kell arrébb tennie, mert én szó nélkül megteszem neki.
És mit kapok cserébe? Egyetlen simogatást vagy jó szót sem.
Ne haragudj, de ennyi?
Magyarul: Ő dolgozik, Te vezeted a háztartást.
Ez egy természetes dolog.
Azzal pedig számolnod kell, hogy sajnos a párod nem biztos, hogy tud úgy nézni rád mint nőre. Lehet, hogy a szemébe most anyuci vagy és ezért nem simogat babusgat úgy mint régen.
Szólj neki, hogy ez hiányzik neked. De higgadtan próbáld előadni. Már ahogy írsz azon is érződik, hogy milyen feszült vagy amit persze megértek.
Szedsz magnéziumot? vagy magneB6-ot? A magneB6 lehet hogy segítene, hogy ezek a tünetek kicsit csillapodjanak.
Az a baj, hogy az emberek már nagyon hamar felrúgnák a kapcsolataikat. Ha ezért hazaköltöznél a szüleidhez terhesen az szerintem egy nagyon rossz megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!