13 hetes terhes vagyok, tegnap egy konzerv esett a lábujjamra rettenetesen fáj hogyan kezeljem?
Üdv. Mindenkinek!
Sajnos tegnap pakolászás közben szerencsétlenkedtem és egy fél kg-s konzerv kutyaeledelt levertem a polcról és pont a nagylábujjamra esett. A körmöm fele elég csúnya lilásfekete lett és rettenetesen fáj, lüktet az egész ujjam.
Borogattam egész éjjel, de az eddig nem igazán segített.
Még cipőt sem tudok felvenni.
Éjjel alig aludtam annyira fáj.
Hogyan kezeljem?
nem is rád értettem. Akinek a válasza hasznos volt annak ment is a zöld kéz... :)
A többi választ nem értékeltem.
Csak azt nem értem, hogy ha téged ennyire bosszant az én babonásságom, akkor minek lépsz be a kérdéshez újra és újra? :)
Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy miben hisz. Nehezen tudom elhinni, hogy nem hiszel semmiben, de ez a te dolgod. Mint ahogy elvileg az hogy én hiszek valamilyen babonában az meg az én dolgom elvileg, mert ahogy elnézem te nem ezen a véleményen vagy.
Persze azt is írhattam volna, hogy azért nem engedném, hogy levegyék a körmöm, mert így is esélyes, hogy a köröm mátrix megsérül és a köröm maradandó károsodást szenved, ha leveszik akkor ez a kockázat csak nő, hiszen könnyebb elkapni gombás fertőzéseket, mert a köröm funkciója az alatta lévő szövetek védelme valamint a köröm mátrixot is könnyebben megközelítik a baktériumok.
Az új köröm is védtelenebb mivel a növekedés során (itt értsd a pár mm-es körmöt) nem védi a hyponychium (köröm alatti bőröcske) sem.
Már bocsánat hogy bele szólok, olvasva ezt a "kommunikálást itt".... Lányok!! Nem azért Írogatunk ide hogy egymásnak fel tegyünk olyan kérdéseket amiket lehet amúgy cikinek tartunk?? Mi mind egy cipőbe járunk,mi lenne ha kicsit megértőbben reagálnánk a dolgokra!! Ő is egy érzékeny kis mama és ha szerintetek butaságot is kérdezett fogalmazhatnátok finomabban!!
Én 29 éves vagyok és az első gyermekemet várom én is... és igen hallottam már ilyen "babonákat" idősebb család tagoktól én is...pedig nem barlangba neveltek...
Kedves kérdező!
Az én véleményem : ugyan az hogy menj orvoshoz és majd ott eldöntöd hogy a fel ajánlott kezelést akarod vagy sem! Egyébként meg anyukám nekem is mesélt hogy neki megdobták a hasát a gyerekek szilvával amikor terhes volt és azért van a mellkasomon egy halvány folt :) de valószínű ezek csak bele képzelt dolgok :)
Kedves utolsó.
Köszönöm a válaszod... :)
Végül nem mentem el orvoshoz. szerencsére a fájdalom kb 5-6 nap alatt elmúlt csak egy hatalmas fekete folt van a körmömön. :)
Kamillás borogatást készítettem rá minden este, kentem körömvirág krémmel és fásliztam hogy ne tudjon annyit mocorogni az ujjam. Már szerencsére nem fáj. :)
Boldog babavárást kívánok neked. :)
És persze mindenkinek kellemes ünnepeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!