Megéri magánorvoshoz járni terhesség alatt?
Tudom, hogy ez nagyon egyénfüggő, de arra gondolok, hogy ha egy orvos rendel az sztk-ban is, és magánrendelése is van, tapasztalatotok szerint megéri-e kifizetni magánban azt a kb. 10ezer Ft-t vizsgálatonként vagy igazából nem sokkal színvonalasabb az ellátás, mint egy rendes sztk-s rendelésen?
Főként személyes tapasztalattok érdekelnének! Köszönöm:)
A magán orvosom bármilyen problémával fordulhatok hozzá nem rendezi el a dolgot azzal, hogy természetes az adot állapot.
Az sztk-ban meg azt mondta az orvos, hogy normális, hogy több mint két hónapja kimaradt a vérzésem.
Igaz a doktornőm csak magánba rendel.
megéri!!!!
akármi bajod van hívhatod, segítőkész veled a doki,
nincs várakozás....
én csak ajánlani tudom, nem is szülnék a magándokim nélkül:)
Megéri!
Akármi gondod van hívhatod.SZTK-ban az a tapasztalat,hogy egy morgós orvos 2 perc alatt megvizsgál,beír a kis könyvbe,és szevasz!
Hm, meggondolandó... nem arról van szó, hogy nem adnék meg bármennyi pénzt a saját és főleg a kisbabám egészségéért, csak nem nagyon van miből...:/
Eddig egy vizsgálaton voltam sztk-ban, ott az orvos meglepően kedves és segítőkész volt, pedig nem is abba a kerületbe tartoztam akkor (azóta átköltöztünk), és most azon gondolkodom, hogy a magánrendelésére járjak-e vagy simán az sztk-sra.
Ti hány magánrendelésen voltatok a terhességetek alatt?
Most számolok:
Voltam 6 hetesen,kilenc hetesen,12 hetesen,utána 16,20,24,28,32,36 hetesen,37+4-re szültem.
Nekem az egyik szempont a magándokinál, hogy nem nagyon kell várni.
A terhességem elején valahogy tévedésből beültettek sztk-s gondozásra. Két óra múlva még nem voltam a rendelőben. Felálltam és közöltem,hogy ne haragudjanak, nem tudom miért ülök itt, de nekem munkaidőm van, és ez nem fér. A magándokim meg mindig este rendelt, nem kellett elkéredzkedem a melóból, és max. 20 percet kellett várnom.
De tényleg az is előnye,hogy felhívhatod,ha bármi gond van, egy sztk-st nem igen!
Meg hát a szülésnél szerintem inkább előny. Persze, hallunk negatív sztorikat, de pl. egy ismerős kismama is az én dokimnál szült, aki pont akkor volt ügyeletben is, amikor nála beindult a szülés! Mellett még 3 másik szülés is volt és mondta,hogy sokkal többet volt bent nála, sokkal többször ránézett a vajúdás alatt, mint azokra, akik nem az ő betegei voltak!
Itt egy ellenvélemény.
Egyrészt találkoztam olyan esettel, ahol szerintem hátrányt élvezett a magándokis kismama, mert csak egy orvos látta. Másrészt az én esetemet mondanám el. Sajnos állandó vérezgetés miatt szinte hetente kell járnom uh-ra, és egyebekre. Magánrendelésen ez már egy vagyon lett volna. Másrészt az sztkban megvizsgálnak, és ha bármi felmerül irány a kórház. Szóval egy problémát több orvos is lát, több géppel, és amúgy valóban kedvesek, és teljesen elégedett vagyok.
Annyi a hátrány, hogy néha akár 4 órát, vagy annál többet is kell várnom. Viszont táppénz lévén időm van, másom kevésbé.
Szóval én örülök, hogy orvos nélkül döntöttem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!